• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Elliotta

Kruk Elliotta
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
25.07.2023, 22:14  ✶  
Drugiego maja około południa nad głową Elliotta zjawił się patronus w formie kruka, po czym wleciał w mężczyznę, przekazując mu wiadomość od Perseusa.
Wszystko w porządku? Nic Ci się nie stało? Na rany Morgany, co tam się w ogóle wydarzyło?  Proszę, daj mi jak najszybciej znać.

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
17.09.2023, 23:59  ✶  

—17/06/1972—

do gabinetu Elliotta w Ministerstwie Magii trafił zaczarowany samolocik z papieru z przyklejonym zawiniątkiem w formie eleganckiej koperty

Mój drogi Elliocie,

mam zaszczyt zaprosić cię na honorowy pojedynek, który odbędzie się w jednej z hal widowiskowych przy ulicy Horyzontalnej w magicznej dzielnicy Londynu. Show rozpocznie się późnym wieczorem 26 lipca. Ważyć mają się losy reputacji Philipa Notta i Louvaina Lestrange. Z uwagą na moje powiązania ze Srebrnymi Różdżkami zostałem polecony na sekundanta pana Notta. Przysięgam, że gdy się zgadzałem nie miałem pojęcia, że spór dotyczy rodziny męża twojej siostry.

Niestety, nikt z mojej rodziny nie uznał za stosowne przyjąć zaproszenia, a wiem, że ty wręcz przepadasz za możliwością pokazania się w towarzystwie. Jestem pewien, że będzie to niezapomniane wydarzenie, nawet jeśli nie przyjdzie mi bronić honoru Philipa. Kto wie, może po pojedynku zorganizują jakiś bankiet dla VIPów na którym przyjdzie nam chwilę spędzisz w swoim towarzystwie? Wydaje mi się, że mamy do pomówienia.

Pozdrawiam,

Erik

PS. Nie przyjmuję odmowy. Jeśli się nie zjawisz, obawiam się, że będę musiał zaciągnąć cię tam siłą, bo potrzebuje wsparcia emocjonalnego ze strony kogoś bliskiego w tak dramatycznych chwilach że nie wybaczę ci tego przez długi czas.

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
20.09.2023, 15:27  ✶  

—17/06/1972—

A widziałeś dzisiejszą gazetę? Bez względu, jak mało wiarygodne wydają się pewne źródła informacji w obecnych czasach, nawet ja sięgnąłem po Proroka Codziennego co by zdobyć dodatkowe informacje...

Podobno Louvain Lestrange pragnie bronić honoru swojej kuzynki Loretty. Prawdę mówiąc, nie spodziewałem się, że może zostać wplątana w podobną kontrowersję. Do tej pory wydawało mi się, że większość czasu spędza w swojej pracowni, malując i proponując kupcom drogie alkohole.

Odnoszę wrażenie, że doszło do jakiegoś zaognienia konfliktu między Louvainem, a Philipem. Spotykał się wcześniej z Lorettą, wiedziałeś? Na pewno wiedziałeś. To znaczy Philip, a nie Louvain. Eh, na pewno rozumiesz zależności w tej rodzinie lepiej ode mnie.

Bardzo serdecznie pozdrawiam,

Erik

PS. Skąd miałbym mieć pewność, że zaakceptujesz zaproszenie i faktycznie zdecydujesz się zjawić? Lepiej było się upewnić. Nawet jeśli musiałem zastosować szantaż emocjonalny...

odpowiedź na wiadomość

❞
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you

Erik Longbottom
20.09.2023, 15:39  ✶  

—13/05/1972—

Elliocie,

Zdaję sobie sprawę, że od Beltane nie mieliśmy zbytnio okazji do tego, aby poważnie i spokojnie porozmawiać o tym, co się stało. Chociaż powoli zbliża się przełom miesiąca, odnoszę wrażenie, że pod względem wolnego czasu wcale nie będzie u nas lepiej. Każdy kolejny dzień zdaje się przynosić nowe obowiązki, którymi należy się zająć, a wytchnienia nie widać...

Nie zapomniałem o swojej obietnicy i twoim hmm zakupie. Przyrzekam, że nasza wspólna kolacja się odbędzie i będzie jeszcze bardziej spektakularna, niż z początku zakładaliśmy. Mam dla ciebie niespodziankę, jednak, aby była odpowiednio efektywna, musielibyśmy poczekać do co początku czerwca. Wynagrodzi ci to długie oczekiwanie. Nawet... Nawet pozwolę ci przygotować notkę prasową do mediów na temat tego, jak udała się kolacja.

Życzę ci dobrego dnia,

Erik

PS. Jeśli z jakiegoś powodu uznasz, że chcesz zignorować ten list, to ostrzegam, że planuję zjawić się dziś popołudniu pod twoim gabinetem z lunchem. Nie dam się zbyć.

❞
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down
I just didn't expect them to be
such losers
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.

Eden Lestrange
26.09.2023, 12:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.09.2023, 12:03 przez Eden Lestrange.)  
Londyn 17.06.1972

Elliott,

uwielbiam wprost, jak w listach już się nawet nie witasz. Ani dzień dobry, ani jak się masz, ani niech cię piekło pochłonie. Gdzie twoje maniery?

Gazetę widziałam. Dzięki tobie mam już trzecią kopię, bo Atreus Bulstrode też mi jedną wysłał, chyba obkleję nimi sypialnię. Przy okazji poinformował mnie, że Louvain będzie się bił o honor swojej siostry, więc to zdecydowanie nie tylko sprawa rodzinna, ale również powrót do średniowiecza. Obawiam się, że jak wygra, to trzeba go będzie pasować na rycerza, więc bądź tak miły i skocz po drodze do Wiltshire, niech jeden ze skrzatów zdejmie ci jakąś szablę ze ściany.

Jeśli zaś chodzi o Erika, skoro jest sekundantem Notta, to po raz kolejny udowadnia, że ma słaby gust. Najpierw ty, teraz Nott. Podejmowanie nieoptymalnych, nierokujących dobrze decyzji to jego hobby? Martwię się o niego, dobrze mu z oczu patrzy.

Niemniej, oczywiście, że wpadnę. Będę w loży Dolohova, bo nie wytrzymam tego bez towarzystwa sarkastycznych komentarzy. Czuj się zaproszony, zamienimy tę lożę w lożę szyderców. Mam tylko nadzieję, że Louvain wygra, bo inaczej będę musiała się rozwieść z Williamem. W końcu nie mam zamiaru nosić nazwiska nieudaczników.

Przestań łżeć o serdecznych pozdrowieniach,
E.

I was never as good as I always thought I was
— but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show

~♦~
Landrynka
She could make hell feel just like home.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
18.11.2023, 00:00  ✶  
17.06.72
Elliocie,

Chciałam Cię zaprosić na skromną posiadówkę w Norze. W Lithę, kiedy słońce zajdzie zapraszam do siebie. Będziemy celebrować najdłuższy dzień w roku, a przy okazji moje urodziny.

Nora Figg
corbeau noir
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
09.12.2023, 22:25  ✶  
List nie był podpisany, ale godność nadawcy (a raczej jej brak) powinna być dla Elliotta oczywista - jeśli nie przez osobliwy charakter korespondencji, to chociaż pisma.

hehe pies

[Obrazek: 206604ac11b914b0c1b9905e2720fd44.jpg]

viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you

Erik Longbottom
08.02.2024, 21:25  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.02.2024, 21:26 przez Erik Longbottom.)  

—26/07/1972—

Elliocie,

wpadniesz na przyjęcie Brenny w Dolinie Godryka? Moja siostra chyba dostała dodatkowy dzień wolny, co kompletnie rozwaliło jej kalendarz i najbliższe półtora tygodnia. Za dużo niezagospodarowanego czasu, rozumiesz? Zaczęła już robić wstępną listę gości. Zarezerwowała nawet salę w klubie w miasteczku, żeby na pewno nikt jej nie ubiegł.

To nie będzie nic szczególnego, po prostu zwykła potańcówka w gronie rodziny i przyjaciół. Raczej nie będziesz musiał mnie znowu ratować z opresji. Wystosowałem też zaproszenie do Perseusza; tyle czasu przesiaduje w Lecznicy Dusz, a mam wrażenie, że niezbyt zaznajomił się z miasteczkiem i jego mieszkańcami. To chyba mu zrobi dobrze. Złapie kontakty z miejscowymi, zanim przygniecie go ciężar obowiązków małżeńskich.

A i jeszcze jedno: załóż coś luźnego. Pokażemy ci, jak bawimy się tutaj ''na prowincji'', gdy nie zbieramy pieniędzy na sierocińce.

Do zobaczenia,
Erik

PS. Myślałeś o tej koszuli w lamparty, którą ci pokazywałem jakiś czas temu w tym sklepie na Horyzontalnej? One się nawet ruszały i dostosowywały do tempa chodzenia!

❞
corbeau noir
show me your darkness

Perseus Black
20.05.2024, 18:37  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: 1r5YYkN.png]

P.S. Jestem pewien, że to ta jedyna.

Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce  Słodziutki

corbeau noir
show me your darkness

Perseus Black
30.05.2024, 21:18  ✶  
9 sierpnia 1972
Elliocie,

Musiałem pilnie wyjechać na drugi koniec Anglii (pacjent, chyba sam rozumiesz), a dziś w Dziurawym Kotle ma przyjść do mnie przesyłka. Czy możesz ją za mnie odebrać wieczorem? Będzie miała opis "Świeczki sztuk 50, zamówienie indywidualne. CRM". To ważne rytualne świece, wszystko Ci wyjaśnię później. I wynagrodzę Ci to.

Percy

P.S. Wcale nie uciekłem od żony.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (8): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny