• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Ptak Zenka

Ptak Zenka
grajek z Nokturnu
Marzenia chyba zawsze mają swój koniec. Nie wznoszą się, lecz opadają.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
snowidz
zawód
keyboardzista
Zenek ma 1.84m wzrostu. Jest zbudowany proporcjonalnie do wzrostu i dość atletyczny przez noszenie walizki, ale generalnie jest bardziej szczupły i smukły. Nad instrumentem się garbi, na kanapie rozciąga albo kurczy. Twarz ma jak pies rasy chartowatej, to znaczy szczupłą i pociągłą, ale bez zbyt wydatnych kości policzkowych. Z ciekawszych jej cech wybijają się długi nos i jasne brwi. Włosy ma brązowe, oczy też. Skórę ma w ciepłym odcieniu, a jego dłonie są ładne. Długie palce i szczupłe nadgarstki to atuty klawiszowca. Jeśli o ubiór chodzi, to nosi się po mugolsku, gdzieś pomiędzy zdobyczami z targu a ciuchami z metką. Głos ma ciepły, dość głęboki. Chrypi, gdy się stresuje. Gdyby śpiewał, to basem.

Zenon Kozioł
26.04.2026, 19:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.04.2026, 09:29 przez Zenon Kozioł.)  
Zenek Kozioł
Arpeggiator
w skrócie Ara
Ara ara! Ara ara ara. Ara, ara? Ara.

Ara jest papugą.

Swoją nazwę zawdzięcza temu, że powtarza słowa niczym muzyczny motyw.

Niestety, jedynym słowem, jakie zna, jest własne imię.

I miss the kiss of treachery, the shameless kiss of vanity.
The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
18.05.2026, 20:07  ✶  
Baldwin na list odpisał tego samego wieczoru. Co więcej jego gołąb-przyjemniaczek przytargał ze sobą sporej wielkością płaską paczkę. Po otwarciu ze środka wpadł… sprasowany spiczasty kapelusz. Wystarczyło nim potrząsnąć, żeby się rozłożył - rozsypując na podłodze nieboską wręcz ilość srebrnego brokatu. W dodatku Malfoy do zestawu dorzucił szatę w identycznym oczojebnym (szalenie gustownym w tym sezonie!) kolorze z różnej wielkości połyskującymi gwiazdkami naszytymi i na nią i na kapelusz.
Zenuś po założeniu kompletu z pewnością będzie wyglądał przepięknie*!

Nokturn, 18.09.72

Zenek!
Spiczasty kapelusz to ja miałem na głowie ostatnim razem jakoś w szkole. Pamiętam, że potem narzygał do niego taki jeden Krukon, co zeżarł dwadzieścia trzy paszteciki dyniowe. Nie wiem co potem z kapeluszem się stało, ale wiem, że dwadzieścia dwa paszteciki to limit.
Jeśli jakiś mam inny z Hogsa - to jest u starych w Oxfrodshire, ale tam to się nie wybieram przed Yule.
Więc przesyłam ci to co mam na miejscu. Jakbym pogrzebał głębiej w kufrach na strychu to jest szansa, że wynajdę jeszcze jakiś po prababce ciotecznej Lucilldzie, ale będzie capił kulkami na mole na 100%. No i tamten był zgniłozielony z koronką i bez zajebistych dodatków.

Xoxo,
Baldwin

* Niestety pokrytej cekinami magicznej różdżki nie dołączono do przesyłki - stała się niezbywalną własnością pewnej sześcioletniej ghoulki.
The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
31.05.2026, 15:01  ✶  
Odpowiedź na list przyszła tego samego dnia.

Zenek,
z tego co pamiętam nauki Pana Ojca to chodzi o odpędzanie złych duchów i pizdowatych wróżek. Ale na moje jak w kogokolwiek ciśniesz gwoździami to go przepędzi, więc nie wiem… taki straszak na teściowe na przykład?

Ewentualnie sobie możesz wziąć i tym ukrzyżować mugolskiego proroka. Albo uzupełnić braki żelaza.
Ogranicza cię tylko wyobraźnia!

xoxo,
Baldwin

PS. Spróbuj może opchnąć komuś gwoździe z Rejwachu. Takie zardzewiałe to pewnie niezły rarytas.
oceanic feeling
I have always loved foolishly --
like oceans love the moon:
with a pull too strong to soothe,
with tides that bruise.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum – czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
02.06.2026, 10:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.06.2026, 10:36 przez Dægberht Flint.)  
23.10.72

Panie Kozioł,

Doszły mnie słuchy o Pana umiejętności przemawiania muzyką do mas. Nie wiem czy Pana doszły sluchy o moich dokonaniach, lecz poetą jestem, oddanym głęboko wierze naszej wspaniałej Pani Księżyca. Napisałem w życiu wiele tekstów chwalących jej piękno i życzliwość, nigdy jednak nie byłem człowiekiem głęboko uzdolnionym muzycznie, a już w szczególności kiedy chodzi o przemawianie rytmami rozumianymi przez osoby spoza mojego środowiska.

Chciałby Pan, być może, umówić się ze mną na kawę i omówić nawiązanie współpracy przez zbliżającym się sabatem?

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Dægberht Flint

@Zenon Kozioł

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
22.06.2026, 02:18  ✶  
odpowiedź na ten list przyszła następnego dnia. W przesyłce znajdował się lampion oraz egzemplarz broszury "Sztuka korespondencji dla młodych czarodziejów. Podstawy etykiety listownej i towarzyskiej" autorstwa Hortensji Wimpleton.
Kruk Astorii jest dziś wyjątkowo wredny i dziobie Zenka do krwi, zupełnie jakby został do tego poinstruowany, choć to oczywiście przypadek.

25.10.1972

Zenonie,

przesyłam lampion, o który prosiłeś. Domyślam się, że chodziło Ci o tradycyjny lampion samhainowy.

Domyślam się również, że ktoś o Twoich zainteresowaniach i doświadczeniach może nie znać wszystkich zwyczajów związanych z tym świętem, dlatego spieszę z krótkim wyjaśnieniem.

Poza funkcją dekoracyjną lampion ma zapewniać ochronę przed nawiedzeniem podczas sabatu, co - sądząc po Twojej skłonności do przyciągania osobliwych sytuacji - może okazać się szczególnie przydatne.

Zalecałabym postawienie go w widocznym miejscu. Najlepiej takim, w którym nie grozi przypadkowe zalanie alkoholem, przewrócenie lub w inny kreatywny sposób doprowadzania do zniszczenia, choć oczywiście wierzę, że poradzisz sobie z tym wyzwaniem.

Do przesyłki dołączyłam również lekturę, która uznałam, że może okazać się pomocna w przyszłości. Jest to krótka, przystępnie napisana publikacja, która wyjaśnia między innymi zasady odpowiedniego rozpoczynania i kończenia listów.

Liczę, że pozwoli to uniknąć dalszych niezręczności.

Z pozdrowieniami,
Astoria Avery

learn the rules
then
break some

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny