• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Dalej »
(Maj 1958) - Transmutacja igły w zapałkę

(Maj 1958) - Transmutacja igły w zapałkę
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
03.04.2024, 21:27  ✶  
Isaac po chwili również postanowił zareagować, jednak Geraldine była szybsza i ugasiła pożar. Biurko nie wyglądało teraz najlepiej. Nawet puchar był nieco osmolony.
-O niee... - Westchnął Isaac.- Coś czułem, że to nie jest dobry pomysł. Ale myślę, że teraz już mi wierzysz. Jestem trollem z Transmutacji! - Zawyrokował i uśmiechnął się do dziewczyny. Schował różdżkę i przeciągnąłem się, jakby wykonał dzisiaj bardzo ciężką pracę. Nawet on nie spodziewał się TAKIEGO efektu swojego czaru.
-Gerry, mam na dzisiaj dosyć. Dosłownie mózg mi się marszczy. I co zrobimy z tym biurkiem? Udamy, że to nie my? - Tak byłoby chyba najrozsądniej. Najwyżej któryś z nauczycieli ja naprawi, albo wyrzuci. Ciężko było stwierdzić, czy do czegoś się jeszcze nadawała.
-Chcesz dyniowe paszteciki, albo ciastka z kuchni? Możemy zgarnąć jak będziemy wracać do wieży. - Zaproponował, przecierając oczy.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
03.04.2024, 23:28  ✶  

Nie obyło się bez szkód. Powinna się tego spodziewać, aczkolwiek szczerze wierzyła w swoje pedagogiczne umiejętności, po części udało jej się trochę spełnić dzisiejsze zadanie, jednak pojawiła się też porażka i to dosyć spora. Jakoś będzie musiała z tym żyć, zresztą nie uważała, że był to powód do rozpaczy, jak nie dzisiaj to innym razem się uda, zresztą, czy faktycznie była mu aż tak potrzebna umiejętność zamiany tego pucharu? Może wcale nie.

Zareagowała szybko na niebezpieczeństwo, które się pojawiło, tak była nauczona, aby działać. Nie miała problemu z ugaszeniem tego niewielkiego pożaru. Po wyczarowaniu strumienia wody schowała różdżkę za pazuchę.

- Nie taki troll straszny, jak go malują. - Widziała te prawdziwe i wcale się ich nie bała. Isaac był przy nich niczym niewinny szczeniaczek.

- Oczywiście, że udamy, że to nie my. Nie chce dostać szlabanu. - Było to dla niej bardzo oczywiste.

- Lepiej chodźmy stąd szybko, póki nikt nas nie zobaczył i tak, możemy zahaczyć o kuchnię, chętnie coś zeżrę. - Po treningu była głodna, jak diabli. Nim wyszli z sali chwyciła w locie jeszcze swoją miotłę, a później zniknęli za drzwiami, udało im się wyjść tak, żeby nikt ich nie zauważył.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Geraldine Greengrass-Yaxley (2583), Isaac Bagshot (2177)

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa