• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Bimbonierka
"boo hoo she stole the diamonds/killed a man" yeah, and? maybe he deserved it. the diamonds look great w her outfit. you just hate to see the girlboss winning.
sława
VI
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
Urzędniczka, zastępczyni szefa Departamentu Skarbu
Długie za pas, ciemnobrązowe włosy, zwykle starannie wystylizowane w nisko upięty kok, zdobny w połyskliwe świecidełka. Przerażająco głębokie, czarne oczy. Zawsze starannie ubrana: ustrojona w przepyszną, diamentową biżuterię, nosi drogie, wysokiej jakości szaty, najczęściej w odcieniach czerni, czerwieni, różu i fioletu, skrojone tak, aby podkreślić wszystkie atuty jej sylwetki. Porusza się z gracją godną tancerki. Choć jest niskiego wzrostu (mierzy dokładnie 1,55 m) dodaje sobie tych parę centymetrów więcej butami na obcasach. Bije od niej aura wyższości i pewności siebie.

Anastasia Dolohov-Burke
#1,741
28.11.2025, 14:39  ✶  
Dzień dobry,

Chciałabym przenieść Anastazję na drugoplanówkę, bo nie udźwignę jednak pisania taką ilością postaci, nie napiszę na niej 10k słów, a nie chcę jej wyrzucać, bo ją lubię... Kocham pisać tą kardashianką Stresik

1. Rzuciłam na Spaloną, ale nie napisałam jeszcze deklaracji. Dostałam smród w domu i strach przed imieniem, czy gdybym zmieniła postać na drugoplanową mogłabym to odgrywać? Nie przeszkadza mi to, a wręcz fajny jest to punkt zaczepienia na fabule.

2. Nie wiem, czy mogę mieć takie stanowisko w Ministerstwie Magii, czy nie jest jakieś za wysokie przypadkiem? Zapomniałam o tym i teraz przeglądałam KP i regulaminy i się martwię, że dałam jej jakiegoś wymyślnego zastępcę szefa. Oczywiście może być niżej, nie przeszkadza mi to wcale, nie zwrócono mi na to uwagi przy robieniu KP i teraz mam overthinking

3. Jak już skończę KP wg wzoru drugoplanówki, jak mam ją wrzucić do ocenki?

Nie przepraszam, lecz dziękuję

Please don't go
I'll eat you whole
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,742
28.11.2025, 15:10  ✶  
@Anastazja Dolohov-Burke

1. Możesz sobie odegrać w Spaloną Noc co chcesz, nie będą obowiązywały cię ani te karty, ani mechanika gry. Zachowaj tylko logikę. (Oczywiście nie dam ci za to PDków, bo się ich pozbywasz.) Na strach przed imieniem nie rzucaj - ta kość jej już nie będzie dotyczyła.

2. Możesz zachować stanowisko.

3. Napisz kartę postaci drugoplanowej. Pamiętaj, żeby tam dobrze opisać jej miejsce w świecie („czyim tłem jesteś ty?”). Podbij ją. Twoja stara karta zostanie zarchiwizowana.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
#1,743
30.11.2025, 14:31  ✶  
Mam pytanie, wchodzący bestiariusz nieco ogranicza mi wykonywanie zawodu, czy z racji wprowadzanych zmian istnieje opcja, aby nieco zmodyfikować umiejętności? Nie wyobrażam sobie trochę, że jako łowca nie mam wiedzy o niektórych zwierzętach, zwłaszcza, że od lat prowadzę postać, która zabija najbardziej niebezpieczne bestie.
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
#1,744
30.11.2025, 14:33  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.11.2025, 14:35 przez Morrigan.)  
Aby posiadać szczegółową wiedzę o danych stworzeniach, wymagana jest Wiedza przyrodnicza. Dokładne progi podane są przy każdej z kategorii. ONMS wymagana jest do korzystania z umiejętności zwierzaków.

EDIT: Jest oczywiście możliwość edycji KP po wprowadzonych zmianach w mechanice jeśli zachodzi taka potrzeba. Zapraszam do Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik Serduszko
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
#1,745
30.11.2025, 14:36  ✶  
Tak, dlatego pytam, czy mogę to modyfikować, bo mój koncept się sypie.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,746
30.11.2025, 15:16  ✶  
@Geraldine Greengrass-Yaxley

Jak najbardziej, przy każdym prowadzeniu nowej mechaniki lub zmianie, regulamin forum pozwala ci wprowadzić modyfikacje, żeby postać miała sens. Serduszko Morri tam podlinkowała już odpowiedni temat, ale mogłaś go przeoczyć, bo poszedł edit. Gdybyś miała jakieś problemy z tym, co i jak edytować, to oczywiście też śmiało pytaj tu lub prywatnie.
Ten Inny
Musicie mnie zaakceptować, bo nie mam zamiaru dla nikogo się zmieniać.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Brązowooki, ciemnowłosy brunet, z minimalną ilością siwych kosmyków, mierzy 183cm wzrostu. Zawsze ubiera się elegancko, odpowiednio do sytuacji.

Laurence Lestrange
#1,747
30.11.2025, 15:41  ✶  
Jeżeli ktoś ma nazwę stanowiska długą i chce ją umieścić w profilu, to nachodzi na powyższe pola. Przydałby się suwak. Chyba, że wystarczy wpisać skróconą wersję? Przypadek taki ma miejsce, gdy wpisze się Zastępcę Departamentu z pełną nazwą konkretnego departamentu.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,748
30.11.2025, 15:50  ✶  
@Laurence Lestrange

Cześć, dzięki za zgłoszenie. Zostaw to na razie tak jak jest, my popróbujemy różne opcje i damy znać czy to jakoś przemieścimy, czy może pojawi się suwaczek. Serduszko
Czarodziej
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
Brygadzistka
Brązowe włosy i oczy. Szczupła. Mierzy 165 cm wysokości. Często się uśmiecha i chodzi w mugolskich, luźnych kolorowych ubraniach, chyba że akurat jest w pracy.

Hestia Bletchley
#1,749
02.12.2025, 14:02  ✶  
Hej, od kiedy do kiedy trwa przerwa zimowa/świąteczna dla uczniów w Hogwarcie?
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
#1,750
02.12.2025, 14:38  ✶  
@Hestia Bletchley

Zimowa przerwa świąteczna zaczyna się 20 grudnia i teoretycznie trwa 2 tygodnie, trzeba tylko jeszcze uwzględnić ewentualne soboty i niedziele, więc może trwać odrobinkę dłużej Serduszko
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (183): « Wstecz 1 … 173 174 175 176 177 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa