• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Poczta Lazarusa

Poczta Lazarusa
Paserka z Nokturnu
Nagroda przynależy zuchwałym, a splendor zwycięzcom.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Skup, sprzedaż, pośrednictwo.
Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów. Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.

Ceolsige Burke
12.09.2026, 17:55  ✶  
Mała zaaferowana sówka nadleciała próbując różnych okien i przejść. Ostatecznie lotem koszącym przeleciała nad adresatem upuszczając niewielką paczuszkę. Mały zielony woreczek przewiązany był czarnym sznurkiem. Wewnątrz znajdował się zestaw żelaznych gwoździ i niewielka, butelkowo zielona koperta z purpurowym okrągłym lakiem.

Londyn, 27.10.1972

Drogi Lazarusie,

Mam nadzieję, że mój list zastaje Cię w dobrym zdrowiu i spokoju ducha. Zakładam, że jako zapracowany pracownik ministerstwa oraz asystent naszego wspólnego znajomego nie masz czasu na przejmowanie się przygotowaniami do sabatu.

Zasłyszałam, że żelazne gwoździe, szaty stagnacji oraz lampion byłyby realny wsparciem w nadchodzących dniach. Nie tylko z powodu tradycji a z powodów czysto praktycznych. Niestety pogłoski wskazują, że ze sporą częścią dostępnych gwoździ mogą być problemy. Z tej racji pozwoliłam sobie dokonać kilku przygotowań w twoim imieniu.

W paczce znajdują się gwoździe wykonane z dedykacją twojej osobie. Wyszły spod młota rzemieślnika o nieposzlakowanej reputacji i dobrej tradycji. Wszystko wskazuje, że są odpowiedniej jakości. Noś je w kieszeni i pod koniec Samhain przybij do drzwi domu jeżeli nadal będzie mu doskwierać klątwa związana z limbo.

Odwdzięczyć się możesz w wolnej chwili. Sumę z rachunku zamieszczam na odwrocie listu.

Z wyrazami sympatii,
Ceolsige Burke

P.S. Mam przeczucie, że warto odwiedzić krawca i kupić dynię. Electra Prewett zdaje się mieć jeszcze terminy na szycie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Poczta Lazarusa - przez Lazarus Lovegood - 11.06.2025, 21:42
RE: Poczta Lazarusa - przez Anthony Shafiq - 21.09.2025, 19:36
RE: Poczta Lazarusa - przez Anthony Shafiq - 22.09.2025, 18:20
RE: Poczta Lazarusa - przez Anthony Shafiq - 23.09.2025, 09:06
RE: Poczta Lazarusa - przez Anthony Shafiq - 30.11.2025, 16:21
RE: Poczta Lazarusa - przez Anthony Shafiq - 07.06.2026, 22:41
RE: Poczta Lazarusa - przez Elias Bletchley - 27.09.2025, 16:12
RE: Poczta Lazarusa - przez Odysseus Fawley - 12.10.2025, 14:18
RE: Poczta Lazarusa - przez Henry Lockhart - 21.12.2025, 18:04