• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii Brighton [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose

[Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
07.06.2026, 14:31  ✶  
Spostrzeżenie z kategorii głębokich – Elliott Malfoy nie był kokietką. Miała wrażenie, że jego osoba przygniatała wiedzą, pozycją i sposobami, w jakie w jakie się wyrażał i narzuconym przez niego rytmem rozmowy, w której miał do powiedzenia bardzo dużo i zarysowywał samego siebie jako personę wręcz nie do ruszenia, jeśli chodziło o pozycję społeczną wynikającą z osiągnięć własnych i stojącej za nim rodziny. Ale nie był kokietką.

Albo nie wiedział jak mówić do kobiet.

– Może to głupie – a może mądre, nie wiem, wyszła od razu z pozycji obronnej – ale mężczyźni, z którymi spotykałam się wcześniej, faktycznie złościli się w momentach, kiedy rozmijałam się z ich wyobrażeniem o byciu wysłuchanym. – Bo wnikliwe oczy kogoś, kto lubował się w analizie ludzkich umysłów, szukały w twarzy rozmówcy odpowiedzi na pytania, których ich właścicielka nie mówiła na głos. Elliott, stety bądź niestety, był kimś trudnym do odczytania. Nie miała pojęcia, że jest oklumentą, chodziło o coś o wiele bardziej przyziemnego, o mimikę, gesty – to mrugnięcie musiało być sztuczne, ale to dlaczego postanowił mrugnąć nie było sztuczne. – Na dłuższą metę mnie to męczyło.

Nietrudno było domyślić się, że ojciec umawiał ją z facetami o bardzo nadętym ego, takim na skraju wybuchu, bo powierzchnia więżąca je nie wytrzymywała już napięcia i za moment miała pęknąć jak przekłuty balon. Elliott się od tej reguły wcale nie różnił, właściwie to idealnie w nią wpisywał – dlatego chyba podchodziła do tego z taką rezerwą. Ile razy można w życiu robić to samo i spodziewać się innego efektu? Po czwartym szala niebezpiecznie przechyliła się w stronę szaleństwa.

A Primrose w to brnęła. Trochę jej napięcie z twarzy zeszło, wyglądała na skonfundowaną nagłą zmianą postawy. Może nie była to reakcja spodziewana w chwili, kiedy się próbowało kogoś oczarować, ale to było wreszcie coś innego niż wyuczone uśmiechy i odpowiedzi wyrecytowane z podręcznika dla młodych panienek na wydaniu. Zachował się tak losowo, że dziewczyna ogłupiała.

– Ja, cóż… – teraz to mam ochotę przechylić ten kieliszek i wypić wszystko haustem. Jak… jak dużo pieniędzy on właściwie posiadał…? Niby dało się to wyczuć w śmiechu, ale i tak zadała sobie w głowie pytanie, czy nie była w kontraście z nim kobietą zbyt przyziemną.

Było coś kontrastującego z tą sceną w wyobrażeniu wędrówki po deskach, kiedy nagle wyginał jej się i łamał obcas. Nie pasowało to do pełnego ekstrawagancji obywatela świata, za jakiego go miała.

– Zaskoczyło mnie to – przyznała, tłumacząc swoje zająknięcie. I trochę za długo milczała, nim wreszcie opamiętała się i powiedziała: Tak.

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Elliott Malfoy (3458), Primrose Lestrange (3136)

Wiadomości w tym wątku
[Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 19.01.2026, 23:27
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 05.02.2026, 12:37
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 31.03.2026, 00:36
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 01.04.2026, 14:04
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 12.04.2026, 21:22
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 13.04.2026, 09:02
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 13.04.2026, 14:25
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 18.04.2026, 09:36
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 06.06.2026, 22:39
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 07.06.2026, 00:07
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 07.06.2026, 02:22
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 07.06.2026, 14:31
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Elliott Malfoy - 19.08.2026, 15:58
RE: [Brighton, 16.10.1972] Bądź ozdrowiony(a) | Elliott & Primrose - przez Primrose Lestrange - 23.08.2026, 21:08

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa