• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
[10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło

[10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
21.12.2025, 22:46  ✶  

Victorii nie chodziło o te materialne rzeczy, które stracili w ogniu. Byli bogaci, skarbiec z pieniędzmi i niektórymi kosztownościami znajdował się w banku Gringotta, który nie ucierpiał w wyniku ataków wcale i wszystko mogli kupić czy wybudować na nowo, potrzeba było na to jedynie czasu. Chodziło o zasady. I chodziło o te rzeczy, które były ulotne, a których życie poszybowało w górę, niesione liźnięciami żółtego, a może nawet i białego ognia, który rozszalał się na tej posesji, zostawiając kupę gruzów.

Słuchała słów Primrose, lecz na nią nie patrzyła. Kucnęła teraz na kamiennej dróżce i dłonią przejechała po wypalonej ziemi, na której nie ostała się nawet trawa, po czym spojrzała na swoją dłoń. Była czarna od pyłu, który jeszcze w całości nie wywietrzał. Ale słuchała słów siostry bardzo uważnie, wszystkich jej bolączek i rozmyślań nad tematem. Rozmyślań, które i jej zaprzątały głowę, zupełnie nieproszone, przez kawał tej strasznej nocy i wczorajszy dzień.

Primrose miała rację: to nie było losowe. To nie było przypadkowe. Victoria długi czas zastanawiała się, kiedy przyjdą konsekwencje tego, że weszła wraz z innymi do Limbo i stanęła przeciwko Voldemortowi. Cisza rzeczywiście uśpiła czujność (Alastor byłby bardzo niepocieszony), ale… kto mógł przewidzieć, że skończy się to w ten sposób? Że spłonie cały dom jej rodziny, która wcale nie była mu przeciwna?

Milczała przez dłuższą chwilę, aż w końcu podniosła się i otrzepała rękę, a przynajmniej próbowała to zrobić, aż w końcu odwróciła się do siostry, by na nią spojrzeć.

– Nie sądzę, że rodzice kolaborują – powiedziała w końcu. – Ale masz rację, że to mogła być kara. Za mnie – pozwoliła temu wybrzmieć, zawisnąć w powietrzu, nim odetchnęła i kontynuowała. – W Limbo… On był tam. Nie sam, tylko ze swoimi pomagierami, którzy tak się wstydzą pokazywać twarz, bo boją się konsekwencji tego co robią. Chciał, żebyśmy się do niego przyłączyli. Mówił, że prędzej czy później będziemy musieli przed nim uklęknąć. Ale ja nie uklęknęłam, Prim. Nie będę przed nikim klękać – dodała ciszej. – Jestem aurorem, moją pracą jest wyłapywać takich jak oni i od… prawie od zawsze przyjaźnię się z jedną z Longbottomów i to nie jest i nigdy nie była żadna tajemnica – nie robiła nic poza pracą i nawet… nawet chroniła tożsamość jednego Śmierciożercy, który przyznał się jej, pokazał jej znak, a ona nic z tym nie zrobiła, ale… To akurat była tajemnica. – Moje mieszkanie przetrwało, ale ten dom… Może to było ostrzeżenie. Może kara. Nie wiem. Może nie wiedzieli, że się przeprowadziłam? – to jedyne sensowne, logiczne wyjaśnienie.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Primrose Lestrange (2477), Victoria Lestrange (3003)

Wiadomości w tym wątku
[10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Victoria Lestrange - 17.12.2025, 21:13
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Primrose Lestrange - 19.12.2025, 17:11
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Victoria Lestrange - 21.12.2025, 22:46
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Primrose Lestrange - 22.12.2025, 22:57
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Victoria Lestrange - 23.12.2025, 13:08
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Primrose Lestrange - 30.12.2025, 01:29
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Victoria Lestrange - 05.01.2026, 13:14
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Primrose Lestrange - 10.01.2026, 17:39
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Victoria Lestrange - 18.01.2026, 00:47
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Primrose Lestrange - 05.02.2026, 13:00
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Victoria Lestrange - 09.02.2026, 00:45
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Primrose Lestrange - 20.02.2026, 23:39
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Victoria Lestrange - 31.03.2026, 23:10
RE: [10.09.1972] Spojrzałam na to morze ruin i serce we mnie zamarło - przez Primrose Lestrange - 09.04.2026, 08:39

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa