• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sauron (albo Sauriel)

Sauron (albo Sauriel)
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
02.08.2023, 18:31  ✶  
Londyn, 10 maja 1972

Przyjacielu,
Zastanawiałem się nad jedną rzeczą. Czy ogórki pojmują ideę ludzkich oczu? Albo ideę samego patrzenia na nie? Bo wiesz, myślałem czy by nie postawić jakiegoś pluszaka z otwartymi oczami albo ślepca, co by patrzył na nie i osiem godzin dziennie. Może wtedy będą smaczniejsze? To też jest bardzo dobre pytanie. Powinniśmy się temu przyjrzeć? Przeprowadzić badanie? To może być kluczowe rozwiązanie.

Przesyłam działkowe pozdrowienia,
Stan

Na kopercie dało się dostrzec ślady - najpewniej ogórkowej - ziemi.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Pan z Ministerstwa Magii
Tak zawsze genialny
Idealny muszę być
krew
genetyka
zawód
Mierzy 176 cm wzrostu i waży 74 kg. Jest postawnej budowy, ani gruby, ani chudy. Włosy ma ciemnobrązowe, podobnie jak oczy, tylko te z kolei o nieco jaśniejszych tonach. Zwykle chodzi dumnie wyprostowany, z lekko uniesionym podbródkiem. Gestykulacja i dykcja typowa dla arystokraty. Wraz z początkiem lata zamienił brodę na rzecz gustownego wąsa.

Augustus Rookwood
13.08.2023, 20:43  ✶  
Pedantycznie wypisany list.

Londyn, 9 czerwca 1972 roku

Sauriel,
Kto nauczył Cię zapowiadania się? Chętnie poznam tę osobę.

Zapraszam. Wieczorem mam zaplanowaną lekturę ksiąg.

Augustus
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
14.08.2023, 16:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2023, 21:02 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Londyn, 19 maja 1972

Sauriel,
Strasznie wczoraj zachlałem. Sadziłem ogórki do piątej rano. Film mi się urwał jak leżałem na działce. Teraz mnie krzyż napierdala. Trochę się przespałem, ale musiałem wstać rano bo mam obowiązki. Mam poranną zmianę. Niektórzy mówią, że nie można sadzić ogórków jak się ma poranną zmianę, ale to nie prawda. Można, tylko trzeba wstawać rano. Na tym polega odpowiedzialność.

Nie zmienia to faktu, że jednak nie skończyłem tego co zacząłem. Obawiam się, że w pojedynkę mogę nie dać rady. Wpadnij, dzisiaj popołudniu, pomóc - jesteśmy zakopani w tym po uszy.

Z wyrazami uznania,
Stanley

List nadszedł w godzinach porannych. Charakter pisma mógł sugerować, że uprzednia noc należała do cięższych, niż lżejszych w całym żywocie nadawcy. Do listu dołączona była karteczka z adresem.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
14.08.2023, 20:43  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2023, 21:03 przez Victoria Lestrange.)  
19.05.1972

Drogi Saurielu,

jest mi niezmiernie miło, że napisałeś i o mnie pomyślałeś.

Może powinieneś zacząć wiadomość od „masz dzisiaj wieczorem czas? Przydałaby mi się Twoja pomoc.”

Albo „zapraszam Cię dzisiaj wieczorem o godzinie xx:xx na działkę, jeśli masz czas, spotkajmy się w miejscu XYZ, daj mi znać sową czy Ci to odpowiada”.

Victoria Lestrange
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
14.08.2023, 20:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2023, 21:03 przez Victoria Lestrange.)  
19.05.1972

Najdroższy Saurielu,

Co „ja ciebie też”? Też chcesz mnie udusić?

Victoria Lestrange
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
14.08.2023, 21:13  ✶  
List przyszedł niedługo później po tym ostatnim

19.05.1972

Kocie,

Dobra, żarty na bok. O co chodzi?

PS. Od kiedy Ty mówisz do mnie „Victoria”?

Viki
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
30.08.2023, 21:39  ✶  
17.05.72

Panie Rookwood,

William Watcher został aresztowany. W jego mieszkaniu znaleziono dostatecznie wiele dowodów na przestępczą działalność, by groził mu proces niezależnie od tego, czy zdecyduje się Pan zeznawać w jego sprawie. Śledztwo w sprawie jego wspólników będzie kontynuowane.
Watcher nie zdecydował się na złożenie zawiadomienia i zostania świadkiem w sprawie napaści, do jakiej doszło 11 maja 1972 roku.
Jeżeli ma Pan dodatkowe pytania, proszę o kontakt.

Brenna A. Longbottom
Detektyw Brygady Uderzeniowej

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
02.09.2023, 01:23  ✶  
list przyszedł bardzo wcześnie rano

02.06.1972

Kocie,

możemy się dzisiaj spotkać? To dość pilne. Kończę o 16, mogę do ciebie wpaść... Albo Ty możesz wpaść. Albo możemy gdzieś pójść. Jak Ci będzie najwygodniej. Daj mi proszę znać jak najszybciej.

Viki
królowa nocy
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów

Victoria Lestrange
13.09.2023, 15:34  ✶  
12.06.1972

Najdroższy Saurielu,

a więc jednak potrafisz pisać dużymi literami. Myślałam, że nie znasz takich podstawowych zasad. Jest mi bardzo miło!

Nigdy tak ładnie do mnie nie mówisz. Muszę zacząć częściej wychodzić z domu, jeśli to zagwarantuje mi takie piękne listy od Ciebie. Rozpieść mnie.

PS. Skręciłam kostkę.

Twoja najukochańsza,
Victoria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
13.09.2023, 20:47  ✶  
Rachunek Sumienia - Przetasowanie kart

W podziemnych ścieżkach rozpościerających się pod Ulicą Śmiertelnego Nokturnu, tuż obok Kościanego Zamtuza, znajduje się niewielki, choć chętnie odwiedzany przez typów spod ciemnej gwiazdy przybytek zwany Skrytym w Cieniu. Przed tym, jak obszar stał się popularne wśród Śmierciożerców, Skryty w Cieniu nigdy nie należał do miejsc opływających w luksusy, ale odkąd Mulciberowie wprowadzili się do lokalu naprzeciwko, właściciel Skrytego nie tylko zaczął z nimi współpracować, ale i dał się wciągnąć w bardzo owocną współpracą. Tym sposobem pan Stanley Reid stał się waszym sojusznikiem. I tenże mężczyzna potrzebował teraz wsparcia, a Śmierciożercy mogli pokazać, że osoby będące im przychylne i wspierające ich w niegodziwych działaniach, byli za ten czyn chronieni.

Kiedy do pomocy Reidowi wybrali akurat ciebie, zapewne od razu domyśliłeś się jakiego typu zadanie to będzie - musiałeś obić komuś gębę. Co prawda nie ujęto tego tak dosłownie, a nawet poszerzono twoje kompetencje do „pozbycia się ich za pomocą dowolnie dobranych środków, byle to było skuteczne”, ale sprowadzało się to do jednego: będziesz musiał walczyć. Trójka zbirów rozochociła się już tak bardzo, że wzbudzała burdy w lokalu w niemal każdy piątek, a nielegalne interesy (i sam fakt, że psów nikt w to mieszać nie chciał, bo Podziemne Ścieżki rządziły się swoimi prawami) skutecznie zniechęcały do zaangażowania w to sił prawa...

Dowolną ilość rozgrywek i listów w tej sprawie o objętości (łącznej) minimum jednej pełnej sesji, zbierz i zalinkuj w moim temacie konsultacji. Możesz rozegrać je z dowolnym graczem, czarodziejską legendą lub bardem. Wiadomość jest częścią wielowątkowego wydarzenia, jakim jest rachunek sumienia. Rozgrywki mają zawierać minimum jeden rzut kością na akcję.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (11): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 11 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa