10.10.2025, 00:14 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.04.2026, 18:47 przez Larisa Gregorovitch.)
W lustrze Ain Eingarp widzę... własny nagrobek. Bogin przyjmuje przy mnie formę... mnie, szczęśliwej. Pozbawionej krwi na rękach i śmiechu starca w głowie. Amortencja pachnie mi... pasta do drewna, żywicą, żelazem. Moje ulubione zaklęcie to... wskrzeszenia. Mój patronus przyjmuje formę... wyspiarka zbroczonego. A przynajmniej przyjąłby taką, gdyby udało mi się wyczarować go chociaż raz. Wróżbiarstwo to dla mnie... zabobony.Czarna magia? Cóż... przesiąkam nią coraz bardziej i nieuchronnie.Za swoje największe osiągnięcie uważam... pokochanie mojego męża.Stoję po stronie... ambicji mojego przodka. Moje serce należy do... Mykewa.
But the horror... the horror was for love.
The things we do for love like this are ugly, mad, full of sweat and regret.
This love burns you and maims you and twists you inside out.
It is a monstrous love, and it makes monsters of us all.
The things we do for love like this are ugly, mad, full of sweat and regret.
This love burns you and maims you and twists you inside out.
It is a monstrous love, and it makes monsters of us all.
— Here in the darkness I know myself. —
What are you doing, you wretch, killing your own son, burning him, it's the same old story, it starts with a lamb and ends with the murder of the person you should love most.
![[Obrazek: f77038b69a25014d8338f92ad9158a23.jpg]](https://i.pinimg.com/736x/f7/70/38/f77038b69a25014d8338f92ad9158a23.jpg)
You give love a little shove and it becomes terror.
W lustrze Ain Eingarp widzę... własny nagrobek. Bogin przyjmuje przy mnie formę... mnie, szczęśliwej. Pozbawionej krwi na rękach i śmiechu starca w głowie. Amortencja pachnie mi... pasta do drewna, żywicą, żelazem. Moje ulubione zaklęcie to... wskrzeszenia. Mój patronus przyjmuje formę... wyspiarka zbroczonego. A przynajmniej przyjąłby taką, gdyby udało mi się wyczarować go chociaż raz. Wróżbiarstwo to dla mnie... zabobony.Czarna magia? Cóż... przesiąkam nią coraz bardziej i nieuchronnie.Za swoje największe osiągnięcie uważam... pokochanie mojego męża.Stoję po stronie... ambicji mojego przodka. Moje serce należy do... Mykewa.