• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Płomyk - sowa Aidana

Płomyk - sowa Aidana
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
05.05.2024, 21:54  ✶  

Ale wiesz, że nie musisz tak oficjalnie?
Ostrzegałem Cię wiele razy przed Brenną i mówiłeś, że "nie może być tak źle". Sam widzisz.
Obiecuję, że nikt się o tym nie dowie i dostaniesz hektolitry alkoholu. Cały tydzień będziesz w stanie balować i się nie podniesiesz. Ba! Dorzucę Ci nawet słoik ogórków do tego.

Zadbam też, żeby list odpowiednio unicestwić.
Jesteś niezastąpiony - dziękuje.

S

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Ogórkowy Baron
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
05.05.2024, 22:05  ✶  

Będą nawet trzy.

S

"Riddikulus!"

The Nocturn's Delight
My name is Ozymandias,
King of Kings;
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
04.01.2025, 19:18  ✶  
Londyn 01.09.'72

Aidy, Aidy,
Mów mi tak czule to się zarumienię. Daj znać kiedy to cię zabiorę w miejsce, gdzie nikt nam nie będzie przeszkadzać.
Ptaszki ćwierkają, że ostatnio łatwiej na Ścieżkach dostać wpierdol niż zastawić duszę u goblinów w kredycie na 35%, więc lepiej się samemu tu nie szwendać.

xoxo,
Baldwin
Ps. Mam nadzieję, że lubisz wampirzyce?
The Nocturn's Delight
My name is Ozymandias,
King of Kings;
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
04.01.2025, 20:33  ✶  
Londyn 01.09.'72

Jak o ślicznych buziach mowa - przypomniałeś mi.
Jeśli zapuszczasz wąsa, zgól go przed spotkaniem. Jedna taka tutaj dostaje wściku, bo ostatnio jakiś bumiarz czy inny auror z wąsem jej wpierdolił. Szanse, że ją spotkamy to jedna na milion, ale wiesz - nie ma co ryzykować.
Nie chwal się za głośno, że robisz dla psiarni, bo ci pomogą zmienić robotę na zawodowego trupa w kostnicy Lorraine. Wystaw parę mandatów za źle zaparkowane miotły i pozbądź się mundurka.
11. września brzmi git.

Nie rucham wampirzyc.
No gdzie. One nie są... No wiesz. Za suche? Czy coś? Słyszałem, że wampirom w ogóle nie staje, więc nie wiem jak to u ich bab. Brzmi jak seks z papierem ściernym. Ale tam gdzie idziemy zdarza się jednej przesiadywać,

xoxo,
Baldwin
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
05.01.2025, 12:20  ✶  
01.09.1972, Londyn

Adi,

owszem, pracuje. Skąd to nagłe zainteresowanie moim byłym i co ja mam z tym wspólnego? Skoro wiesz tyle, to mogłeś do niego napisać sam.

Adi, od kiedy interesują Cię penisy innych gości? I co niby ma stanąć kobietom?

Vika
Królowa Nocy
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
05.01.2025, 12:32  ✶  
01.09.1972, Londyn

Adi…

a czy Sauriel wygląda Ci na wampirzycę? Albo czy ja Ci wyglądam jakbym się interesowała kobietami?

Ale dobrze, zapytam. Tylko nie rób nic głupiego. Albo chociaż nie rób nic głupiego do tego czasu. Coś Ty znowu wymyślił to mi się w głowie nie mieści.

Vika
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.01.2025, 13:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.01.2025, 13:06 przez Brenna Longbottom.)  
20.08.72

Aidan,

szukam danych ze sprawy nr 72.8233 - zdaje się, że Ty ją prowadziłeś. Przekazałeś już raport Bonesowi?

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Królowa Nocy

Victoria Lestrange
05.01.2025, 13:09  ✶  
01.09.1972, Londyn

Adi,

Po pierwsze nie ranię, tylko stwierdzam fakt.

Po drugie nie, nie zagląda wampirom w spodnie, ale zaczynam podejrzewać, że Ty zaglądasz typom podczas kontroli mioteł.

Po trzecie Twój kuzyn jest dla mnie Twoim kuzynem, a ja dla niego jestem Twoją kuzynką. Nie ma w tym większej filozofii.

Po czwartek Sauriel mi odpisał. A dokładniej to wysłał mi zdjęcie, dołączam je do koperty. Możesz to potraktować jako odpowiedź na swoje pytania o wampirzyce i wampiry.

[+]Spoiler
[Obrazek: 47eadbd862e2c3a9ed8955e80ba89177.jpg]

Vika
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.01.2025, 13:12  ✶  
20.08.72

Płomyczku,

raportu nie ma w sierpniowych papierach, zastanawiałam się więc, czy nie dołączyłeś go do akt jakiejś innej sprawy, przypadkiem gdzieś się nie zawieruszył albo nie zatrzymałeś go na swoim biurku, by na przykład coś poprawić, ale w takim razie zapytam bezpośrednio Bonesa - wygląda na to, że wpłynęło zgłoszenie, które może łączyć się z tamtą sprawą, ale bez dokumentacji nie mogę tego sprawdzić.

Oczywiście, że wiem, gdzie leżą papiery - czy żeby udowodnić mam zamieścić stosowną instrukcję obiegu dokumentów w Biurze na Twoim biurku...?

Miłego dnia!
Brenna

Na liście leżał karmelek.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Ogórkowy Baron

Stanley Andrew Borgin
05.01.2025, 13:12  ✶  

Co mogę Ci powiedzieć? Przejebane życie, że akuratował wylosowało Ci tą "mądrą", chociaż równie dobrze mogę powiedzieć, że "trudne się wylosowało" w kwestii osób, które muszą Ciebie teraz męczyć.

Jeżeli weźmiesz L4 to będą zmuszeni dać Ci więcej czasu albo sprawić aby to ktoś inne je przepisał. Nie pytaj skąd to wiem.

Od kogo? Bardzo bolało? Mam nadzieję, że tak.

Mam.
S.

List dotarł do Aidana 2 września.

"Riddikulus!"

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek