• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
09.01.2025, 11:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.01.2025, 11:06 przez Eutierria.)  
@Laurent Prewett

Ta krew jest taka smaczna... A osoba Zimna wydaje się o wiele mniej osłabiona tym, co się z nią dzieje. Oczywiście ma to swoje wady i zalety - bo słabo kiedy ktoś bliski mdleje ci w ramionach, ale może lepiej żeby zemdlała i dawała znaki, że coś jest nie tak, zamiast czuć się „dobrze” kiedy z jej ciała ubywa krew?

W każdym razie - gdyby ktoś mógł smakować jak nostalgia, byłaby to Victoria Lestrange.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
09.01.2025, 11:54  ✶  
@Ambroise Greengrass

Ale zrobiło się niezręcznie... Odpisałam w waszej sesji.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
14.01.2025, 10:08  ✶  
Przepraszam za przychodzenie z taką pierdołą, ale po wysłaniu odpowiedzi w plebiscycie niechcący kliknęłam, żeby je edytować, a potem spanikowałam i kliknęłam wstecz i nie wiem, czy moje odpowiedzi się zapisały  Ogjeń

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
14.01.2025, 10:52  ✶  
Sprawdziłam, zapisały się.
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
19.01.2025, 19:30  ✶  
Hejoszka Serduszko

Dość późno rozegrałam tę sesję (pomimo daty fabularnej), zakładam więc, że Victoria nie miała czasu się zabrać za temat, ale chyba przyszedł na to odpowiedni moment:

Mam rozegraną sesję z Rodolphusem, w której ten mówi jej o kamieniach na Polanie Ognisk (link do sesji), w dalszym biegu kuzynostwo dywaguje, czy ma to jakiś związek ze światłami, które były rozpraszane przez ekipę na Beltane (Victoria rozproszyła dwa z nich, wie więc o co chodzi). Pomyślałam sobie, że skoro Victoria ma dostęp do biblioteki/tekstów kowenu za sprawą Sarah, to czy mogłaby cos na ten temat znaleźć – na temat kamieni, kręgu, wejścia do Limbo?

I tu zaczyna się właściwe pytanie: czy mam rozegrać na ten temat sesję, jeśli tak, to czy sama, rzucać gdzieś kością, czy z kimś, czy powinien być przy tym MG, czy może z bardem? Ogólnie jak to ugryźć. Datowo pewnie już we wrześniu, wcześniej może być ciężko.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
27.01.2025, 01:28  ✶  
@Victoria Lestrange

Nie znajdziesz „dokładnego” opisu tego czego szukasz. Na pewno znajdzie dużo o kamieniach ogólnie - o tym, że je ustawiano w kręgi dookoła miejsc kultu i rysowało na nich symbole, runy. Na temat świecących pod ziemią kamulców - nic. Victoria nie ma szerokiej wiedzy o świecie, ale ona też kojarzy takie miejsca jak Stonehenge czy Siedem sióstr i zdaje sobie sprawę z istnienia innych kromlechów. Może więc powiązywać fakty - że przodkowie ustawiali kamienie na planie koła i próbowali ująć księżyc w pełni kamiennymi drzwiami jak ramką nie bez powodu - najpewniej posiadali jakąś wiedzę, która nie została spisana. Niektórych informacji nie da się znaleźć w podręcznikach, bo w czasach kiedy budowano takie Stonehenge, większość osób była niepiśmienna, a wiadomości przekazywano sobie ustnie - snuto opowieści, przodkowie współczesnych czarodziejów wspaniale opanowali mnemotechniki, które dziś ciężko pojąć.

Nie musisz pisać sesji ze zdobywaniem informacji z mistrzem gry, ale warto je pisać - choćby i samemu na 200 słów, dla poparcia zdobywania nowych informacji i oznaczenia daty ich zdobycia w kalendarzu.

Jeżeli ta wiadomość nie jest dostatecznie wyczerpująca, możesz o coś dopytać. Pwease
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
18.02.2025, 00:33  ✶  
Kość z Maida Vale:

Do kości można odnieść się w dowolnym fragmencie sesji - w przypadku nieznajdowania się w miejscu docelowym, należy się w nie przemieścić i odegrać scenę z kostki. Jeżeli postać biorąca udział w sesji jest istotą wodną (selkie lub wiłą) lub posiada przewagę Żeglarstwo, może odczytać zawarte tutaj wspomnienie. W tym celu musi skontaktować się z Mistrzem Gry. Postacie biorące udział w tej sesji nie mogą już użyć kości Maida Vale w ten sam dzień fabularny. Daty sesji nie można przesunąć.

-> link do posta

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
19.02.2025, 22:55  ✶  
Dodałam odpowiedź! Pjerosek
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
23.02.2025, 00:22  ✶  
Hejka Serduszko kontynuując nasz wątek z czarną różą, Victoria postanowiła dotknąć tą „płaczącą” samotną różę w doniczne i sprawdzić też samą doniczkę i ziemię. Nie wiedziałam czy jest tu potrzebny jakiś rzut kością więc sobie rzuciłam – coś tutaj da się wywnioskować, czy nie bardzo? Nyan

http://secretsoflondon.pl/showthread.php...8#pid66268 to ten post, ostatni akapit
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
23.02.2025, 01:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2025, 01:23 przez Eutierria.)  
@Victoria lestrange

Dorzuciłam nieudaną percepcję, bo pasowała mi do tego co robisz bardziej. + Bazując na wiedzy przyrodniczej - kwiat nie wydaje ci się różnić niczym od innych kwiatów, które widziałaś. Okej, ma na sobie krople wody, ale poza tym niewiele się z nim dzieje, może poza tym, że ma czarne płatki. Owszem, nie widziałaś nigdy wcześniej na żywo takiej konkretnie róży, ale posiadasz w pamięci informacje o zbuntowanych roślinach, które porastały różne rejony Anglii w to lato. Rosły bardzo szybko, jakby coś je nawoziło i miały boosta do wzrostu, nawet w pochmurne, angielskie dni. Skoro wyrosły bardzo szybko, to na pewno jest coś z nimi nie tak, poza tym róże to bardzo wymagające i kapryśne kwiaty, a te w Maida Vale wyglądają jak z jakiejś wystawy, ale generalnie jako botaniczka nic dziwacznego z tego nie wyciągasz (a przynajmniej nowego, co nie zostało jeszcze przeze mnie opisane).
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 39 40 41 42 43 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa