• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Prorok Niecodzienny
Everyone is a monster to someone.
Since you are so convinced that I am yours, I will be it.
sława
V
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny (Komnata Przepowiedni)
Na ten moment dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Sprawiają wrażenie przekrwionych, bo Alexander coraz częściej zapomina o regularnym mruganiu. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
15.10.2025, 20:42  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.10.2025, 20:43 przez Alexander Mulciber.)  
Pani Bezo,

Odzywam się w związku z Mabon Mulciberów, po trosze grzecznościowo, bo z myślą o Stasieńku Borginie. Pytam ze względu na integralność naszych postaci w Mulciberach, żeby wiedzieć, jak mogą się w związku z tym wszystkim zachować.

1. Nie kłócę się bynajmniej z tym, kto wie o wystawionym za Stanleyem liście gończym, choć chciałabym się upewnić: czy nic fabularnie się nie zmieniło, i czy Wizengamot nie ma nadal żadnej informacji na temat jego poszukiwań?
Czy... Jeśli nic się nie zmieniło... I Lorien Wizengamot nadal nie wie... To czy znaczy to, że Stanley może do nas przyjść na mulciberowe Mabon bezpiecznie?

2. Bo problem jest taki, że Alexander wie o tym, że Stanley jest poszukiwany od Sophie Mulciber, która wie o tym od swojego ojca, Roberta, który odszedł... wie o tym, bo to on jest powodem, dla którego Stanley jest poszukiwany. Alex dowiedział się o tym fabularnie, a potem potwierdził informację u źródła (tak, mam na to kwity). Mabon Mulciberów organizowała Scarlett w porozumieniu z Alexandrem, który razem z Lorien rezyduje obecnie w Mulciber Manor. Alexander miał wpływ na kształt zaproszeń, więc, oczywiście, skoro rodzina, to pomyślałby o Stanleyu, a jednak... Gdyby to o liście gończym wyszło poza BUM i aurorów, a więc jeżeli wie o tym dużo postronnych ludzi, nie zaprosiłby Stanleya do domu przez wzgląd na jego bezpieczeństwo. Bo Alex tak jakby wychował się z Lorien. Więc doskonale zna jej obsesję na punkcie Azkabanu, zna ją również jako człowieka, i wie, że nie zawahałaby się Stanleya przerobić na karmę dla dementorków, gdyby o jakimkolwiek liście gończym się dowiedziała. A jako że jest w sumie jedyną żyjącą, fabularnie aktywną rodziną Stanleya, to trochę przypał, bo Stanley nie ma jak zaliczyć Mabon z Mulciberami. Bo moja postać jako głowa rodu zwyczajnie nie może go zaprosić.

A że czuję się z tym źle, mam dlatego takie pytanie. Jeżeli Stanley w świetle powyższego nie może przyjść na kolację u Mulciberów, czy uczestnictwo w Mabon organizowanym w Necronomiconie mogłoby zostać uznanym do odznaki za Mabon dla Stanleya, który jest w naprawdę trudnej sytuacji fabularnej?

Dziękuję z góry za odpowiedź, nie przepraszam, choć wiem, że jak zawsze VERY BIG OLA THOUGHTS Smuteczek

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.10.2025, 16:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.10.2025, 16:31 przez Eutierria.)  
@Helloise

Informacje zostały przekazane tylko jednej osobie - Czarnemu Panu. Jeżeli chcesz się o tym dowiedzieć, rozmawiaj z nim (lub poproś mnie o uzasadnioną interwencję - Czarny Pan to ja).
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.10.2025, 16:51  ✶  
@Alexander Mulciber

Twój brak zaproszenia jest zasadny. Poza tym to, że Lorien nie wie o liście gończym, nie zmienia nic w tym, że Stanley od miesięcy nie pojawia się w pracy. Nie wnikam w to dlaczego Lorien ani inni nie pytają o niego fabularnie, skoro są jego rodziną, ale chłop ma swój rozum, więc nie wiem, czy sam by tam w ogóle poszedł.

Stanley może wymyślić dla siebie alternatywę i zgłosić się z nią do mnie sam. Jeżeli Necronomicon mu pasuje, a nic innego nie, no to ok - jest to opisane w wątku Mabon. ("A co jak nie mam rodziny...? Oraz inne sytuacje." - Trzeba kliknąć to rozwinie się dodatkowy opis.)
Lightning in a bottle
Polizałem.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
Borgin&Burkes - sprzedawca, rzeczoznawca, klątwołamacz
Stosunkowo wysoki, bo mierzący sobie 187 centymetrów wzrostu. Szczupły, stosunkowo wysportowany, o burzy kręconych, ciemnobrązowych włosów. Na świat patrzy ciemnymi, niemal czarnymi oczami. Posiada bliznę biegnącą przez prawy łuk brwiowy, na pierwszy rzut oka od jakiegoś rozcięcia. Oprócz tego na całym ciele można dostrzec charakterystyczne blizny od porażenia elektrycznością.

Zachary Burke
17.10.2025, 18:47  ✶  
(17.10.2025, 16:31 )Eutierria napisał(a):
@Helloise

Informacje zostały przekazane tylko jednej osobie - Czarnemu Panu. Jeżeli chcesz się o tym dowiedzieć, rozmawiaj z nim (lub poproś mnie o uzasadnioną interwencję - Czarny Pan to ja).

W karcie o która pytała Helloise, wspomniane zostało że przy nieudzieleniu pomocy, rodzina mogła się od ciebie odwrócić, a przy udzieleniu, zostajesz dopisany do zwolenników (czy jak im tam). W takim razie zastanawiam się teraz, czy wszystkie te informacje musi nam udzielić czarny pan, a osoby które tej pomocy udzieliły, mogą liczyć na jakąś wizytę smutnych panów w czerni, którzy im pogratulują? I czy jako członek rodziny osoby, która takiej pomocy nie udzieliła, mogłabym liczyć na informację czarnego pana w tym temacie? Albo starego, któremu powiedziałby to czarny pan?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
17.10.2025, 18:58  ✶  
@Zachary Burke

Karta konkretnie opisywała, komu została przekazana informacja (mistrzowi gry), moją decyzją jest przekazanie jej dalej rodzinie, innym osobom lub patrzenie na to, co uczynią z nią gracze. Jak najbardziej możesz na to liczyć, możesz opisać mi tę sytuację i spotkać się z Czarnym Panem fabularnie. (Zakładam, że Czarny Pan zna wasze bolączki i koneksje rodzinne - ja niekoniecznie, więc musicie mnie stuknąć - tu akurat zakładam, że najlogiczniejszy będzie prywatny kontakt, lub zagadanie mnie w Kromlechu na discordzie, bo omawiamy sprawy organizacji).
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
19.10.2025, 23:07  ✶  
Z pytań - czy zdejmowanie rzeczy związanych ze spaloną nocą (np. hipnozę albo cechę nałożoną na lokację) zgłaszamy tutaj, w temacie do zmian w trakcie kwartału, w temacie z zadaniami głównymi jako część zadania z podsumowaniem strat czy w rozliczeniach kwartalnych? (Jeśli gdzieś o tym było, to nie mogę znaleźć, przepraszam.)

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
19.10.2025, 23:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.10.2025, 23:11 przez Eutierria.)  
@Brenna Longbottom

Odnotuj to sobie w deklaracji. Nie musisz tego zgłaszać (ale zachęcam do dopytania się tu czy prywatnie, jeżeli ktoś nie jest pewny i się martwi czy dobrze zrobił - zawsze odpowiem najlepiej jak potrafię). Przy rozliczeniu będę to sprawdzać i ściągać wam te rzeczy z kart postaci (jeżeli jest to tam odnotowane).
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
19.10.2025, 23:19  ✶  
Ja dziś pytanie takie z ciekawości na przyszłość: jak wypasiona może być moja szklarnia? Nie chcę przypadkiem przesadzić z bajerami, ale czy np. możliwe jest podzielenie jej na parę sekcji i magiczne utrzymywanie w różnych sekcjach różnych klimatów odpowiednich do hodowli jakichś egzotyczniejszych roślin? Albo generalnie całorocznego hodowania tych rodzimych?

I nie chce być natrętem, i totalnie czaję, jak to coś nad czym nie masz czasu pomyśleć, ale miesiąc temu napisałaś, że:
Cytat:Zapodam ci składnik późniejszym wieczorem jak siądę do kompa.

Więc zrozumiałam, że jak tylko składnik to jest to coś szybkiego i krótkiego, i teraz się zastanawiam, czy nie wypadło ci z głowy czy cos, nwm. Wolę się upewnić...

dotknij trawy
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
20.10.2025, 00:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2025, 00:11 przez Eutierria.)  
@Helloise

Nie ma problemu z robieniem dużych budynków ani hodowaniem egzotycznych roślin, czy np. hodowaniem roślin całorocznie (przecież robią to nawet mugole - czarodziejom powinno być nawet łatwiej). Nigdy jednak, nawet najlepszemu zielarzowi, nie uda się wyhodować w takich warunkach wszystkiego - bo (pomijając już nawet to, że nawet z magią niektóre rzeczy trudno sobie wyobrazić) gry rządzą się prawem przygody i po najbardziej upierdliwe okazy trzeba będzie zawsze wyruszyć w podróż daleką i długą, pokonać przeciwników i napisać balladę o powrocie do domu. Granicę tego jak się tam bawisz, wyznaczyłabym w tym miejscu, gdzie twoja postać zawsze ma odpowiednie składniki, perfekcyjne odpowiedzi i w ogóle to nawali swojej organizacji 20 skrzynek eliksiru, bo ma siedem drzew Wiggen w ogródku, a dobro nigdy się nie kończy, bo kwiaty kwitną zawsze wtedy, kiedy ktoś ich potrzebuje. Ładny opis szklarni nie powinien obdzierać postaci z wyzwań.

A co do tego - ja jestem po prostu człowiekiem straconym w swoim gapiostwie. Uzupełniłam brak i przepraszam. Niestety wypadła ci przy okazji jedynka na kości mistrza gry.
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
21.10.2025, 01:25  ✶  
Zgłaszam, że w Maida Vale udał mi się rzut na znaleziony w ziemi flakonik.

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 78 79 80 81 82 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa