• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje

Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
05.02.2024, 20:06  ✶  
Po kolei.
Świnkowa panienka
I’m sorry I said you cheated…even though you DID cheat!
krew
genetyka
zawód
Ślicznie ubrana dziewczyna o nieskazitelnym upięciu jasnych włosów i zadartym nosku. 169cm || przeciętna budowa ciała || bardzo jasne włosy || ciemnoniebieskie oczy

Peppa Potter
10.02.2024, 19:06  ✶  
Dzień dobry. Moja postać - Peppa Potter - nie nadaje się do rozliczenia za wiosnę. Nawet żadna z opcji dla niespełniających główne warunki nie pasuje. Co mogę zrobić?

1. Nie mam nią napisanych trzech pełnych sesji, ani nie mam ekwiwalentu 4500 słów w pojedynczych postach za ten okres.

Co do warunków ratunkowych:
1. "Napisałem już kilka postów i jestem blisko spełnienia tych warunków, zostało mi tylko trochę." - nie mam możliwości napisania więcej postów w sesjach wiosennych
2. "Nie napisałem żadnego posta w kwartale wiosennym, więc nie spełniam punktu pierwszego, co teraz?" - napisałam
3. "Dopiero przyjęliście mi postać!" - też się nie zalicza
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
11.02.2024, 05:12  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.02.2024, 05:14 przez Eutierria.)  
Wydaje mi się, że w twoim przypadku najrozsądniej będzie skorzystać z tych zasad: Do rozliczenia postaci można użyć postów pisanych z konta czarodziejskiej legendy lub barda, ale nie mogą się one powtarzać - nie można użyć jednej sesji z legendy lub barda do rozliczenia wielu postaci. Do rozliczenia postaci można użyć postów pisanych w retrospekcjach.

Napisz jakieś retro lub użyj swoich postów napisanych jako Papa Legba i rozlicz postać. Jeżeli nie dopełnisz liczby słów postami Papy, zawsze możesz machnąć jakiś wątek sama ze sobą, albo dokończyć porzuconą sesję z Mayą.
Ten Inny
Musicie mnie zaakceptować, bo nie mam zamiaru dla nikogo się zmieniać.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.

Laurence Lestrange
13.02.2024, 12:01  ✶  
Mam pytania odnośnie sytuacji Alanny Carrow pod względem Ministerstwa Magii, jako (byłej już) pracownicy Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof, którego moja postać jest zastępcą.
Czy Biuro Aurorów poczyniło w tym kierunku jakieś działania?
Są jakieś rozegrane w tym kierunku sesje zawodowe? Biorąc pod uwagę jej nieobecność w pracy i podpalenie mieszkania.
Widmo
krew
genetyka
zawód
Norvel Twonk to czarodziej nieznanego statusu krwi, który poświęcił własne życie, aby ocalić mugolskie dziecko przed mantykorą. Za ten czyn odznaczono go pośmiertnie Orderem Merlina I Klasy.

Norvel Twonk
14.02.2024, 23:18  ✶  
(13.02.2024, 12:01 )Laurence Lestrange napisał(a): Mam pytania odnośnie sytuacji Alanny Carrow pod względem Ministerstwa Magii, jako (byłej już) pracownicy Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof, którego moja postać jest zastępcą.
Czy Biuro Aurorów poczyniło w tym kierunku jakieś działania?
Są jakieś rozegrane w tym kierunku sesje zawodowe? Biorąc pod uwagę jej nieobecność w pracy i podpalenie mieszkania.

Laurence,
Odpowiedzi na obydwa Twoje pytania brzmią: „nie”. Wątek ten na chwilę obecną nie został poruszony ani przez Biuro Aurorów, ani przez żadne inne biuro.
ALE
Ponieważ pytasz akurat Ty – a więc zastępca w Departamencie Magicznych Wypadków i Katastrof – udzielę Ci tutaj kilku informacji, które Twoja postać może posiadać (o ile jest zainteresowana tym wątkiem).

Oficjalnie Alanna Carrow była na urlopie w dniu, w którym doszło do podpalenia jej mieszkania. Do pożaru doszło w godzinach wieczornych 9 czerwca 1972 roku. Na miejsce przybyli dyżurujący pracownicy Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof, żeby uporać się ogniem. Mieszkanie zostało doszczętnie spalone za pomocą magii, ale nie odnaleziono zwęglonego ciała. Na niebie nie unosił się Mroczny Znak, wstępnie więc można wykluczyć działania śmierciożerców.
Poza tym, Laurence powinien wiedzieć że: mniej więcej rok wcześniej Alanna Carrow uległa nieszczęśliwemu wypadkowi, który sprawił, że borykała się z niewielkimi zanikami pamięci.

Śmierciożercy - którzy zostali wezwani przez Lorda Voldemorta 10 czerwca 1972 roku – wiedzą o tym, co na temat Carrow powiedział im Czarny Pan.
Pracownicy Ministerstwa Magii – mogą mieć kilka wersji tego, co się wydarzyło w mieszkaniu (ktoś ją porwał i spalił mieszkanie, ktoś ją zabił i próbował spreparować pożar mieszkania, uciekła i samodzielnie podpaliła własne mieszkanie, podpalenie mieszkania były skutkiem nieszczęśliwego wypadku, ale los i miejsce pobytu Alanny pozostają nieznane).

Informacjami możecie się wymieniać fabularnie. O szczegóły dotyczące życiorysu Alanny / rodziny Alanny / przyjaciół Alanny - piszcie bezpośrednio do Alanny Carrow.
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
27.02.2024, 11:24  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.02.2024, 11:27 przez Nicholas Travers.)  
Za powyższe odpowiedzi, dziękuję. Są bardzo cenne i pomogą przy rozgrywaniu wątków.

Przychodzę z innym teraz pytaniem, dotyczącym też sprawy misji jaką wykonujemy, jako śmierciożercy w sprawie Alanny Carrow.
Moja postać ma możliwość użycia Eksterioryzacji. Czy ta umiejętność, wymaga rzutu kośćmi na powodzenie jej użycia?
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
27.02.2024, 18:36  ✶  
Pytanie z gatunku ogólnych:
Czy jeśli postać ma lokacje/jacht, ale postanowi sprzedać/straci swoją własność w ramach jakichś wydarzeń fabularnych, to PD'ki jakoś wracają do puli, czy nic nie dostajemy?

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
27.02.2024, 22:27  ✶  
Dzień dobry tym razem w cudowny wtorek. Mam pytanie związane z tematem Harper Moody: czy po Beltane trafiła do Munga, żeby ją podleczyli/uzdrowiciele leczyli ją na miejscu? Czy w Mungu w ogóle mają jakąkolwiek jej kartę pacjenta, w archiwum czy czymś takim?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
29.02.2024, 06:25  ✶  
Moja postać ma możliwość użycia Eksterioryzacji. Czy ta umiejętność, wymaga rzutu kośćmi na powodzenie jej użycia?
A jak zamierzasz tego użyć?

Czy jeśli postać ma lokacje/jacht, ale postanowi sprzedać/straci swoją własność w ramach jakichś wydarzeń fabularnych, to PD'ki jakoś wracają do puli, czy nic nie dostajemy?
Za zniszczenie ulepszeń oddajemy ci połowę wydanych punktów na konto. Za cenę bazową lokacji z tego co pamiętam, nie odzyskuje się nic. PS. to pytanie powinno trafić raczej do kontaktu z adminami.

Dzień dobry tym razem w cudowny wtorek. Mam pytanie związane z tematem Harper Moody: czy po Beltane trafiła do Munga, żeby ją podleczyli/uzdrowiciele leczyli ją na miejscu?
Po Beltane w Dolinie Godryka były rozstawione namioty medyczne i medycy z różnych miejsc leczyli wszystkich tam w kompletnym chaosie.

Czy w Mungu w ogóle mają jakąkolwiek jej kartę pacjenta, w archiwum czy czymś takim?
Na pewno ją tam kiedyś leczono, więc może posiadać tam jakieś dokumenty, ale ich zdobycie raczej nie będzie zbyt łatwe - bo to jest jednak osoba na bardzo wysokim stanowisku w Ministerstwie, a my mamy wojnę. (Czyli nie trzyma tego w szufladzie losowa osoba, tylko mają to zamknięte.)
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
29.02.2024, 11:45  ✶  
(29.02.2024, 06:25 )Eutierria napisał(a): Moja postać ma możliwość użycia Eksterioryzacji. Czy ta umiejętność, wymaga rzutu kośćmi na powodzenie jej użycia?
A jak zamierzasz tego użyć?
Fabularnie, korzystając z mieszkania kolegi, Rodolphusa Lestrange. Miejsce spalonego mieszkania Alanny Carrow jest niedaleko. Bo to ta sama ulica, Alei Horyzontalnej. Skorzystanie z umiejętności nie będzie miało zakłóceń, odbędzie się w pomieszczeniu osobnym. Zamkniętym. Nie na terenie otwartym, gdzie zagrożenie może być większe dla samego ciała użytkownika umiejętności. Podróż astralna wymaga zabezpieczenia ciała i ono zostanie w mieszkaniu Rodolphusa. Dusza powędruje w miejsce byłego zamieszkania panny Carrow aby zbadać teren, ocenić. W tym celu, byśmy też potrzebowali MG w ocenie sytuacji, ile osób patroluje/strzeże terenu itp..
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (34): « Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 34 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa