• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sauron (albo Sauriel)

Sauron (albo Sauriel)
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
20.09.2023, 10:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.09.2023, 11:20 przez Victoria Lestrange.)  
??.??.1972, Dolina Godryka

Sauriel,

nie wiem czy nadal kupujesz normalne gazety, czy zakochałeś się w tej całej wróżce Aidzie i tylko ona Ci w głowie… W Proroku pisali o pojedynku mojego kuzyna z Nottem, może o tym słyszałeś. Dostałam zaproszenie na to wydarzenie, wraz z osobą towarzyszącą. Masz ochotę wybrać się ze mną?

Victoria
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
20.09.2023, 11:59  ✶  

Kocie,

guzik wiedziała. Zrobiła założenie bazujące i żerujące na ludzkiej nadziei. Jakbyś tak mnie słuchał, jak jej słuchasz… ale nie nazywam się Aida i nie pierniczę głupot do podrzędnej gazety.

Szkoda. Mam nadzieję, że będziesz się dobrze bawił w Wiernie w takim razie i że nie wypijesz za dużo.

V
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
04.10.2023, 22:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.03.2024, 22:20 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Londyn, 27 czerwca 1972

SAURIEL,
ZEBRAŁEM WSZYSTKIE OGÓRKI. OPERACJE CZAS ZACZĄĆ. ZABIERAJ VICTORIĘ I WPADAJCIE 29 CZERWCA NA HORYZONTALNĄ.
TO SPRAWA NIECIERPIĄCA ZWŁOKI. BARDZO WAŻNE.
POWTARZAM, BARDZO WAŻNE.

Z SERDECZNYM UŚCISKIEM,
STANLEY "BARON" BORGIN

PS.
PRZYPOMINAM, ŻE TO JEST BARDZO WAŻNE

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ogórkowy Baron
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
08.10.2023, 18:41  ✶  
Londyn, 2 czerwca 1972

Pardus,
Zabieraj misia w teczkę, biorę Cię na wycieczkę.
Jedziemy do Szkocji. Mamy robotę do załatwienia. Mam nadzieję, że 4 czerwca odpowiada Ci na taką wyprawę.
Pozdrawiam,
Vulturis

List spłonął chwilę po odczytaniu.

"Riddikulus!"

Ogórkowy Baron
krew
genetyka
zawód

Stanley Andrew Borgin
10.10.2023, 16:39  ✶  
Londyn, 26 czerwca 1972

Przyjacielu,
Dobrze wiesz, że drzwi na Horyzontalnej są dla Ciebie zawsze otwarte. Będę oczekiwał na Ciebie z niecierpliwością. Miałem mieć niby nocny dyżur w Ministerstwie ale są sprawy ważne i ważniejsze - wymieniłem się za inny dzień aby móc Cie ugościć. Przyjdź kiedy uznasz to za słuszne nawet jeżeli miałbyś po prostu siedzieć i się nie odzywać.

Stanley

"Riddikulus!"

Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
11.10.2023, 11:08  ✶  
04.06.72

Jasne, daj znać kiedy chcesz się spotkać. Czego dokładnie chcesz się nauczyć?

Ave
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
12.10.2023, 22:09  ✶  
Sowa przyniosła w zwrotnej wiadomości lizaka w kształcie uśmiechniętego psa z krótką wiadomością.
Tylko jedno? To dla ratlerka?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
sława
IV
krew
czysta
genetyka
wila
zawód
Infobrokerka, właścicielka zakładu pogrzebowego, pianistka
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających niemal do ziemi srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. Coś w pełnych gracji ruchach, w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie, co powiedzieć, i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzeże ślady poprawek krawieckich. W naturze półwili leży przyciągać cudze spojrzenia, może dlatego Lorraine nosi się bardzo konserwatywnie, nigdy niemal nie odsłaniając ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, choć chętnie stroi się również w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których nieznośnie wręcz słodki zapach służy tuszowaniu klejącej się do Lorraine mdłej woni śmierci.

Lorraine Malfoy
14.10.2023, 23:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.08.2024, 07:58 przez Lorraine Malfoy.)  

—03/06/1972—

Znasz mój adres.
Lorraine
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
16.10.2023, 22:45  ✶  
Londyn 04.06.72

Przypomniała mi się jedna osoba, która potrafi animagię. Przyjechała tutaj z Egiptu. Nazywa się Guinevere McGonagall, ale mówią na nią Ginny. Zajmuję wykopaliskami. Umówiłam się z nią w Dziurawym Kotle szóstego czerwca, jak będziesz chciał na chwilę wpaść to czuj się zaproszony.

Nie spal domu,

Avelina
Ogórkowy Baron
krew
genetyka
zawód

Stanley Andrew Borgin
26.10.2023, 21:41  ✶  
Londyn, 3 licpa 1972

Sauriel,
Przyjacielu. Znalazłem fajny lokal na mieście i pomyślałem, że moglibyśmy się tam kiedyś wybrać. Napilibyśmy się czegoś, zapalili papieroska, pogadali. Tak jak mamy to w zwyczaju na Horyzontalnej, nie? Ale ile można na niej siedzieć - trzeba otwierać się na nowe doznania! Daj mi znać kiedy miałbyś chwilę wolnego czasu to podeślę Ci adres. Gwarantuję Ci, że to lokal z klasą, jedyny w swoim rodzaju!
Pozdrawiam,
Stanley

"Riddikulus!"

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (11): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 11 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki