• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
[Jesień 72, 16.10, Ostoja dla zwierząt] Ledwie ciekawostka

[Jesień 72, 16.10, Ostoja dla zwierząt] Ledwie ciekawostka
Paserka z Nokturnu
Nagroda przynależy zuchwałym, a splendor zwycięzcom.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Skup, sprzedaż, pośrednictwo.
Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów. Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.

Ceolsige Burke
14.09.2026, 18:09  ✶  
Uprzejmym, nieznacznym skinieniem głowy podziękowała za zaproszenie. Przesunęła się ku krzesłu zachowując wyprostowaną lecz swobodną postawę. Zręcznym ruchem zarzuciła swój kapelusz na krawędź oparcia krzesła gdzie zakołysał się leniwie gdy smukłe palce puściły rondo. Niby od niechcenie kawałek odsunęła je od stolika. W jej ruchach i gestach widać było pewną elegancką nonszalancję, którą w swojej własnej pamięci odznaczała się wyraźniej w młodszych, bardziej żwawych czasach.
Zagarniając dłonią poły płaszcza wsunęła się w powstała między meblami przestrzeń.
Usiadła w powolnym i niemal miarowym ruchu. Jakby czynność ta wymagała dodatkowej uwagi lub pielęgnacji. Towarzyszyła temu pewna sztywność torsu kiedy pochylała się, jedną dłonią wspierając się o blat stolika. Tym razem nie musiała wstrzymywać oddechu. Ostatecznie gdyby było to konieczne to przełożyłaby podróż na bardziej dogodny stan.
- Nie jestem w stanie odmówić. - Odparła na propozycję uśmiechając się z wdzięcznością, która uwydatniały wywołane chłodem lotu bartwy policzka i nosa. Czerwień, która powoli rozpływała się po bladej cerze wygaszając uprzedni urokliwy kontrast na rzeczy bardziej chłodnych barw. Mimo to, uniesione w uprzejmym uśmiechu usta nadawały twarzy szczerze przyjazny wyraz. - Dziękuję. Mocna, gorąca herbata najlepiej rozgrzewa jesienne podmuchy i o ile pamiętam zaskakująco równie skutecznie radzi sobie z upałami. - W jej guście herbata pasowała jako dobry napój do większości okazji. Wspomniana właściwość byłą dodatkowym atutem.
- Mam nadzieję, że prace okazały się wartościowe. Muszę z żalem przyznać, że pogłoski o nowych, pasjonujących archeologicznych odkryciach umknęły mojej uwadze. - Było to uprzejme stwierdzenie faktu podane ze swobodą, która nadawała wypowiedzi nieco przepraszający ton. Jakby trochę żałowała, że ominęło ją coś co mogło być interesujące. - Towarzyszy mi pewne wrażanie, że mijające dwa lata wypełnione są natłokiem aktywności. Prowadzę zakład na Nokturnie, zgodnie z rodzinną tradycją zajmuję się znajdowaniem właściwych posiadaczy dla specjalnych przedmiotów. Równolegle prowadząc niewielki sklepik z bardziej rozpoznawalnym ale prowincjonalnym asortymentem. - Delikatnie przekręciła głowę i wzruszyła ramionami w niemal niewinnym geście podkreślającym trywialność tego zajęcia. - Byłam przekonana, że będę miała chwilę na opanowanie sztuki pieczętowania korzystając z bardziej ustatkowanego planu dnia. Dziwnym trafem odnoszę jednak wrażenie, że powinnam się zapoznać z członkami nieco innego klubu jako, że moje działania obfitują w walki z potworami, które wyraźnie pomyliły swoje żerowiska. - W delikatnie drgającym uśmiechu można było łatwo dostrzec szczerą ekscytację perspektywą jaką obecnie przedstawiała. - Niestety nie dały mi okazji bym wyraziła im wdzięczność za stworzenie sposobności do zbadania kilku zapomnianych mitów. - Skryty w głosie żal by nazbyt teatralny i nawet cieniem nie zamaskował zadowolenia jakie czuła z możliwości zanurzenia się w przygody. - Mam nadzieję, że w twoich obecnych badaniach nie pojawiły się takie trudności. - jeszcze pojawił się cichy głosik, nienasyconej potrzeby podejmowania wyzwań i pokonywania ich. Nie śpieszyła się w rozmowie. Mimo, że czuła jak wraca dawna gibkość i pewność miotły to i tak musiała chwilę odpocząć. Wyciągnęła z kieszeni szaty ciemną dębową fajkę. - Nie będzie Ci przeszkadzać? Łatwiej mi formułować myśl na tytoniowej goryczce. - Zapytała uprzejmie w sposób dopuszczający zdanie rozmówcy.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Ceolsige Burke (1723), Guinevere McGonagall (922)

Wiadomości w tym wątku
[Jesień 72, 16.10, Ostoja dla zwierząt] Ledwie ciekawostka - przez Ceolsige Burke - 06.09.2026, 16:14
RE: [Jesień 72, 16.10, Ostoja dla zwierząt] Ledwie ciekawostka - przez Guinevere McGonagall - 08.09.2026, 17:52
RE: [Jesień 72, 16.10, Ostoja dla zwierząt] Ledwie ciekawostka - przez Ceolsige Burke - 14.09.2026, 18:09
RE: [Jesień 72, 16.10, Ostoja dla zwierząt] Ledwie ciekawostka - przez Guinevere McGonagall - Wczoraj, 11:44
RE: [Jesień 72, 16.10, Ostoja dla zwierząt] Ledwie ciekawostka - przez Ceolsige Burke - 1 godzinę temu

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa