• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
Korespondencja P. Macmillan

Korespondencja P. Macmillan
Plotkara
krew
genetyka
zawód

Sacharissa Macmillan
24.10.2022, 19:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.10.2022, 20:14 przez Sacharissa Macmillan.)  

Sowa

[Obrazek: 5dbf0d94050b15f3d156c81ad0376750.jpg]

Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn xx.xx.1972[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]

[podpis="xx"][/koperta]
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down
I just didn't expect them to be
such losers
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
landlord, ex-auror
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.

Eden Lestrange
29.10.2022, 03:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.11.2022, 20:07 przez Eden Lestrange.)  
Londyn 10.03.1972

Sachy,

twój list zastał mnie w zdrowiu całkiem dobrym, lecz doskonale wiesz, że spokoju ducha zaznamy dopiero po śmierci.
Wybacz, że nie odzywałam się wcześniej, ale nie miałam nic do powiedzenia. W moim życiu nie zmieniło się nic od czasu naszej ostatniej rozmowy, a więc nadal nie mogę spełnić twojego życzenia i nie ucałuję Williama.

Jeśli chodzi o twojego męża - powtarzałam ci wielokrotnie, że na ciebie nie zasługuje. Mężczyźni nie rozumieją, ile wyrzeczeń kosztują kobietę dzieci, dlatego sama ich nie będę posiadać, bo tak dalekosiężny brak gratyfikacji mnie wykończy. Należy ci się chwała za wytrwałość więc, lecz obawiam się, że jemu oczy się w tej kwestii otworzą dopiero wtedy, gdy tobie się zamkną.

Niestety nie szukam asystentki; obawiam się, że gdybym oddelegowała ci część moich zajęć, obydwie skończyłybyśmy na skraju szaleństwa. Ja z nudów, bo przecież nie mam innego zajęcia, a ty prawdopodobnie od nadmiaru liczenia przychodów, dochodów i podatków. Jeśli dobrze pamiętam, rachunki nigdy nie były twoją fortą.

Natomiast mój brat wspominał, że szuka kogoś do pomocy w swojej kancelarii. Jeśli interesuje cię bycie panienką na posyłki Elliotta, mogę mu podrzucić twoją kandydaturę.

Uściski,

Eden

I was never as good as I always thought I was
— but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show

~♦~
monkey business
Two sides of me can't agree
krew
genetyka
zawód
170 cm, gęste blond włosy, które nie są jej naturalnym kolorem i które rzadko bywają gładko uczesane to dwie rzeczy, które na pewno pierwsze rzucą się w oczy. Alice ma twarz pełną czy nawet pyzatą o regularnych, wyraźnych rysach. Jej oczy są szare, ciemne. Zwykle sprawia wrażenie osoby pogodnej i swobodnie czującej się w każdym miejscu. Ubrania nosi rożne, dopasowane do okazji - od tradycyjnych szat po ubrania mugoli.

Alice Selwyn
30.10.2022, 21:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.11.2022, 17:23 przez Alice Selwyn.)  
Londyn 11.03.72

Kochana Sassi,

dziękuję za Twoją troskę o moje zdrowie, w tym temacie nie mam powodów do narzekań.

Mam również nadzieję, że moja odpowiedź znajdzie Cię w lepszym samopoczuciu
Jeśli, jednak dalej mój niepowtarzalny szwagier postanowi wyprowadzać Cię z równowagi, to pół buteleczki oleju rycynowego do obiadu na pewno da Ci dość oddechu, a jemu sporo przestrzeni do przemyśleń w miejscu odosobnienia. A na pewno wybije nastrój na fiu bździu.
Swoją drogą jestem zaintrygowana, że Ambroży uznał, że on sam coś robi, poza bywaniem w domu. Odważne słowa z jego strony.
Oczywiście w życiu bym nie wybaczyła przepuszczenia urodzin kochanego Bartusia, będę na pewno.

A wydaje mi się, że znowu zwolniła się posada bileterki w teatrze. Zawsze miałaś podejście do ludzi.

Ściskam,

Alice
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down
I just didn't expect them to be
such losers
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
landlord, ex-auror
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.

Eden Lestrange
07.11.2022, 20:24  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.11.2022, 20:27 przez Eden Lestrange.)  
Londyn 11.03.1972

Sachy,

doskonale wiesz, że pojęcie wstydu jest mi obce, toteż grając na moim poczuciu winy nic nie ugrasz.

I nie dam sobie wmówić, że mam jakąś niechęć do dzieci. Nicholas? Aniołek. Twoje berbecie? Mają trochę genów po ojcu, co jest niestety bardzo przykre, ale poza tym do rany przyłóż. Więc widzisz, moja droga, to nie we mnie leży problem. Jego należy doszukiwać się w drugiej części mojego małżeństwa, bo do tego tanga trzeba dwojga.

Możemy się wybrać na jakieś wakacje w czerwcu, na razie jeszcze nie mam planów na ten miesiąc, więc zarezerwuję dla was tydzień. Miejsce jest mi obojętne, byle nie było zimno. W razie czego rodzina Williama ma dom letniskowy w Prowansji, więc jeśli interesują cię francuskie klimaty, możemy się tam wybrać.

A, no i najważniejsze: dam znać Elliottowi jeszcze dzisiaj. Jeśli nie skontaktuje się z tobą w ciągu kilku najbliższych dni, możesz zrobić mu najazd na biuro i powołać się na mnie.

Całusy,

E.

I was never as good as I always thought I was
— but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show

~♦~
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
06.01.2023, 18:39  ✶  
[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążona w żałobie rodzina

Odkryj wiadomość pozafabularną
Więcej info: Klik

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki