• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Sorceress
I fear no evil;
for the shadow is mine
and so is the valley
krew
genetyka
zawód
Czarownica, która zasłynęła zamienianiem żeglarzy w świnie.

Circe
04.12.2022, 16:11  ✶  
(04.12.2022, 15:44 )Alanna Carrow napisał(a): Czy scenariusze "Nastał czas ciemności" oraz "Pierwsze ataki śmierciożerców" można rozegrać jako oryginalne ciało, tj. bez pasażera w postaci opętującej duszy?
W sensie, planuję opętańca i pasuje mi fabularnie, żeby dusza wskoczyła w śmierciożercze ciało.

Jest to ciekawy, acz nietypowy koncept, więc zanim wyrazimy zgodę, musimy dogadać szczegóły.
Pozwól, że porozmawiamy o twojej wizji na PW - zaraz wyślę ci wiadomość. Serduszko
Czarodziej
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Około 175 centymetrów wzrostu. Jasnobrązowa czupryna, latem łatwo rozjaśniająca się od słońca. Młodzieńcza twarz, sprawiająca raczej przyjazne wrażenie. Dość szczupły, choć nie wymizerowany.

Darcy Lockhart
08.12.2022, 12:34  ✶  
W sumie pytanie, w zasadach działu publikacji stoi:
"o wcześniejszym sprawdzeniu ich przez mistrza gry pełniącego tutaj funkcję wydawnictwa, redaktora gazety, etc."
Czy ten MG to Eutierra? Szeroki uśmiech Bo w funkcjach nic nie znalazłam, ale może coś przegapiłam.
Widmo

Body's more than just a flesh
You can sell it for success
What's your price what's your address
We can finish at my place
krew
genetyka
zawód

Lucien Shacklebolt
08.12.2022, 13:03  ✶  
hejka, mam takie małe pytanie :huh:

Chcę pracować w sektorze prywatnym, ale jednocześnie nie chcę być właścicielem danego miejsca. Czy jest możliwe założenie, że lokal XYZ istnieje i że moja postać po prostu jest tam zatrudniona?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
08.12.2022, 15:11  ✶  
(08.12.2022, 12:34 )Darcy Lockhart napisał(a): W sumie pytanie, w zasadach działu publikacji stoi:
"o wcześniejszym sprawdzeniu ich przez mistrza gry pełniącego tutaj funkcję wydawnictwa, redaktora gazety, etc."
Czy ten MG to Eutierra? Szeroki uśmiech Bo w funkcjach nic nie znalazłam, ale może coś przegapiłam.
Tak, to ja. Serduszko

Cytat:Chcę pracować w sektorze prywatnym, ale jednocześnie nie chcę być właścicielem danego miejsca. Czy jest możliwe założenie, że lokal XYZ istnieje i że moja postać po prostu jest tam zatrudniona?
Tak, możesz. Serduszko To może być jakiś kanoniczny sklep z Pottera, ale to może być też całkowicie oryginalne, wymyślone przez ciebie miejsce.
Widmo
krew
genetyka
zawód

Peregrin McGonagall
08.12.2022, 15:40  ✶  
Opis zawady Sknera mówi nam:
Cytat:Nie możesz wydać więcej niż 600 punktów doświadczenia w jednym kwartale oraz przy tworzeniu karty postaci.
Czy to oznacza, że Sknera nigdy nie będzie w stanie wykupić czwartej i piątej kropki zdolności, które kosztują odpowiednio 800 i 1500PD? Czy wtedy można to rozbić jakoś na raty? Szeroki uśmiech
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
08.12.2022, 18:40  ✶  
(08.12.2022, 15:40 )Peregrin McGonagall napisał(a): Opis zawady Sknera mówi nam:
Cytat:Nie możesz wydać więcej niż 600 punktów doświadczenia w jednym kwartale oraz przy tworzeniu karty postaci.
Czy to oznacza, że Sknera nigdy nie będzie w stanie wykupić czwartej i piątej kropki zdolności, które kosztują odpowiednio 800 i 1500PD? Czy wtedy można to rozbić jakoś na raty? Szeroki uśmiech
Nie może. W gruncie rzeczy to zauważyłam właśnie, że to powinna być zawada wagi III i poprawię to dzisiaj. Mimo wszystko pomysł rozbicia tego na raty mi się podoba, więc możemy mieć dwie podobne zawady - jedna będzie uniemożliwiała większe zakupy, a druga (mniejszej wagi), rozbijała je na raty. Trzeba tylko wymyślić jej jakąś fajną nazwę.  :huh:
Widmo
It's getting dark in this
little heart of mine
krew
genetyka
zawód

Alanna Carrow
11.12.2022, 13:17  ✶  
Hm, czy mogę prosić o zamianę relki z "rozwiedzeni" na "byli małżonkowie"? Znaczy no, technicznie rzecz biorąc to jedno i to samo, ale potem przychodzi taki opętaniec, jak ja, któremu się zmarło w trakcie trwania małżeństwa, ale... żyje nadal. I mąż z poprzedniego życia też.
Więc nie rozwiedzeni, ale i też nie "małżeństwo".
Chyba że jednak skorzystać z "małżeństwo"? Szeroki uśmiech
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
11.12.2022, 13:24  ✶  
(11.12.2022, 13:17 )Alanna Carrow napisał(a): Hm, czy mogę prosić o zamianę relki z "rozwiedzeni" na "byli małżonkowie"? Znaczy no, technicznie rzecz biorąc to jedno i to samo, ale potem przychodzi taki opętaniec, jak ja, któremu się zmarło w trakcie trwania małżeństwa, ale... żyje nadal. I mąż z poprzedniego życia też.
Więc nie rozwiedzeni, ale i też nie "małżeństwo".
Chyba że jednak skorzystać z "małżeństwo"? Szeroki uśmiech
Raczej nie potrzeba tego zmieniać, bo możesz skorzystać z czegokolwiek (np. małżeństwa) i po prostu dodać opis, ale ogólnie to... od dawna nie widziałam relacji tak dobrze wpisującej się w opcję "to skomplikowne".
Widmo
It's getting dark in this
little heart of mine
krew
genetyka
zawód

Alanna Carrow
11.12.2022, 13:25  ✶  
Oooo, faktycznie, przeoczyłam, że taka jest.
Dziękuję Szeroki uśmiech
Widmo
krew
genetyka
zawód
Brązowowłosy i niebieskooki mężczyzna, wyróżniający się z tłumu przede wszystkim za sprawą swojego wzrostu. Niewielka domieszka krwi olbrzymów sprawiła, że osiągnął nieco ponad 2 metry wzrostu. Łatwo z niego czytać, w przypadku Theona emocje praktycznie zawsze są wypisane na twarzy. Nie stara się z nimi kryć. Często można go spotkać z papierosem w ręku bądź wyczuć specyficzny zapach, niekiedy lekko dominujący nad pozostałymi.

Theon Travers
13.12.2022, 14:28  ✶  
Mam takie pytanko.
W kilku graczy rozgrywaliśmy scenariusz dotyczący pierwszych ataków - link. W międzyczasie jedna z postaci trafiła do nieaktywnych, ale wcześniej w temacie to i owo napisała. Pytanie w jaki sposób powinniśmy teraz dociągnąć to do końca? Potraktować ją jako NPC, usunąć z tematu, poprosić MG o odegranie postaci Octavii?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 13 14 15 16 17 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa