• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
she who hunts alone
Enduring things is what you do best
Gritting your teeth and bearing them.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
Rejwach
Stosunkowo wysoka [175] kobieta o szczupłej, nieco wychudłej sylwetce. Ma długie, brązowe włosy i zwykle nosi je rozpuszczone, a na świat patrzy dużymi, zielonymi oczami.

Asena Greyback
15.06.2026, 07:33  ✶  
To ja i mój rzut na ratowanie rzeźby. Otóż wyrzuciłam 6 (wcześniejsze rzuty na wejście do budynku i ratowanie autora udane) i tu takie moje pytanie czy mogę spróbować jeszcze raz, also czy tak niski wynik znaczy że mi się dzieje poważna krzywda (wcześniej założyłam trochę że opis dotyczy rzutu na samo wejście, ale tera to nie wiem i sie wole upewnić)?

Open hand or closed fist would be fine
Blood is rare and sweet as cherry wine
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
15.06.2026, 07:41  ✶  
Przepraszam, zapomniałam tu odpisać. Hmm

@Victoria Lestrange
– Zdążyłam już zapowiedzieć częściowo co się stanie na discordzie, więc nie będę tu powtarzać, po prostu otworzę ci sesję.
– Patrole dotyczą Doliny Godryka, nie Kniei – macie przygotować raport odnośnie tego, jak powstrzymać ludzi przed wejściem do niebezpiecznego lasu. Jeśli uważacie, że potrzebujecie wejść do tego na polanę to możecie, ale wtedy musicie to ze mną konsultować merytorycznie i sesja zamieni się w taką z zagrożeniem życia (tak te potwory cały czas tam są).
– Możecie pisać w takich grupach jakie wam pasują. 1-8, jedna sesja, więcej sesji, generalnie jak chcecie.

@Mykew Gregorovitch @Lazarus Lovegood
– Pojawię się tam!

@Asena Greyback
– Jak wrócę do domu to tam zajrzę (jak ci nie odpiszę do wieczora to mnie pobij za garażami).
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
15.06.2026, 19:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2026, 19:51 przez Brenna Longbottom.)  
Pytanie apropos Samhain: czy Bren i Jonathan mają iść i organizować zakonników przed sabatem, czy mamy czekać, bo dostaniemy jakieś instrukcje/zadania (widziałam, że padło coś o możliwych takich w odpowiedzi dla Dory) od Dumbla? (Pytam, żeby nie wyszło ani, że w sumie to powinniśmy, a olaliśmy temat, ani że zaczniemy bez pytania i jakoś sprzeczne rzeczy zrobimy z czymś, co wjedzie potem.)

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
entropy
What if I fall into the abyss?
What if I swing only just to miss?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Egzorcystka, medium, wróżbitka
Jest w niej pewna nerwowość, którą widać tak samo w gestach jak i odległym spojrzeniu zielonych oczu, pod którymi rozsiane zostały konstelacje piegów. Blond włosy ma zawsze ścięte przed ramiona. Jej drobną, niewielką (160cm) sylwetkę otacza zwykle ciężki zapach kadzideł, który wydaje się wżerać w każdy skrawek jej ciała i noszonych przez nią materiałów, ale kiedy komuś dane jest znaleźć się dostatecznie blisko, spod spodu przebija się pewna o wiele lżejsza nuta, przywodząca na myśl letnią noc, podczas której z łatwością można policzyć na niebie wszystkie gwiazdy.

Ambrosia McKinnon
25.06.2026, 19:11  ✶  
Przyszłam odnośnie mojego zadania od czarnego dzbana: czy wykonanie go wiąże się z tym, że ze zwolennika stanę się naśladowcą?

she was a gentle
sort of horror
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
28.06.2026, 21:37  ✶  
Przepraszam za zastój, zjadła mnie sesja i straciłam poczucie czasu (ale siadam i nadrabiam).

@Brenna Longbottom

Napiszę wam takiego samego wstępniaka jak Śmierciożercom, ale będzie to zbiorowa (dla wszystkich chętnych Zakonników) wypowiedź Dumbledore'a.

Poza tym możecie organizować się na cokolwiek – macie też oczywiście informacje które wynikają z innych zadań (czyli wiecie gdzie odbędą się oba sabaty i co się na nich potencjalnie wydarzy, ponieważ wielu Zakonników pracuje w Brygadzie i Biurze Aurorów).

@Ambrosia McKinnon

Jest to na pewno pierwszy krok ku temu, ale generalnie jest to test tego, czy zrobisz to o co jesteś ładnie poproszona.
Robin Hood
You died? Walk it off.
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Kucharz w Rejwachu
Brązowe, przetykane słońcem włosy, brązowe oczy i czasami zarost. Kolczyk w uchu i szeroki uśmiech. Pachnie jak tania woda kolońska oraz frytura, której nigdy do końca nie może zmyć. Drobna budowa ciała (172cm), żylaste mięśnie i pewny siebie krok. Zazwyczaj ma na sobie fartuch kucharza. W pracy spina włosy w ciasny koczek.

Lewis McKinnon
29.06.2026, 17:44  ✶  
Hejka! Przyszłam poprosić o rozgrzeszenie i dyspensę od biskupa na małżeństwo z kuzynką spędzenie Mabon z ludźmi z Rejwachu. Pozdrawiam cieplutko

Xoxo

Chcesz coś z Avonu?

STOP PROPOSING INDIVIDUAL SOLUTIONS
TO COLLECTIVE PROBLEMS
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
29.06.2026, 17:54  ✶  
@Lewis McKinnon

Udzielam jej na podstawie sytuacji fabularnej postaci – według eventu rodzina McKinnon powinna bardzo chcieć Lewisa przy sobie – dlaczego nie chce?

Oczywiście możesz zjeść kolację w Rejwachu i bawić się ze wszystkimi, ale jeśli nie jesteś w grupie wyjątków, no to nie otrzymasz za to punktów.
Robin Hood
You died? Walk it off.
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Kucharz w Rejwachu
Brązowe, przetykane słońcem włosy, brązowe oczy i czasami zarost. Kolczyk w uchu i szeroki uśmiech. Pachnie jak tania woda kolońska oraz frytura, której nigdy do końca nie może zmyć. Drobna budowa ciała (172cm), żylaste mięśnie i pewny siebie krok. Zazwyczaj ma na sobie fartuch kucharza. W pracy spina włosy w ciasny koczek.

Lewis McKinnon
29.06.2026, 17:58  ✶  
W mojej głowie nie jest to kwestia chcenia tylko faktu, że Lewis w Mabon pracuje. Zgodnie z tym co pisał Woody oraz Lewis, Mabon jest dniem pracującym w Rejwachu, a Lewis nie jest religijną osobą. Natomiast jeżeli takie są wyroki boskie, to pokombinuje z mckinnoami ?

STOP PROPOSING INDIVIDUAL SOLUTIONS
TO COLLECTIVE PROBLEMS
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
29.06.2026, 18:03  ✶  
@Lewis McKinnon

Wejdź w wątek Mabon, zjedź do drugiego posta i przeczytaj pełen opis scenariusza. Kolacja Mabon dotyczy kolacji jedzonej w gronie rodzinnym. Udzielałam zgód na wyjątki w różnych sytuacjach (jak ktoś nie ma rodziny, jest mugolakiem i jego rodzina nie ma pojęcia co to jest Mabon, albo jak ktoś chciał towarzyszyć mężowi), ale no w twoim przypadku nie wiem czemu McKinnonowie mieliby Lewisa w domu w ten wieczór nie chcieć (zwłaszcza, że masz opartą o nich przewagę).
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
08.07.2026, 15:49  ✶  
Hej, Icarus podczas Spalonej Nocy dostał tę kartę w ramach ataku Śmierciożerców. Chodzi o Ogień nowym lokatorem. Według opisu klątwy da się ją zdjąć. Jak więc mechanicznie mogę zrobić to Basiliusem i ile razy i jak często mogę probować.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa