Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.
30.09.2025, 23:05 ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.09.2025, 23:07 przez Millie Moody.)
11.09
Notatka dolaczona do wybornej jagodzianki i zdechłej kanapki z serem i szynką które były wciśnięte na chama do torby Basiliusa gdy nie patrzył #superszpieg.
Nie dałeś mi znać o której i skąd Cię zabrać. Jak nie wyślesz notki to wpadne do munga robić Ci trzode.
Jutro jedziemy na rajd. Mam towar.
M.
Ps. Jak będziesz w wolnym czasie kombinować ezośmieci do łamania tych pierdolonych klątw, skoro załatwiam je u innych dla Ciebie złamasie to się wkurwie i wcisne Cie w ten jebany spandeks wieczorem. Tommy się ucieszy. Zbieraj siły na czarowanie przystojniaku a nie skręcanie blantów z szałwi.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.
Z okazji twoich urodzin, łaskawie zeruję ci wszelkie dotychczasowe zakłady, z których się nie wywiązałeś. Tych parę galeonów mnie nie zbawi, a może kupisz sobie za to coś ładnego.
Atre
Do listu została dołączona butelka okropnie mocnej, ale jakże zdrowotnej - bo ziołowej - nalewki, a także nowa talia kart. Z gołymi babami.
strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Przedsiębiorca
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.
Do listu dołączona jest książka z półnagim mężczyzną z głową smoka i przytuloną do niego kobietą na okładce. Tytuł to „Gorące smocze serce”, a autorem jest niejaki Stefan Meyer.
Londyn, 28.10.1972
Braciszku,
z racji twoich urodzin przesyłam ci skromny prezent. Z Iskierką szykujemy jeszcze coś lepszego, ale to już dostaniesz bezpośrednio, z rąk do rąk. Z tego, co kojarzę, gustujesz w takiej literaturze. Mona była w stanie udzielić mi kilku wskazówek, co powinienem wybrać. Padło na absolutnie najwspanialsze dzieło, jakie mogłem wynaleźć.
Icarus
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.
Pozostawiony w nocy w wigilię urodzin Basiliusa obok poduszki, tak że jak Prewett się obudził to była pierwsza rzecz, którą zobaczył. Do wstążki okalającej szyję dołączony był bilecik:
Pomyślałam, że pewnie tęsknisz za swoim koniem, więc kupiłam Ci takiego przenośnego. To mógł być pluszowy kutas. Doceń, że nie jest. Albo cycki, bo moje pozostają niewidzialne od 13 roku życia.
100 lat.
M.
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.
The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man, L-I-V-I-N
Czarodziej
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Skup, sprzedaż, pośrednictwo.
Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów.
Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.
Zrządzeniem Matki trafił w moje ręce tradycyjny upominek pasujący do twojej kolekcji.
Wszystkiego najlepszego z okazji Mabon.
Ceolsige
Do listu dołączono zapakowaną w zielony papier paczkę. W jej wnętrzu znajdowało się niewielkie matowo metalowe pudełko ozdobione drobnymi błękitnymi klejnocikami. Klejnociki układały się w gwiazdozbiory. Wewnątrz pudełka znajdowała się tala kart do gry. W każdym kolorze karty zamiast typowych figur i blotek przedstawiały 12 znaków zodiaku oraz asa w formie jednej w kwadr księżyca. Do tali dołączone były dwa Jockery przedstawiające Wężownika.
Bimbonierka
"boo hoo she stole the diamonds/killed a man" yeah, and? maybe he deserved it. the diamonds look great w her outfit. you just hate to see the girlboss winning.
sława
VI
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
Urzędniczka, zastępczyni szefa Departamentu Skarbu
Długie za pas, ciemnobrązowe włosy, zwykle starannie wystylizowane w nisko upięty kok, zdobny w połyskliwe świecidełka. Przerażająco głębokie, czarne oczy. Zawsze starannie ubrana: ustrojona w przepyszną, diamentową biżuterię, nosi drogie, wysokiej jakości szaty, najczęściej w odcieniach czerni, czerwieni, różu i fioletu, skrojone tak, aby podkreślić wszystkie atuty jej sylwetki. Porusza się z gracją godną tancerki. Choć jest niskiego wzrostu (mierzy dokładnie 1,55 m) dodaje sobie tych parę centymetrów więcej butami na obcasach. Bije od niej aura wyższości i pewności siebie.
Wrzesień roku pańskiego 1972. Basilius nawykł już do prześladującej go sowy Anastazji, która wykupywała niemal co tydzień pełen pakiet badań. Gdy chodziło o jej stan zdrowia, pani Dolohov-Burke drżała nad każdą możliwą pierdołą...
Odczuwam w ostatnim czasie dolegliwości natury żołądkowo-jelitowej. Poinformowano mnie, że należy oddać próbkę krwi i kału do laboratorium. Proszę o odczyt.
Anastasia Dolohov-Burke
Do listu dołączone było skierowanie z magomedycznej izby przyjęć szpitala świętego Munga oraz wymazówka... W której zamiast kału znajdowały się grudki złota.
Please don't go I'll eat you whole
strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Przedsiębiorca
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.
13.03.2026, 21:32 ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2026, 21:32 przez Icarus Prewett.)
19.09.72
Basile,
maledicto nullos graves effectus in me habuit.
Wybacz mi ten żarcik. Nic mi oczywiście nie jest, mówię po angielsku tak biegle jak zwykle. Problem mam natomiast z inną klątwą, taką, która pozbawia mnie źródła dochodu. Przez to wygląda, jakbym był utrzymankiem Mo.
Także wraz z wyjściem na kawę, chciałbym cię prosić o pomoc. Napomknąłem niegdyś o klątwie, którą Śmierciożercy rzucili na Convivium. Chodzi o tą z ogniem. Powoduje ona niebezpieczeństwo, które nie pozwala mi otworzyć lokalu. Poza tym, wciąż cuchnie tam spalenizną.
Spotkajmy się może dzień przed kolacją na Mabon? Pasuje ci może 21 września?
Pozdrawiam
Icarus
PS. W skali od 1 do 10 jak bardzo podejrzani są twoi pacjenci? Bo klienci Convivium na bank ich przebiją.