• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
1 2 3 4 Dalej »
[Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy?

[Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy?
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
04.01.2026, 18:44  ✶  

— Co ja jestem, domokrążca religijny? Już wystarczy, że jestem wróżbitą, i tak ludzie myślą, że mam nierówno pod sufitem — parskał. W rzeczywistości Morpheusowi brakowało nie tylko piątej klepki, ale czwartek i trzeciej też, tylko ciężko było to stwierdzić po przystojnej twarzy, schludnym ubiorze i doskonałych manierach.

Posiadanie trzeciego oka było nader przydatną umiejętnością. W przypadku Morpheusa Longbottoma było wręcz determinującą jego całe życie. Jasnowidz, wróżbita, wieszcz, prorok. Nie był najbardziej znanym w swoim fachu, ale niejeden znalazł jego imię w poszukiwaniu eksperta w dziedzinie. Niewymowny miał na swoim koncie kilka publikacji, ale głównie sławę szeptaną w kręgach naukowców i innych pracowników Ministerstwa.

Przekleństwem darów było to, że widziało się więcej nie tylko za zasłoną czasu i teraźniejszości, ale też w przestrzeni jak najbardziej materialnej. A Morpheus był wybitny w postrzeganiu. Dlatego jego oczy dojrzały wszystkie detale sprzeczki kochanków, wyczuły fałsze w słowach, nie tylko serdeczności i akcencie, ale rytmie oddechu, który szukał pędu i akcji, widział nieporządek obojga, maskowany pośpiesznie. Jednak poza tym, co było bardziej oczywiste, jego nos czuł hormonalną mieszankę napięcia pełnego gniewu i namiętności, fizyczność, której nie chciał znać.

— Morpheus Longbottom, wróżbita i Niewymowny, zapowiadałem się wcześniej. Jestem państwa nowym sąsiadem i chciałem się przedstawić — kurtuazyjny uśmiech Morpheusa był podszyty prawdziwym rozbawieniem, że przeszkodzili parze w ich agresywnym rande-vouz. — Jeżeli ma pani mleko, to z chęcią. Jeżeli nie, to nie pogardzę czarną kawą.

Przeszedł przez próg domostwa, a następnie spojrzał nieruchomym wzrokiem na gospodynię, chcąc wyczuć jej intencje. Paranoja, cechą dziedziczna Longbottomów. Nie chciał wypić trucizny, a z wizjami seksu na stole sobie poradzi, nie takie rzeczy zdarzało mu się podejrzeć w głowach ludzi, których sprawdzał.

— Przyniosłem ciasteczka korzenne, ale nie daję gwarancji za ich jakość, jeszcze nie zatrudniłem służby.

Percepcja ◉◉◉◉◉: Wykaz Intencji (III), jakie ma intencje Yelena?
Rzut W 1d100 - 25
Slaby sukces...

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alexander Aristov (1115), Anthony Shafiq (762), Morpheus Longbottom (633), Pan Losu (40), Yelena Karkaroff (597)

Wiadomości w tym wątku
[Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy? - przez Morpheus Longbottom - 17.12.2025, 14:01
RE: [Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy? - przez Pan Losu - 17.12.2025, 14:01
RE: [Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy? - przez Anthony Shafiq - 18.12.2025, 12:43
RE: [Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy? - przez Alexander Aristov - 18.12.2025, 13:32
RE: [Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy? - przez Yelena Karkaroff - 18.12.2025, 18:00
RE: [Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy? - przez Morpheus Longbottom - 04.01.2026, 18:44
RE: [Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy? - przez Anthony Shafiq - 19.01.2026, 12:13
RE: [Jesień, 27 IX 1972] Czy chcą państwo porozmawiać o naszym Bogu i zbawcy? - przez Alexander Aristov - 20.01.2026, 14:37

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa