• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Salacia - poczta Desiderii

Salacia - poczta Desiderii
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
07.06.2026, 20:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.06.2026, 05:11 przez Louvain Lestrange.)  
Little Hangleton 19.10.1972

Moja ostania dobra decyzjo,

Nie przywykłem do otrzymywania łagodności wtedy, kiedy na nią nie zasługuję. A jeszcze mniej przywykłem do tego, by za nią dziękować. Mimo wszystko nie potrafię udawać jakby nic się nie wydarzyło. Kłamać, że tamtej chwili nie było. Pamiętam ją lepiej, niż chciałbym przyznać. Pamiętam, że zostałaś. Pamiętam, że mogłaś wyjść i miałabyś ku temu więcej powodów, niż byłbym w stanie policzyć.

Piszę to teraz, ponieważ mam wrażenie graniczące z pewnością, że jeśli odłożę ten list choćby o jeden dzień dłużej, cierpkość znowu przysłoni mi serce i rozum. Znasz mnie i ja znam siebie wystarczająco dobrze, by wiedzieć, jak łatwo potrafię zamienić wdzięczność w milczenie, a szczerość w kolejne oszczerstwa.

Nie wiem, co powinienem zrobić z pamięcią tamtego wieczoru. Nie wiem nawet, co powinienem z nią czuć.

To zapewne nie jest odpowiedź, której oczekuje narzeczona. Podejrzewam nawet, że jest to odpowiedź wyjątkowo niezadowalająca. Ale prawda jest taka, że znacznie łatwiej przychodzi mi radzić sobie z gniewem, rozczarowaniem albo pogardą niż z życzliwością. Życzliwość pozostawia mnie nagim, bezbronnym.

We własnym natłoku autodestrukcji zapomniałem, że chciałbym omówić z Tobą jeszcze jedną bardzo istotną dla mnie sprawę. Czy zgodzisz się na wspólne śniadanie w rezydencji w najbliższych dniach?

Tobie obiecany,
Louvain
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Salacia - poczta Desiderii - przez Desideria Zabini - 13.01.2026, 20:10
RE: Salacia - poczta Desiderii - przez Louvain Lestrange - 13.01.2026, 21:26
RE: Salacia - poczta Desiderii - przez Dearg Dur - 07.06.2026, 14:57
RE: Salacia - poczta Desiderii - przez Louvain Lestrange - 07.06.2026, 20:05
RE: Salacia - poczta Desiderii - przez Louvain Lestrange - 23.06.2026, 22:54

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek