• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Octavia Flitwick
19.10.2022, 11:10  ✶  
http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=35

Departament transportu zgubił swój pogrubiony tytuł
W liście nauczanych przedmiotów jest jedna niepotrzebna kropka - punkt listy
⍜⌣⍜
Przyjazny ghoul z sąsiedztwa
Niepokojące spojrzenie bursztynowych oczu. Wygląda jakby nie spał całą wieczność. Burza srebrzystych włosów. Skóra w niepokojącym, sinym odcieniu. 178cm || chudy

Ururu Marquez
19.10.2022, 13:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.10.2022, 13:54 przez Ururu Marquez.)  
Jak wygląda starzenie się u ghouli? Czy jak czarodziej został przemieniony w wieku młodym to staje się dorosły w którymś momencie?

I jeszcze jedno:
Jak powinna wyglądać karta dla rozszczepieńca?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
19.10.2022, 15:59  ✶  
Cytat:Pytanie o posiadłości rodowe. Np. w opisie Longbottomów jest o takiej informacja, więc początkowo zakładałam, że postacie mieszkają tam - ale widzę, że podstawowo chyba można mieć tylko "zwykłe" lokacje, a inne trzeba wykupić. Ta posiadłość tymczasem ma opisy jakiejś super magii ochronnej. Stąd pytanie, czy postacie mogą mieszkać w domach rodów, czy tylko we własnych? (Zwykłych, bez ulepszania albo w wykupionych i ulepszanych)

EDIT.
Druga sprawa - link do podpiniania kont - http://secretsoflondon.pl/usercp.php?action=as_edit u mnie nie działa.
Co ciekawe, na koncie Florence mam podpiętą Brennę, ale w drugą stronę już nie. Nie mogę się też przelogowywać między kontami, chociaż wczoraj w nocy mogłam. Opcja znikła w nocy.
Twoja postać może mieszkać w posiadłości rodowej, innym domu lub wykupionej lokacji - to wszystko zależy od twojej decyzji. Nie narzucam w tej kwestii absolutnie nic. Listę i adresy lokacji należących do rodzin jeszcze kończę, wrzucę je na forum tak szybko jak się da. Mam nadzieję, że nie jest to duży problem, że opis waszego domku dojdzie dopiero w tym tygodniu jako DLC.

Co do podpinania kont - wczoraj po daniu ci akceptacji dorobiłam grupę Ruchu, bo ją przeoczyłam i nie kliknęłam jednej rzeczy w panelu. Opcja powinna ci już działać. Jeżeli nie działa, to odepnę ci konta i podepnę jeszcze raz jak tylko dasz mi znać. Serduszko

Cytat:http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=35

Departament transportu zgubił swój pogrubiony tytuł
W liście nauczanych przedmiotów jest jedna niepotrzebna kropka - punkt listy
Dziękuję, już poprawione. Serduszko

Cytat:Jak wygląda starzenie się u ghouli? Czy jak czarodziej został przemieniony w wieku młodym to staje się dorosły w którymś momencie?

I jeszcze jedno:
Jak powinna wyglądać karta dla rozszczepieńca?
Ghoule się nie starzeją. Możesz jednak je jakoś transmutować, na przykład rodzina Potterów oferuje permanentne zmiany całej twarzy dzięki przewadze rodzinnej. I sorka, przyznaję, że zapomniałam o dwuduszach. Zmieszanie Dodam o nich dzisiaj stosowny wpis w temacie z tworzeniem postaci i dam znać jak tylko się pojawi.

there is mystery unfolding
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
19.10.2022, 17:21  ✶  
Hej, ja mam znowu głupie pytanie, ale wolę się upewnić.
Jeśli kupuję sobie za pdki umiejętność, to w tym przypadku również powinnam dodać wadę?
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
19.10.2022, 17:25  ✶  
(19.10.2022, 17:21 )Nora Figg napisał(a): Hej, ja mam znowu głupie pytanie, ale wolę się upewnić.
Jeśli kupuję sobie za pdki umiejętność, to w tym przypadku również powinnam dodać wadę?
Żadne pytanie nie jest głupie bejbs. Zakładam, że chodzi ci o przewagę. Tak - kiedy kupujesz przewagę za pd, musisz dobrać do niej równoważną zawadę.

Widmo
Ma około 182 cm wzorstu, atletycznej sylwetki. Jego włosy są czarne, podkręcane, często zaczesywane do tyłu lub pozostawione same sobie. Twarz ma łagodną, ale opaloną wiatrem. Wyróżnia go przyjemna, oliwkowa cera, wyraźna oprawa równie ciemnych oczu i kilkudniowy zarost. Dłonie, raczej szorstkie, często poranione, lecz ciepłe w dotyku. Pachnie drewnem (świeżo ściętym lub palonym w kominku), skórzanymi wyrobami i czymś gorzkim, może lasem. W zachowaniu, można powiedzieć, dziwny. Bije od niego pewien rodzaj praktyczności i dystans. W postawie pewny siebie, może spięty?

Theseus Fletcher
19.10.2022, 18:24  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.10.2022, 18:37 przez Theseus Fletcher.)  
Cześć,
mam kilka pytań!

1. Newton Skamander miał taką walizkę, gdzie schodziło się po schodkach do tego niby rezerwatu... Jak takie coś ogarnąć? W sensie zaklinanie? Pieczętowanie?

2. Czy coś takiego można mieć "na start" (podejrzewam, że nie)?

3. Czy przywara "Zazdrosny" odnosi się do zazdrości romantycznej, a może zazdrości wobec osoby, która o tym może nie wiedzieć? Odnośnie statusu, posiadania, czy tym podobnych.

4. Czy przywara "Porywczy" opisana jako "Działasz, zanim pomyślisz. Otwierasz zabezpieczone drzwi bez sprawdzania rzuconych na nie zabezpieczeń." ma zawsze działać w ten sposób? Chodzi mi o drugie zdanie.

Felix
19.10.2022, 18:35  ✶  
Cześć, pytania co do wampirów.

1) Czy wampiry, jeśli były kiedyś częścią jednej z rodzin, po transformacji dalej mają moce tej rodziny? Czy znika?

2) Czy wampiry czarują tak jak normalni ludzie (czarodzieje)? Zgaduje, że tak, ale wole się upewnić.

3) Czy wampirom rośnie zarost?

4) Ile maksymalnie wampiry żyją? Tak długo aż ktoś ich nie zabije?
Czarodziejska legenda

Eutierria
19.10.2022, 18:47  ✶  
(19.10.2022, 18:24 )Theseus Fletcher napisał(a): Cześć,
mam kilka pytań!

1. Newton Skamander miał taką walizkę, gdzie schodziło się po schodkach do tego niby rezerwatu... Jak takie coś ogarnąć? W sensie zaklinanie? Pieczętowanie?

2. Czy coś takiego można mieć "na start" (podejrzewam, że nie)?

3. Czy przywara "Zazdrosny" odnosi się do zazdrości romantycznej, a może zazdrości wobec osoby, która o tym może nie wiedzieć? Odnośnie statusu, posiadania, czy tym podobnych.
Hej!

1. Zaklęcia rzucane różdżką mają efekt nietrwały, ale takie trwałe efekty będzie się dało tworzyć za pomocą rzemieślnictwa (tylko jak pisało w ogłoszeniu - praca jeszcze wre). Powiększenie przestrzeni plecaka/walizki będzie możliwe dla kaletników.

2. Dobrze podejrzewasz, będzie na to przepis.

3. W tej zawadzie chodziło o chęć posiadania jakieś osoby 'na wyłączność' i frustrację związaną z tym, że posiada ona inne relacje. Doprecyzuję to w opisie.

Cytat:Cześć, pytania co do wampirów.

1) Czy wampiry, jeśli były kiedyś częścią jednej z rodzin, po transformacji dalej mają moce tej rodziny? Czy znika?

2) Czy wampiry czarują tak jak normalni ludzie (czarodzieje)? Zgaduje, że tak, ale wole się upewnić.

3) Czy wampirom rośnie zarost?

4) Ile maksymalnie wampiry żyją? Tak długo aż ktoś ich nie zabije?
Hejeczka.

1. No jasne, bonus ci nie znika.

2. Tak. No chyba, że chcesz mieć jakiegoś wampira-charłaka czy coś tam, ale to wtedy będzie postać poboczna.

3. Nie.

4. Tak długo aż nie zabije ich ktoś lub coś.

Dante Black
19.10.2022, 18:49  ✶  
Pytanie o wilkołaki. W przewagach genetyk nie ma dla nich specjalnej umiejętności. To zamierzone czy coś umknęło?
Widmo
Ma około 182 cm wzorstu, atletycznej sylwetki. Jego włosy są czarne, podkręcane, często zaczesywane do tyłu lub pozostawione same sobie. Twarz ma łagodną, ale opaloną wiatrem. Wyróżnia go przyjemna, oliwkowa cera, wyraźna oprawa równie ciemnych oczu i kilkudniowy zarost. Dłonie, raczej szorstkie, często poranione, lecz ciepłe w dotyku. Pachnie drewnem (świeżo ściętym lub palonym w kominku), skórzanymi wyrobami i czymś gorzkim, może lasem. W zachowaniu, można powiedzieć, dziwny. Bije od niego pewien rodzaj praktyczności i dystans. W postawie pewny siebie, może spięty?

Theseus Fletcher
19.10.2022, 19:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.10.2022, 20:25 przez Theseus Fletcher.)  
Nie zdążyłam poprzednich edytować przed odpowiedzią, kolejne dwa pytania:

1. Czy przywara "Porywczy" opisana jako "Działasz, zanim pomyślisz. Otwierasz zabezpieczone drzwi bez sprawdzania rzuconych na nie zabezpieczeń." ma zawsze działać w ten sposób? Chodzi mi o drugie zdanie.

2. Równoważymy tylko pospolite przewagi? Zorientowałam się, że mam kaletnictwo, które należy do wytwórstwa, ale nie jestem już pewna, czy mam na to wydać punkty, czy na start mogę zrównoważyć wadami? Chyba błędnie założyłam, że "pozostałe" są pospolite.

3. Idąc tym tropem, czy jeśli nauczę się, przykładowo, krawiectwa, muszę dobrać wadę?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (171): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 171 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa