• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
27.10.2022, 17:34  ✶  
Byłaby możliwość dodania na forum pluginu z licznikiem słów?
Widmo
krew
genetyka
zawód

Elisabeth Crouch
27.10.2022, 20:30  ✶  
Dzień dobry, czy jest możliwość, by w profilu w zakładce z relacjami zostały dodane rodzaje Rodzic oraz Dziecko?
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
27.10.2022, 22:14  ✶  
Pytanie o scenariusze - czy będzie problemem, jeśli do jednego rozegram więcej niż jedną sesję? Bez nagrody of course, wiem, że odznaka/PD tylko raz - chodzi mi o to, czy drugiej osobie mogę pomóc je zdobyć, jeśli ja już z kimś innym nabiłam. Uśmiech

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
27.10.2022, 23:58  ✶  
Cytat:Ja chciałam zapytać w sumie czym różni się praca w Komitecie łagodzenia mugoli od Biura dezinformacji?
Biuro dezinformacji zajmuje się ciężkimi przypadkami i współpracuje z premierem.

Cytat:Pamiętam, że na Sacred nie dało się chyba wyłączyć, żeby bot od powiadomień pokazywał szkice jako posty. Da się za to wyłączyć pokazywania szkiców jako postów na stronie głównej forum? ;-;
Wydaje mi się, że mieliśmy podobny problem. XD Spróbuję coś z tym zrobić, albo może Tyru umie. Zobaczymy. W każdym razie zapisałam sobie, że problem istnieje.

Cytat:1. To zaklęcie rozumiem było z zakresu czarnomagicznego? Czy tym samym ghoule są efektami działań czarnomagicznych i przez to tak samo jak aktywność czarnomagiczna - cuchną nią i są zdolni do wykrycia przez aurorów?
Jest to niewątpliwie nekromancja, a siły witalne trzeba skądś brać - na przywrócenie kogoś do półżycia zużyjemy ich sporo, więc nie wystarczy zalać woskiem hodowli mrówek - takie zaklęcie wymaga ofiar. Ghoule nie cuchną czarną magią same z siebie, ale rodzina Yaxley na pewno wyczuje, że coś jest nie tak.

Cytat:2. Co uważamy za załatwianie potrzeb fizjologicznych? Czy mówimy o najprostszych rzeczach jak głód, załatwianie się i napojenie?
Tak. Nie jesz, nie pijesz. Napędza cię magia. Doprecyzujemy opis.

Cytat:3. Czy skoro w ich ciele płynie krew i zachodzi to wszystko wolniej to czy to działa jak u wampira, że po prostu jest bardziej szara skóra? Czy może faktycznie wyglądają jakby mieli "ludzki" odcień skóry, ale z defektami dla ich "rasy"?
Możesz zdecydować sam jak to wygląda u twojej postaci.

Cytat:4. Co zatem z tolerancją ministerstwa na ghoule, skoro istnieje Biuro Kontroli Ghouli, a dodatkowo w realniejszym fandomie istniały też "Społeczności Tolerancji dla Wampirów", smakujące "jak krew" lizaki w Miodowym Królestwie, a nawet wskazówki ministerstwa na temat tolerancji "Non-Wizard Part-Humans" i są też ksiązki o nich. Co w przypadku Ghouli, jak to wygląda?
Ghoule same w sobie nie są groźne, prawo nie każe ich ścigać, ale brygada może się jednak zainteresować ich pochodzeniem.

Cytat:1. Czy jarczuki są zatem efektem czarnomagicznym, czy też te rytuały nie były związane z czarną magią, a jeśli - to czy jest to nietolerowane lub tolerowane przez brytyjskich czarodziejów.
Nie są. A z tolerancją to jest tak, że część czarodziejów ci powie, że masz fajnego pieska, a część ci powie, że się znęcasz nad zwierzętami i dzwonią po BUM.

Cytat:2. Za istoty obdarzone lub władających magią w tym przypadku uważa się też czarodziejów, ale i wilkołaki i inne stworzenia?
https://harrypotter.fandom.com/pl/wiki/Istota

Cytat:3. Jak bardzo są zatem tolerowane jarczuki pośród społeczeństwa czarodziejskiego - są używane, taka hodowla jest legalna lub nielegalna wobec prawa?
Jak wyżej + na ten moment nie jest, a jak będzie kiedyś - fabuła pokaże.

Cytat:Czy chodzi tu o to, że mogę wykupić od razu za III i place wagę 3,
Tak.

Cytat:Byłaby możliwość dodania na forum pluginu z licznikiem słów?
Poszukam czy coś takiego jest, a jak nie ma to spróbuję napisać.

Cytat:Dzień dobry, czy jest możliwość, by w profilu w zakładce z relacjami zostały dodane rodzaje Rodzic oraz Dziecko?
Dodałam "Rodzic i dziecko".

Cytat:Pytanie o scenariusze - czy będzie problemem, jeśli do jednego rozegram więcej niż jedną sesję? Bez nagrody of course, wiem, że odznaka/PD tylko raz - chodzi mi o to, czy drugiej osobie mogę pomóc je zdobyć, jeśli ja już z kimś innym nabiłam. Smile
Nie będzie to problemem, ale musi to mieć fabularny sens (postać nie może być w kilku miejscach naraz ofkors).
The Law
If I ever let my head down,
it will be just to
admire my shoes.
krew
genetyka
zawód

Deborah Burke
29.10.2022, 10:50  ✶  
Help, wyskakuje mi taki błąd jak próbuję dodać sygnaturę: tutaj screen. Na drugim koncie nie miałam z tym żadnego problemu, tylko na Deborah.

She wasn't fragile like a flower.
She was fragile like a bomb.

Harlan Fawley
30.10.2022, 01:34  ✶  
Cytat:Możliwe jest prowadzenie prywatnej praktyki, jak i praca w Lecznicy dusz, gdzie leczone są problemy z mentalnością. Wachlarz możliwości jest bardzo szeroki - od klinik dla magicznych zwierząt i istot, aż po tradycyjne metody ziołolecznicze.

Możliwe jest prowadzenie prywatnej praktyki, jak i praca w Lecznicy dusz, gdzie leczone są problemy z mentalnością. Wachlarz możliwości jest bardzo szeroki - od klinik dla magicznych zwierząt i istot, aż po tradycyjne metody ziołolecznicze.

W zawodach czarodziejów, o tu jest to wklejone podwójnie.

Silly Cresswell
30.10.2022, 02:03  ✶  
(29.10.2022, 10:50 )Deborah Burke napisał(a): Help, wyskakuje mi taki błąd jak próbuję dodać sygnaturę: tutaj screen. Na drugim koncie nie miałam z tym żadnego problemu, tylko na Deborah.
Eeee tbh nie wiem czemu tak się dzieje, ale google mówi, że to problem po stronie hosta. Postaram się to jakoś ogarnąć. Spróbuj wkleić w podpis tymczasowo inny link / tekst i zobacz czy ci działa.

Cytat:W zawodach czarodziejów, o tu jest to wklejone podwójnie.
Dzięki, poprawi się.
Widmo
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Marko Borgin
30.10.2022, 02:19  ✶  
fajny byłby 'zmieniacz czasu' przenoszący do retrospekcji w zakładce świstoklik
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
30.10.2022, 09:13  ✶  
Co do sygnatury, pozwolę sobie wtrącić - miałam ten sam problem i okazało się, że błąd wywoływały znaki specjalne. Kiedy skasowałam z tekstu "", : oraz - nagle zadziałał. (Nie jestem pewna, który z nich wywalał 403, chyba "", ale możliwe, że pozostałe też.)
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
30.10.2022, 11:43  ✶  
(30.10.2022, 02:19 )Marko Borgin napisał(a): fajny byłby 'zmieniacz czasu' przenoszący do retrospekcji w zakładce świstoklik
Spoko, dodam tam dzisiaj linki z tej kategorii.

Cytat:Co do sygnatury, pozwolę sobie wtrącić - miałam ten sam problem i okazało się, że błąd wywoływały znaki specjalne. Kiedy skasowałam z tekstu "", : oraz - nagle zadziałał. (Nie jestem pewna, który z nich wywalał 403, chyba "", ale możliwe, że pozostałe też.)
Dzięki za wskazówkę ja też sobie poklikałam to i faktycznie wyrzucało mi błąd. Pogooglowałam i ostatecznie zgłosiłam problem do hosta. Na końcu wiadomości napisałam smutną minkę. Mam nadzieję, że nasz problem zostanie rozwiązany szybko...... Tyle sygnatur czeka na wrzucenie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (183): « Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa