• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
lover, not a fighter
sława
VI
krew
czysta
genetyka
oko uśpione
zawód
artysta sceniczny
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
28.11.2025, 07:52  ✶  
Czy mogę magicznie sprawić, żeby jakiś przedmiot był ciepły albo emitował ciepło?
Jeżeli tak, jaka to dziedzina magii? Transmutacja?

Poza tym nieśmiało przypominam się z rzutami na klątwę w mieszkaniu: udana percepcja tutaj i nieudany rzut na Rozproszenie (klątwołamanie) tutaj.
Jeżeli za to nie przysługuje interwencja, to poproszę o info, zamknę sesję.

Dziękuję!
Evil Queen
Kill them with success and bury them with a smile
V
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Niewymowna
Ma jasne włosy, jasne oczy i 177 centymetrów wzrostu. Chętnie chodzi w butach na obcasach, mimo wysokiego wzrostu. Potrafi uśmiechać się bardzo pięknie i ciepło, ale zwykle uśmiech ten jest absolutnie fałszywy.

Charlotte Kelly
01.12.2025, 09:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2025, 10:46 przez Charlotte Kelly.)  
Dwa pytania:
1. Czy jeśli zawadę ze Spalonej usuwamy hipnozą, możemy grać, że już jej nie mamy od daty usunięcia wspomnień, czy jednak trzeba się bać do końca kwartału mimo wizyty u hipnotyzera - i przejdzie dopiero po wykasowaniu tego z profilu w rozliczeniu, więc do 31 listopada zostaje, jak jest? (Sądziłam, że to pierwsze, skoro taka wizyta pomaga, ale tak mnie tknęło, że może jednak źle zrozumiałam i źle gram, i lepiej spytać).

2. Apropos wydarzenia pozafabularnego, pytanie odnośnie zadania z rozpoczynaniem sesji z Yule - czy liczy się tutaj tylko post rozpoczynający sesję, czy jeśli jednego dnia dwie postacie wrzucą po poście do tej samej sesji (jej pierwszy post od jednej osoby, i drugi post od drugiej osoby) obie będą miały zaliczone zadanie? (Pytam, bo razem łatwiej zrealizować w sumieXD)

EDIT.
Jednak 3 pytania.
Przy okazji mamy w kalendarzu adwentowym na 18 grudnia takie zadanie:#18 Pocałuj kogoś pod jemiołą lub pomyśl o tym, czy jest ktoś, z kim chciałbyś się pod nią pocałować (jako element narracji w dowolnym poście). Opcjonalnie, wyślij komuś list na ten temat. Może to odbyć się w dowolnej sesji (bieżąca fabuła, retrospekcja, sen). Sesja nie musi być pełna ani dokończona.
Pomyślałam, że w sumie dla niektórych może to wymagać pewnego kombinowania (bo na jesieni trudno o taką jemiołę nad głową, a na retro czasem trudno znaleźć chętnych, zaś fajniej zawsze pisać z kimś niż samemu) - i że da się to łatwo załatwić, pisząc, że w tych i tych dniach w wyniku jakiejś tam magii, co się wymknęła spod kontroli (zdarza się w MM, mieliśmy pokaz w 7 Potterze), w losowych pomieszczeniach w Ministerstwie zaczęła wyrastać na sufitach świąteczna jemioła (więc i petenci, i pracownicy mogą nagle ją zobaczyć nad głową). Albo na Pokątnej na latarniach, jeżeli MM lepiej nie tykać. I otwarta sesja, gdzie można wrzucić sobie jednego posta apropos tego w dowolnej dacie albo/i plotka dla tych, którzy chcą napisać pełną sesję wokół tego fenomenu. Czy będzie problemem, jeżeli taką plotkę bardem puszczę? (Of course tylko jako ułatwienie, jeśli ktoś chce skorzystać.)
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
01.12.2025, 11:15  ✶  
@Hannibal Selwyn

Możesz sprawić, aby robił to tymczasowo (np. ogrzewając go kształtowaniem, transmutując go w coś innego co znasz). Ta magia po czasie zniknie. Żeby zmienić coś trwale należy skorzystać z rzemiosła (np. run u kowali).

Pamiętam o tej sesji, odpiszę tam (to będzie drobna informacja nie zmieniająca wam nic wielkiego w sesjach które już piszecie) i dziękuję za cierpliwość. Pwease
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
01.12.2025, 11:28  ✶  
@Charlotte Kelly

1. Czy jeśli zawadę ze Spalonej usuwamy hipnozą, możemy grać, że już jej nie mamy od daty usunięcia wspomnień, czy jednak trzeba się bać do końca kwartału mimo wizyty u hipnotyzera - i przejdzie dopiero po wykasowaniu tego z profilu w rozliczeniu, więc do 31 listopada zostaje, jak jest? (Sądziłam, że to pierwsze, skoro taka wizyta pomaga, ale tak mnie tknęło, że może jednak źle zrozumiałam i źle gram, i lepiej spytać).
Wizyta pomaga, nie musisz odgrywać tej zawady, ponieważ ją usunęłaś. Serduszko Na podstawie tej sesji ściągniesz ją w rozliczeniu całkowicie. Oczywiście w klimacie byłoby, gdyby przez kilka dni jakieś drobne rzeczy (na przykład napięte ciało, ale postać nie pamięta już dlaczego i po jakimś czasie wszystko mija) się przewijały, ale nie będę tego sprawdzać ani niczego nie wymagam.

2. Apropos wydarzenia pozafabularnego, pytanie odnośnie zadania z rozpoczynaniem sesji z Yule - czy liczy się tutaj tylko post rozpoczynający sesję, czy jeśli jednego dnia dwie postacie wrzucą po poście do tej samej sesji (jej pierwszy post od jednej osoby, i drugi post od drugiej osoby) obie będą miały zaliczone zadanie? (Pytam, bo razem łatwiej zrealizować w sumieXD)
Post w którym druga postać wchodzi do wątku liczy się jako jej rozpoczęcie. Pisząc to słowo miałam na myśli to, że pojawia się w sesji. To kto rozpoczął wątek nie ma dla mnie znaczenia.

Przy okazji mamy w kalendarzu adwentowym na 18 grudnia takie zadanie:#18 Pocałuj kogoś pod jemiołą lub pomyśl o tym, czy jest ktoś, z kim chciałbyś się pod nią pocałować (jako element narracji w dowolnym poście). Opcjonalnie, wyślij komuś list na ten temat. Może to odbyć się w dowolnej sesji (bieżąca fabuła, retrospekcja, sen). Sesja nie musi być pełna ani dokończona.
Pomyślałam, że w sumie dla niektórych może to wymagać pewnego kombinowania (bo na jesieni trudno o taką jemiołę nad głową, a na retro czasem trudno znaleźć chętnych, zaś fajniej zawsze pisać z kimś niż samemu) - i że da się to łatwo załatwić, pisząc, że w tych i tych dniach w wyniku jakiejś tam magii, co się wymknęła spod kontroli (zdarza się w MM, mieliśmy pokaz w 7 Potterze), w losowych pomieszczeniach w Ministerstwie zaczęła wyrastać na sufitach świąteczna jemioła (więc i petenci, i pracownicy mogą nagle ją zobaczyć nad głową). Albo na Pokątnej na latarniach, jeżeli MM lepiej nie tykać. I otwarta sesja, gdzie można wrzucić sobie jednego posta apropos tego w dowolnej dacie albo/i plotka dla tych, którzy chcą napisać pełną sesję wokół tego fenomenu. Czy będzie problemem, jeżeli taką plotkę bardem puszczę? (Of course tylko jako ułatwienie, jeśli ktoś chce skorzystać.)

Możecie napisać to w śnie. Możecie w retro. Możecie wymyślić sobie że coś się stało ma fabule i wymyślić oraz wrzucić plotkę (chociaż w mojej opinii bardziej trafione będzie ogłoszenie na słupie niż plotka, bo plotka to rzecz niepotwierdzona). Nie musicie nawet się całować tylko fantazjować o kimś. Autentycznie wszystkie chwyty dozwolone, tylko niech to będzie napisane wokół całowania się pod jemiołą. I oczywiście tak - losowe anomalie są dopuszczalne. Ja w ogóle słyszałam, że w tym departamencie co ciągle dostaje jakieś paczki zza granicy notorycznie coś wybucha i przykleja się do ściany w koedukacyjnej ubikacji albo w windzie.
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
01.12.2025, 17:47  ✶  
Chciałam sobie rozliczyć Mabon ale przeczytałam jeszcze raz zasady i już nie jestem pewna czy je dobrze zrozumiałam. W opisie wydarzenia stoi; Podstawowym wymaganiem jest wykonanie zadania głównego i napisanie w ramach tego wydarzenia przynajmniej 2000 słów (niekoniecznie w jednej sesji).

Czy ja dobrze rozumiem że w ramach całego wydarzenia mam napisać min 2k słów, czy to znaczy że w samej kolacji muszę ukręcić 2k?

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
01.12.2025, 20:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.12.2025, 20:05 przez Eutierria.)  
@Dora Crawford

W ramach całego wydarzenia.

Sesja z kolacją jest obowiązkowa, wszystkie inne są opcjonalne.
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
02.12.2025, 22:36  ✶  
Hej, chciałabym poprosić o interwencję na tym wątku. Basilius bada pomieszczenie z kartą Zacieki i wyszedł mu sukces na rozproszeniu
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
02.12.2025, 22:40  ✶  
@Basilius Prewett

Zakolejkowałam. Serduszko
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
wampir
zawód
Prywatna detektyw
160 cm / 55 kg / kasztanowe włosy i zielone oczy

Lucy Rosewood
08.12.2025, 13:40  ✶  
Eh...
Możliwe, że ze zmęczenia przy Lucy, w pierwszym okienku kalendarza, za bardzo opisałam jej wymarzony prezent w dorosłości, a nie ten w dzieciństwie. Czy mogłabym to zeedytować i dopisać zdanie/dwa?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
08.12.2025, 14:35  ✶  
@Lucy Rosewood

Możesz. Serduszko
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 82 83 84 85 86 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny