• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
15.12.2025, 13:41  ✶  
@Cassandra Dolohov

Przeanalizuj całość sesji jeszcze raz - ja mam wątpliwości odnośnie zdania, że "ogień się zbliża" i przewidywania przyszłości, bo nic na to nie wskazuje w waszej narracji (z tego co rozumiałam ogień nie jest jeszcze widoczny, a jedynie postacie dostrzegły popiół i łunę w oddali). Odniesienia do przeszłości (historii świata i postaci) są jak najbardziej okej, ale przewidywanie czegokolwiek odnośnie Spalonej Nocy - nie. Jedyne wizje odnośnie ognia w fabularnej jesieni (nie możecie nawet być pewni, że chodzi o Spaloną Noc) to te uzyskane za sprawą wydarzenia ze świecami z okazji Lammas. Żaden inny wróżbita nie mógł niczego przewidzieć - dla wszystkich tak nagły atak i szybki obrót spraw był wielkim zaskoczeniem (Vakel nie gra z wami w karty, bo opierdala Longbottomów na pieniądze przed pożarem Warowni). Zezwalam na edycję narracji pod to, żeby posty były dla wszystkich klarowne.
Czarodziej
Parle-moi de la mort, du songe qu'on y mène,
De l'éternel loisir,
Où l'on ne sait plus rien de l'amour, de la haine,
Ni du triste plaisir;
sława
III
krew
czysta
genetyka
wampir
zawód
prywatny detektyw
186cm | 83 kg | szczupła, atletyczna sylwetka | nienaturalnie blada skóra | lekko falujace włosy, ciemny blond | błękitne, zdystansowane oczy | w mowie zwykle silny francuski akcent, ale kiedy chce może z powodzeniem naśladować akademicki brytyjski

Gabriel Montbel
15.12.2025, 13:55  ✶  
(15.12.2025, 13:26 )Eutierria napisał(a):
@Gabriel Montbel

"Sufitem" postaci drugoplanowych jest nagroda numer 1 - odznaka. Wszystkie inne nagrody są mechaniczne (pd, jedzenie, jajo). Twoja postać nie może ich zdobyć, bo jest tłem fabularnym dla innych. W świetle tego zgłaszanie wszystkich kolejnych okienek jest absolutnie zbędne. Jeżeli chcesz rozegrać sobie te sesje for fun to możesz, ale nie trzymają cię ich opisy ani zasady mechaniki - możesz więc uznać cokolwiek chcesz.

Czy jak przerzuce go na pierwszy plan przed końcem wydarzenia, to będą mi sie liczyły zadania które zgłaszałam z drugiego planu?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
15.12.2025, 13:59  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2025, 14:00 przez Eutierria.)  
@Gabriel Montbel

Tak, ale tylko jeżeli sesje i opisy będą całkowicie spójne z nową kartą postaci - więc proszę o rozsądne dobranie statystyk. I przy okazji - o zweryfikowanie czy to możliwe w tym kwartale pod kątem spalonej nocy (czy postać może wykonać rzuty?).
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
16.12.2025, 02:38  ✶  
Czy mogę wykonać zadanie 16. z kalendarza adwentowego, opisując mój sen o śniegu w liście?
Wallflower
Please forgive me if I don't talk much at times.
It's loud enough in my head.

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Antropolożka/Uzdrowicielka
Prudence jest szczupłą kobietą, która mierzy 163 centymetry wzrostu. Ubiera się raczej niezbyt kontrowersyjnie, schludnie, miesza się z tłumem. Wybiera stonowane kolory. Jej włosy są długie, proste w odcieniu czekoladowego brązu, często wiąże je w kok na czubku głowy. Oczy ma jasnobrązowe. Zapach, który wokół siebie roztacza to głównie woń kojarząca się ze szpitalem, lub medykamentami, jednak przebijają się przez nią owocowe nuty - głównie truskawki.

Prudence Fenwick
17.12.2025, 01:03  ✶  
Henlo, podpinam się o pytanie o śnieg
#16 Śnij o śniegu. (Możesz rozpocząć wątek snu lub wspomnieć o tym w narracji w dowolnej sesji.) Sesja nie musi być zakończona.
- jest napisane, że mogę rozpocząć wątek snu, a jak mam wątek w którym jestem we śnie i jest tam śnieg, to mogę o nim wspomnieć w kolejnym poście napisanym w dniu wykonywania zadania, czy muszę zaczynać nową sesję?

Confusion in her eyes that says it all

She's lost control

dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
17.12.2025, 01:28  ✶  
Dzień dobry wieczór,
przychodzę z tą sesją ze spalonej nocy i chciałam powiedzieć, że ona mi stoi od czerwca. Sytuacja jest taka, że moja postanowiła się teleportować i nie uwierzysz, ale wyrzuciłam 2 X D

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
17.12.2025, 08:46  ✶  
Podbijam trochę pytanie Jonathana.
Czy zadanie z całowaniem się pod jemiołą można zrealizować opisując w liście, że się śniło że kogoś całowało?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
17.12.2025, 09:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.12.2025, 21:34 przez Morrigan.)  
@Jonathan Selwyn

Zaliczę list. Jeżeli jakiś moderator to widzi to może edytować to okienko o możliwość napisania listu, a jak nie to zrobię to wieczorem.

adnotacja moderatora
Dopisałam to do okienka ~Morrigan
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
17.12.2025, 09:01  ✶  
@Prudence Fenwick

Zaliczę, ale to musi być nowy post dodany w dniu otwierania okienka.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
17.12.2025, 09:02  ✶  
@Leviathan Rowle

*kaszle krwią*

Dodałam do kolejki. Paracelsus zniknęła z forum, więc zakładam, że się nie obrazi jak ktoś inny ci tam odpisze.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 84 85 86 87 88 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa