• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,601
21.03.2025, 01:07  ✶  
@Erik Longbottom

Zasada niewspierania swoich multikont tyczy się każdego aspektu egzystencji twoich postaci. Dopuszczam wspieranie swoich multi w sytuacjach, które kontroluje mistrz gry i wynikają z jakiejś skomplikowanej sytuacji fabularnej, ale generalnie powinieneś jaki gracz dążyć do tego, aby takie sytuacje nie miały miejsca.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,602
21.03.2025, 01:11  ✶  
@Anthony Shafiq

Bycie czyimś Anam Cara to duchowe zrozumienie i akceptacja działań drugiej osoby bezwarunkowo, nie ma to na ten moment wymiaru jaki został przez ciebie opisany. Cierpienie bliskiego odczuwają za to z pewnością osoby połączone rytuałem Beltane.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
#1,603
22.03.2025, 22:31  ✶  
Czy Yaxleyowie są w stanie wyczuć kamuflaż osób u których Potterowie zmieniają twarze?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,604
22.03.2025, 23:44  ✶  
@Geraldine Yaxley

Nie.
ᴀʟᴄʜᴇᴍɪsᴛ ᴏꜰ ɢʟᴀss
what is the point
in having a mind
if you do not use it
to make judgements
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
szklarz
178cm wzrostu; zielone oczy; ciemnobrązowe kręcone włosy; trzydniowy zarost na twarzy; dołeczki w policzkach; lekko przygarbiona postura; chód opieszały, nieco niezgrabny

Elias Bletchley
#1,605
23.03.2025, 14:07  ✶  
Heloł, pytanie w związku z nowym tematem Sposoby komunikacji i opisem lusterek dwukierunkowych.

Cytat:W dobrym stanie mają bardzo duży zasięg, pozwalając na porozumiewanie się na terenie całych Wysp Brytyjskich, jednak rynek pełen jest zużytych lub felernych wersji, które można kupić po taniości, a które działają na bardzo krótkie dystanse lub szwankują na różne sposoby.

Gdybym chciał fabularnie wytworzyć taki zestaw zwierciadeł na Eliasie, to jak dokładnie wygląda to od kuchni? Jakie są widełki poziomowe, jeśli chodzi o jakość ich użytkowania? Słaby sukces w rzucie na Rzemiosło = zasięg nie większy niż obszar Londynu, sukces = zasięg na całe Wyspy? A może zakładać z góry, że te lusterka lepszej jakości są poza moim skillem i po prostu wystarczą same posty narracyjne z pracy nad nimi? :thinking:

Plus, ile takich zestawów mogłaby wytworzyć postać, powiedzmy przy jednej sesji fabularnej, biorąc pod uwagę, że ma odpowiednie doświadczenie w pracy ze szkłem, umiejki/zdolności dopasowane pod ten fach i ogólnie rzecz biorąc powinna wiedzieć co robi?
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
#1,606
24.03.2025, 20:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.03.2025, 20:55 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Dzień dobry,
Przyszedłem zrobić podjebe na siebie i powiedzieć, że trochę się pogubiłem w tańcu, a Livka mnie wyjaśniła dopiero jak już zostało kliknięte "wyślij". Proszę o wybaczenie swoich win.

Czy moglibyśmy anulować rzuty (1 z 2) z tego posta, ponieważ zostały zrobione dwa rzuty, a legalnie można jeden.

Dodatkowo pytania, abym w przyszłości nie musiał robić samopodjeby:
Kod:
Postać ma jedną próbę na to czy podjęta akcja uda się lub nie uda
1. Jeżeli w wątku są 3 postacie, to mamy 3 rzuty (po 1 na osobę)?
2. Interpretacja powyższego zdania (które zostało zakodowane) w odniesieniu do Pieczonego Londynu - jest JEDEN RZUT na całą sesję czy na akcję (np. na jakiś parkour osobny rzut można zrobić, a na inną akcję później jeszcze inny)?

Za wszystkie winy serdecznie przepraszam i obiecuję poprawę (no chyba, że znowu zapomnę o tym i się pomylę).
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,607
24.03.2025, 21:20  ✶  
@Stanley Andrew Borgin

Stasiu, to tak:

1. Zacząłeś grę w Spaloną Noc bez wypełnienia deklaracji. Weź ją wypełnij zanim będziesz grał dalej i uzupełniaj tego posta tak często jak możesz o nowe sesje, bo ja po tym sprawdzam, co tam sobie piszecie i jak zobaczę coś, czego nie powinno być to się zespawnuję i ci pomogę (więc tak jest mi to potrzebne na serio i tobie też pomoże ułożyć chronologię, bo inne wątki tej chronologii nie uwzględniają). Oczywiście ja dostaję powiadomienie o tym, że jest nowy wątek (dlatego wam kazałam zgłaszać te sesje od razu po ich rozpoczęciu), ale to bardzo ułatwia mi sprawę kiedy trzeba ująć admińskim okiem konkretną postać (tak mi też się nigdy tego nie chce linkować).

2. Edytowałam ten post i anulowałam drugi rzut.

3. Są zadania, w których wyraźnie określiłam, że wszyscy w sesji mają tylko jedną próbę na wszystkie biorące udział w postacie. Czyli jak Stasiowi się nie udało, a to on rzucił, to jest to porażka kompletna i Louvain już próbować nie może, tylko opisujecie swoją porażkę (najczęściej są to zadania z losowych kości z zadań dla cywili). To się tyczy tej jednej akcji, a nie całej sesji.
Rzutów w sesji może być więcej, w zgodzie z punktami 4 i 5 zasad Spalonych Zadań.
fretka
sława
I
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
kieszonkowiec
uwaga - metamorfomag na gigancie! dość wysoka mulatka, 175 cm, 83 kg, kręcone czarne włosy, intensywnie zielone oczy

Keyleth Nico Yako
#1,608
25.03.2025, 12:58  ✶  
Jeżeli człowiek oberwal od poltergeista zaklęciem zmieniającym go w nastolatka (scenariusz sumy), i ma swoje włosy z tej doby bycia nastolatkiem to czy eliksir wielosokowy z takich włosów zamieni kogoś w młoda wersję postaci czy w dorosłą wersję?
ᴀʟᴄʜᴇᴍɪsᴛ ᴏꜰ ɢʟᴀss
what is the point
in having a mind
if you do not use it
to make judgements
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
szklarz
178cm wzrostu; zielone oczy; ciemnobrązowe kręcone włosy; trzydniowy zarost na twarzy; dołeczki w policzkach; lekko przygarbiona postura; chód opieszały, nieco niezgrabny

Elias Bletchley
#1,609
26.03.2025, 00:32  ✶  
Czy są jakieś elementy wydarzenia Spalona Noc, które można rozliczyć jako scenariusze w ramach odznaki Pierwsze koty za płoty? :thinking:
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,610
28.03.2025, 23:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2025, 23:04 przez Eutierria.)  
@Keyleth 'Nico' Yako

Zamienisz się w swoją dorosłą wersję.

PS. Jest konkretny temat wyznaczony do zadania pytań o sumy.

Dodatkowo - twój nick jest nietagowalny. Zmień go.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 159 160 161 162 163 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa