• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Dalej »
[26.07.1972] I want to dance on the horizon line

[26.07.1972] I want to dance on the horizon line
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
25.09.2024, 18:51  ✶  
Cóż, Vakel nie chciał chłopaka aż tak drastycznie przegonić, żeby zmykał czym prędzej po wymianie ledwie kilku zdań, ale skoro Darcy zamierzał stchórzyć, rzucić jedynie jakimś enigmatycznym tekstem do jego córki, po którym jako ojciec mógł poczuć się kimś z tej opowieści wykluczonym... cóż innego miałby zrobić poza uniesieniem brwi i odprowadzeniem tegoż jegomościa za róg niewiele mówiącym spojrzeniem. W takim stanie właśnie zwróciła na niego uwagę Lyssa. Dopiero świadom tego, że młodziutka Mulciber się w niego wpatruje, udało mu się odetchnąć i niego rozluźnić sposób, w jaki stał. Wcześniej przypominał pewnie słup soli.

- Nie - przyznał bez ogródek. - Prawdę mówiąc, kichnąłem i doświadczyłem dziwnej anomalii - pomyślałem o tobie i pojawiłem się tuż obok, chociaż nie mogłem wiedzieć, gdzie jesteś. Musiałbym to przewidzieć, ale nie sięgnąłem jeszcze po wahadło, sprawdzałem wpierw teren hali widowiskowej.

Przeczesał palcami włosy i przesunął spojrzeniem po otoczeniu. Kilka osobistości wlepiło już w niego swoje ślepia i zapewne zastanawiało się, czy mogliby podejść, zagadać...

Nie mogli.

- Chodźmy do środka - zasugerował, otwierając przed nią drzwi do Praw Czasu. - Ten Darcy to twój kolega, tak...?

Resztę tej rozmowy odbyli już przy herbacie.

Koniec sesji

with all due respect, which is none
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Darcy Lockhart (1586), Lyssa Dolohov (1525), Vakel Dolohov (860)

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa