• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Jynx

Jynx
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
30.05.2026, 23:16  ✶  
Floret pojawił się na parapecie w środku nocy, uderzał dziobem w okno tak długo, dopóki Benjy nie odebrał od niego listu, a potrafił być naprawdę upierdliwym stworzeniem.

30/31.10.1972

Benjy,
przepraszam, że Cię budzę, nie wkurwiaj się na mnie, to sprawa niecierpiąca zwłoki.
Pewnie masz plany na jutrzejszy sabat? Tak się składa, że ja również je miałam, niestety wygląda na to, że przynajmniej część z nich będziemy musieli odwołać.
Potrzebuję Cię jutro na parę godzin, istnieje szansa, że szybko uwiniemy się z robotą.
Dostałam list, od zaufanej osoby, w którym było coś o tym, że podczas Samhain jacyś popaprańcy chcą odzyskiwać co ich, chcą bronić Polany Ognisk - nie do końca wiem, co to oznacza, ale wydaje mi się, że warto się tam jutro rozejrzeć. Martwię się, że widma zaczną pałętać się jeszcze bardziej po Dolinie, wiesz, że ten sabat jest wyjątkowy. Nie chciałabym, żeby niewinni zaczęli umierać. Czuje obowiązek być w gotowości do ewentualnej walki, jeśli taka nadejdzie.
Nie dostaniemy za to pieniędzy, ale czasem warto jest zrobić coś dobrego, karma wraca, co nie?
Piszesz się na to?

Gerda
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
wytwórczyni amuletów
Czarne włosy, około metr siedemdziesiąt wzrostu, ciemne oczy, ciemniejsza karnacja, zdradzająca mieszane pochodzenie.

Kate Barclay
02.06.2026, 08:45  ✶  
27.10.72

Benjy,

obawiam się, że gwoździe dla Prudence zostały przeklęte, ale pojemnik i zestaw dla Ciebie wyszły całkiem ładnie. Chętnie przyjmę pomoc w nałożeniu paru pieczęci w najbliższym czasie.

Kate
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
02.06.2026, 19:37  ✶  
Pączek przyniósł ze sobą kartonik, w którym znajdował się patinsonowy lampion
28.10.1972

Benjy,
podrzucam lampion, mam nadzieję, że Ci się spodoba. Patison wpadł mi w ręce, kiedy o Tobie pomyślałam, powinien odstraszyć wszystkie złe duchy. Mam jeszcze pytanie, znasz może kogoś, kto potrafi zrobić żelazne gwoździe, potrzebuję kilkunastu?

Nora
Gówniara z miotełką
Nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
02.06.2026, 21:05  ✶  
Kafel przyniósł ze sobą pakunek z szatą
Londyn 27.10.1972

Mój przyjacielu,

przesyłam Ci prezent ode mnie dla Ciebie, ode mnie - Twojej najlepszej przyjaciółki dla Ciebie - mojego najlepszego przyjaciela z okazji zbliżającego się sabatu! Mam nadzieję, że Ci się spodoba, być może i przyda.

PS. Musiałeś urosnąć taki duży?! Ponoć niełatwo jest uszyć takie cudeńko, ale mam swoje znajomości

RUDA
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

03.06.2026, 20:20  ✶  
31.10.1972

Pisałam Ci przecież, że musiałam to wysłać od razu. Nie mogłam czekać, w innym wypadku nie śmiałabym Ci przerywać snu.
Soreczka, Floret czasem nie wyczuwa jaki jest silny, mam wrażenie, że wydaje mu się, iż jest sową, chociaż jest naprawdę wspaniałym kompanem podczas polowań - sama go wytresowałam.
Mam nadzieję, że nie będzie następnego razu i wszystko zostanie zakończone podczas sabatu.
Dzięki, że będziesz, samej mogłoby mi być trudno.

Gerda
PS Ja pierdole, widać z kim przebywasz, ogarnijcie swoje domu, to nie muzea, zresztą stać mnie na wymianę witraży, tak samo jak dębowej podłogi, spędzasz za dużo czasu z Corio.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni

03.06.2026, 20:24  ✶  
08.09.1972
Benjy,
dzięki za wsparcie, gdyby nie Twoje umiejętności pewnie nie udałoby mi się ustalić co było wyrzeźbione na tych nieszczęsnych kamykach. Myślę, że może to spowodować spory postęp w sprawie widm. Jeśli talizmany zadziałają tak jak ten kromlech w lesie, to nie będą mogły nas wpierdolić, a to naprawdę spory sukces.
Gerda
PS Kate to solidna firma, może być zarobiona, ale powinna znaleźć dla nas czas
Gówniara z miotełką
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
03.06.2026, 20:37  ✶  
Londyn 27.10.1972

Gigancie,
ha! zaskoczony razy dwa, to mi się udało. Jestem niesamowita!
Cieszy mnie to, że Ci się przyda. Staram się zawsze wybierać praktyczne prezenty. Wiadomo, ten sabat jest dosyć wyjątkowy, granice się zacierają, a te szaty podobno potrafią ustrzec przed opętaniem. Nie chciałabym, żeby coś Ci wlazło do głowy, dlatego stwierdziłam, że to będzie odpowiedni podarunek.
Przekazałam, powiedziałam, że jest fantastyczną krawcową, ba, obiecałam nawet za to prototyp nowej miotły mojego taty, na szczęście mam czym handlować. Nie zawsze galeony wystarczają, chociaż tych też mam bardzo dużo. Nie musisz się więc przejmować tym, że wydaje na Ciebie pieniądze, nawet tego nie odczuje. Zresztą przyzwyczaj się, uwielbiam robić moim przyjaciołom prezenty!
Czekaj, to Ty urodziłeś się taki duży? Serio? Od początku tak miałeś? NIESAMOWITE.
Zabawa będzie chujowa, bo mam patrol w Dolinie Godryka, więc jestem w pracy. Nie będzie chlania i świętowania. Być może uda mi się to nadrobić jak skończę zmianę.
Na pewno będziesz wyglądał w tej szacie doskonale, mam wrażenie, że na kimś jak Ty wszystko świetnie się układa, na pewno nie zdepczesz brzegów, kiedy ja sobie coś kupuje, to zazwyczaj po drugim ubraniu ma już dziury, bo wszystko jest na mnie zbyt wielkie.

RUDA
PS Tak, świat stworzył mnie taką, bo inaczej mógłby tego nie dźwignąć, mała, ale wariatka, czy coś
Gówniara z miotełką
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec

Heather Wood
08.06.2026, 09:21  ✶  
Kafel przyniósł ze sobą pakunek, w której znajdowała się gałąź w krążkach
Po chuj?!
Nie wiedziałam, że lubisz puzzle, ale masz. Ukradłam tacie.
Ruda
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
wytwórczyni amuletów
Czarne włosy, około metr siedemdziesiąt wzrostu, ciemne oczy, ciemniejsza karnacja, zdradzająca mieszane pochodzenie.

Kate Barclay
09.06.2026, 14:48  ✶  
12.09.72
Benjy,

mam nadzieję, że to cię zadowoli. Dodałam coś od siebie.
Chętnie popatrzę, jeśli będziesz nakładał na nie pieczęcie.
Uważajcie na siebie w Samhain, Ty i Geraldine.

Kate
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni

03.09.2026, 20:23  ✶  
13.10.1972
Benjy,
pytasz dzika, czy sra w lesie?
Podeślę Ci kogoś, obawiam się, że jeśli sama bym przyszła to zostawiłabym go dla nas, a mam już trzy psy, w tym jednego w ciąży (tego, co trafił do nas przez Ciebie) i kota, a to mogłoby być trochę za dużo.
Jutro się pojawi, powie, że jest ode mnie.

Gerda
PS Co zdążył Ci podejbać???
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa