• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
04.03.2025, 19:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2025, 19:05 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Dżem doberek,
Wylosowało mi się pytanie z serii trudne i nie bardzo potrafię odpowiedzieć. Wspólna narada z koleżankami i kolegami - z naszej branży czystej krwi - nie przyniosła również odpowiedzi, więc pytam dla siebie i dla kolegi.

Czy jeżeli lokacja (tj. "Głębina" na Podziemnych Ścieżkach) jest na Podziemnych Ścieżkach i posiadam "Znajomość Półświatka II" to mam wpisać coś takiego:

Kod:
[b]Nazwa lokacji:[/b] lokal usługowo-przestępczo-gastronomiczny "Głębina"
[b]Kość lokacji:[/b] Zwolniona z rzutu (lokal znajduje się na Podziemnych Ścieżkach i postać posiada przewagę "Znajomość Półświatka II")

czy może właśnie ujawniłem najtajniejsze dokumenty na świecie i zostanie za mną wysłana ogórkowa inkwizycja?
Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Bloody brilliant
Soft idiot, a sappy motherfucker, a sentimental bastard if you will
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Koroner
Wysoki, bo 192 centymetry wzrostu, postawny, dobrze zbudowany mężczyzna. Czarnowłosy. Niebieskooki. Ma częściową heterochromię w lewym oku - plamę brązu u góry tęczówki. Na jego twarzy można dostrzec kilka blizn. Jedna z nich biegnie wzdłuż lewego policzka, lekko zniekształcając jego rysy, co nadaje mu surowy wygląd, mimo to drobne zmarszczki w kącikach oczu zdradzają, że często się uśmiecha lub śmieje. Inna blizna, mniejsza, znajduje się na czole. Ma liczne pieprzyki na całym ciele. Elegancko ubrany. Zadbany. Bardzo dobrze się prezentuje.

Cornelius Lestrange
04.03.2025, 19:51  ✶  
Hej. Uśmiech
2 sprawy:
- albo jestem ślepa, albo nie zadziałała mi jedna karta strat na lokalizacji (możliwe, że coś skopałam, ale nie wiem, co)

- rzucałam na obecność w pracy, wyszło mi, że jestem w Ministerstwie, jak mam interpretować atak ze strony mugolaka, który mi wyszedł? po pożarze podczas powrotu do domu? przed pracą? przerzucam?

dzięki!
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
sława
IV
krew
czysta
genetyka
wila
zawód
Infobrokerka, właścicielka zakładu pogrzebowego, pianistka
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających niemal do ziemi srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. Coś w pełnych gracji ruchach, w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie, co powiedzieć, i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzeże ślady poprawek krawieckich. W naturze półwili leży przyciągać cudze spojrzenia, może dlatego Lorraine nosi się bardzo konserwatywnie, nigdy niemal nie odsłaniając ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, choć chętnie stroi się również w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których nieznośnie wręcz słodki zapach służy tuszowaniu klejącej się do Lorraine mdłej woni śmierci.

Lorraine Malfoy
04.03.2025, 20:16  ✶  
Rzuciłam zgodnie z opisem wylosowanej kości tutaj.

Mam tam opis:
Jeżeli nie uda ci się więcej niż jeden rzut, straty są katastrofalne. Większość mebli spłonęła lub została uszkodzona - stoły zwęglone do połowy, szafy straciły drzwi, materace noszą ślady wypalenia. Ale w tym pogorzelisku stoi jedno, nietknięte krzesło. Pokrywa je cienka warstwa kurzu i sadzy, lecz poza tym wygląda, jakby nigdy nie tknięto go ogniem. Za każdym razem, gdy lokacja pozostaje pusta na dłużej, krzesło przestawia się w inne miejsce. Lokację trzeba odbudować - ale czy masz na to fundusze?

No niby wyrzuciłam jeden sukces i jeden słaby sukces, ale.
Lorraine ma kształtowanie na 1 kropkę i od początku gram, że jest bardzo słaba z magii kształtowania, na którą rzucałam. Nie sądzę, by było realistyczne, aby dała radę ugasić tak wielki pożar, zdecydowanie byłoby to niesprawiedliwe przy tak niskiej statystyce. Kierując się logiką, zakładam, że straty byłyby i tak bardzo duże.

1. Moje pytanie: jak opisać straty? Czy mogę ogrywać to dokładnie tak jak zostało opisane w kości? Źe straty są prawie katastrofalne? Niech ta chata się zjara, it's okay.
2. Oferuję od razu pomysł jak to wyklepać i chcę spytać czy to ma sens. Czy możemy dodatkowo założyć, że postać bardzo późno zjawiłaby się na miejscu i zgasiłapo prostu małe, dogasające już płomienie?

Thank you from the mountain Bezunia już więcej nie zapomnę spacji przysięgam

Yes, I am a master
Little love caster
Czarodziej
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
Brygadzistka
Brązowe włosy i oczy. Szczupła. Mierzy 165 cm wysokości. Często się uśmiecha i chodzi w mugolskich, luźnych kolorowych ubraniach, chyba że akurat jest w pracy.

Hestia Bletchley
04.03.2025, 20:23  ✶  
Hej,
może jest to oczywiste, ale wolę się dopytać niż nie, zwłaszcza że moje wszystkie postaci pracują albo w Ministerstwie, albo Mungu
1) Jeśli rzucę kością na to, czy moja postać była w pracy i wyjdzie, że to tak jak to wpływa na spalone kości i akcje, które są w nich opisane? Jak do tego się ma praca brygadzistów i aurorów, którzy pracują w Ministerstwie, ale pewnie zostają wezwani od razu w teren?
2) Czy dobrze rozumiem, że jeśli z fabularnych powodów moja postać nie siedziałaby w pracy do późna/od razu podczas ataków ruszyłaby pomóc komuś spoza pracy to mogę założyć że była w domu bez rzutów, kosztem nie wzięcia sobie zadania?
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
04.03.2025, 20:27  ✶  
Dzień dobry,

moja postać pracuje w Ministerstwie, ale jest na zwolnieniu na głowę (wpisane w karte).

1. Czy mam rzucać na to czy jestem w pracy mimo wszystko?
2. Czy mogę dołączyć do brygadzistów bo poczucie obowiązku mimo zwolnienia? Czy czekać z decyzją i rzutem na swoje szlamolubstwo na zadania ZF-u?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2025, 20:39  ✶  
@Ambroise Greengrass

No nie jest to wasza własność, ale skoro za to płacicie, macie do tego klucze i coś ugrywacie na fabule, to jednak powinien być wykonany rzut. Na pocieszenie twój problem znika, bo mieszkanie wylosowało jedną z najgorszych kości (dokleję to do twojego posta w Spalonych Kościach).
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
04.03.2025, 20:44  ✶  
Mamo kość mi nie działa http://secretsoflondon.pl/showthread.php...6#pid67006
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2025, 20:45  ✶  
@Geraldine Yaxley

Możesz. Taki pojedynek powinien nadzorować dowolny aktywny mistrz gry. Zaktualizowałam ten temat, żeby nie było wątpliwości, kto jest na urlopie. Oczywiście to już musisz rozegrać jako sesję fabularną (wstrzymałabym się do pojawienia się zadań dla cywili - to trochę zajmie, bo muszę teraz przemielić dużo rzeczy naraz, ale się pojawi).
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 20:46  ✶  
@Stanley Andrew Borgin

Zwalniam Głębinę z rzutu. Informacja o nierzucaniu na Ścieżkach została dodana do tematu ogólnego, nie jest to żaden spoiler. Pwease
Czarny Kot
Let me check my
-Giveashitometer-.
Nope, nothing.
krew
genetyka
zawód
Wysoki, dobrze zbudowany, z mięśniami rysującymi się pod niezdrowo białą skórą z fioletowymi żyłami. Czarne, krótsze włosy roztrzepane w nieładzie, z opadającymi na oczy kosmykami. Czarne oczy - jak sama noc. Śmiertelna bladość skóry wpadająca w szarość, fioletowe żyły. Czarna skóra, czarne spodnie, czarna dusza, czarne życie.

Sauriel Rookwood
04.03.2025, 20:50  ✶  
Wylosowałam na Saurielu krate, ze trzeba wykonać trzy rzuty, żeby uratować lokacje, inaczej spłonie bardzo. Sauriela nie ma na miejscu, bo jest zajęty płonięciem lokacji, żeby ucierpiały bardzo. Nie rzucałam więc, no bo jak ratować coś na odległość, ale widziałam, że to samo miała Lorraine i rzucała. Mam też rzucić?

[Obrazek: klt4M5W.gif]
Pijak przy trzepaku czknął, równo z wybiciem północy. Zogniskował z trudem wzrok na przyglądającym mu się uważnie piwnicznym kocurze.
- Kisssi... kisssi - zabełkotał. - Ciiicha noooc... Powiesz coś, koteczku, luzkim goosem?
- Spierdalaj. - odparł beznamiętnie Kocur i oddalił się z godnością.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 42 43 44 45 46 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa