10.09.2026, 17:27 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.09.2026, 15:58 przez Sebastian Macmillan.)
—23/10/1972—
do listu dołączono półprzezroczysty woreczek z próbkami herbatników, które mają wytłoczone symbole kowenu. w środku znajduje się też ozdobna karteczka z życzeniami spokojnego Samhain.
Londyn, 23 października 1972
Mildredo,
o ile mnie pamięć nie myli, masz wyjątkową dobrą rękę do wszelkich sztuk plastycznych. Zdradź mi, proszę, czy równie sprawnie posługujesz się zaklęciami tnącymi nożykami do wydrążania?
Niechętnie to przyznaję, ze względu na ogromne pokłady szacunku, jakie mam w stosunku do swoich sióstr i braci w wierze, jednak… W tym roku nie zostałem zaproszony na coroczne warsztaty z przygotowywania warzywnych lampionów. Zostałem pozostawiany sam sobie. Wyobrażasz to sobie?
W każdym razie pomyślałem, że mógłbym zamówić takowy lampion u Ciebie. Chociaż po przeprowadzce z Nokturnu do kwatery głównej nie potrzebuję wiele, tak chciałbym mieć w swojej celi coś, co pomogłoby mi się dodatkowo cieszyć nadchodzącym świętem. Czy mogę liczyć na Twą pomoc?
Pozdrawiam,
Sebastian Macmillan
PS. Jak się miewa Alastor? Mam wrażenie, że ostatnimi czasy jakoś ciężko mi na niego wpaść…