• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Sowa Victorii Lestrange

Sowa Victorii Lestrange
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
23.03.2026, 14:32  ✶  
02.10.72

Tori,
wygląda na to, że ołtarzyk w waszym domu był jakąś... dziwną formą obrzędu modlenia się za nas, bo podobno zgrzeszyliśmy bezczynnością i spalenie domów to kara za to. Nie ma na tym żadnych zaklęć. Nie wiem, na ile było w tym wyjaśnieniu plecenia, ile szczerości, ale winna brzmiała nawet całkiem szczerze. W każdym razie nie wydaje mi się, aby to była jakaś groźba konkretnie w kierunku Twoim i Twoich sióstr.

B.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
sława
III
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
uzdrowicielka
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
13.04.2026, 11:51  ✶  
W dniu otrzymania tego listu, na szafce w herbatą pojawiła się notatka:

Ej, Christopher Rosier to twój nowy chłopak???

JA NIEMOGE NAPISAŁ

DO MNIE LIST A JA MU ODPISALAM

TAK DRETEWO A

SOWA JUZ ODLECIAŁA

Wiesz że to mój kolega z klasy w Hogu

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
Biznesmen - Uzdrowiciel
Rób, co możesz, w miejscu, jakim jesteś i z tym, co masz.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Zastępca Szefa Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof
Uzdrowiciel i jednocześnie biznesmen. Mierzy 183cm wzrostu. Jego brązowe oczy często ukazują spokój i opanowanie. Włosy ciemnobrązowe, zaczynają być pokryte pasmami siwych kosmyków przy uszach. Charakterystyczna w jego wyglądzie, jest okrągła broda, zawsze krótko przystrzyżona. Ubiera się elegancko, jak przystało na czarodzieja z bogatego rodu, dziedzica a także wysoko postawionego urzędnika w Ministerstwie Magii.

Laurence Lestrange
05.05.2026, 12:44  ✶  
Z samego rana, dnia 25 września, Laurence napisał list do Victorii, wysyłając go ze swojego biura Departamentu Magicznych Wypadków i Katastrof, do Biura Aurorów, w którym pracowała kuzynka. Uznał, że skoro pracują w Ministerstwie razem, droga komunikacji będzie szybsza. Koperta była zabezpieczona jego pieczęcią i pieczątką.

Londyn 25 września 1972r.

Victorio,

Nie chciałem tematu poruszać w dniu Mabon na kolacji rodzinnej, oraz podczas naszej rozmowy w ogrodzie. Starając się, aby jak najmniej rozmawiać o pracy. Piszę do Ciebie teraz, z pewną sprawą.

Rozmawiałem z naszą babcią Dorindą, chcąc pomóc rozwojowi naszej rodzinnej Kliniki w tym trudnym czasie, a przede wszystkim z zaopatrzeniem na eliksiry. Wspomniała mi o "Mandragorze Pustynnej", informacje o niej, mając od Ciebie. Czy mogłabyś napisać mi coś więcej na jej temat? Jeżeli to nie jest rozmowa na listy, możemy umówić się na spotkanie.

Laurence

@Victoria Lestrange
Biznesmen - Uzdrowiciel
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel i jednocześnie biznesmen. Mierzy 183cm wzrostu. Jego brązowe oczy często ukazują spokój i opanowanie. Włosy ciemnobrązowe, zaczynają być pokryte pasmami siwych kosmyków przy uszach. Charakterystyczna w jego wyglądzie, jest okrągła broda, zawsze krótko przystrzyżona. Ubiera się elegancko, jak przystało na czarodzieja z bogatego rodu, dziedzica a także wysoko postawionego urzędnika w Ministerstwie Magii.

Laurence Lestrange
11.05.2026, 13:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.05.2026, 13:23 przez Laurence Lestrange.)  
Odpowiedź na ten list przyszła po północy.

Londyn 23 września 1972r.

Victorio,

Dzięki tym notatkom, mamy potwierdzenie co do podróży między krajami na morzu. Przewijający się statek, jego nazwa i sztorm. To bardzo przydatne informacje. Tylko nie wiem, czy znajdziemy kogoś, kto tym statkiem płynął i przeżył tamto wydarzenie, albo chociażby jego potomka. Pomocne byłoby wiedzieć, czyje wspomnienia widziała ta osoba, związana z wizją nazwy statku. Na razie w domyśle pozostaje nam myśleć, że w tej "tajemniczej" walizce, były rośliny.

Nie wykluczone, że te kwiaty mogły zostać sprowadzone drogą morską z Francji i możesz mieć tutaj rację. Tylko dlaczego i w jakim celu? Może warto poszukać informacji na temat tamtego wydarzenia z zatonięciem statku SS Canterbury?

I czy sztorm był naturalnym zjawiskiem? Doświadczyliśmy anomalii w naszych rejonach, to ciekawi mnie, czy na morzu było podobnie.

Laurence
Biznesmen - Uzdrowiciel
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Laurence Lestrange
11.05.2026, 13:27  ✶  
Odpowiedź na ten list, przyszła parę godzin później.

Victorio,

Czytam ten list od ciebie już któryś raz i uwierzyć nie mogę. Pasożytniczy gatunek tej mandragory.

Babcia ma może jakąś nadzieję, że ten niezwykły gatunek mandragory, będzie dobrym składnikiem do eliksirów na problemy zdrowotne dla pacjentów. Szkoda, że nie udało się dokładniej jej przebadać.

U nas w klinice, chcę stworzyć zespół badaczy pracujący nad stworzeniem eliksiru wyleczającego z kaszlu po ostatnich pożarach w Anglii. Zaniepokoiło mnie to, że ludzie po zwykłych eliksirach, wciąż kaszlą. Jeżeli będziesz chciała dołączyć, będzie mi miło. Ale wiem, że masz również wiele innych spraw na głowie.

Stąd też wynikła myśl, aby spróbować stworzyć eliksir z użyciem tej mandragory pustynnej. Po tym co mi napisałaś, widzę że to nie będzie proste jakbym myślał. Pewnie będę musiał w tej sprawie skontaktować się osobiście ze Stowarzyszeniem Herbologicznym i zapytać, czy ponowili badania nad rośliną.

Laurence
Our Lady of Sorrows
and you don't seem the lying kind
a shame that I can read your mind
and all the things that I read there
candlelit smile that we both share
sława
IV
krew
czysta
genetyka
wila
zawód
Infobrokerka, właścicielka zakładu pogrzebowego
Spowita nimbem wyższości i aureolą sięgających niemal do ziemi srebrzystoblond włosów, Lorraine wygląda dokładnie tak, jak powinien wyglądać Malfoy z krwi i kości. A jednak... Coś hipnotyzującego jest w jej czystym, wysokim głosie, w sposobie, w jaki intonuje słowa. Coś w pełnych gracji ruchach, w przenikliwym spojrzeniu jasnoniebieskich oczu, skrytych pod ciężkimi od niewyspania powiekami. Przedziwny czar półwili, który wyróżnia Lorraine z tłumu mimo raczej przeciętnej postury (1,67 m), długo nie pozwalając ludziom zapomnieć o jej uśmiechu. Wygląda na istotę słabą, wątłego zdrowia. W przeszłości, Lorraine zmagała się z zaburzeniami odżywania, przez co teraz cechuje ją nienaturalna wręcz kruchość. Chorobliwie chuda, kości zdają się niemal przebijać delikatną, bladą skórę. Uwagę zwracają zwłaszcza wydelikacone dłonie o długich, smukłych palcach, w których często obraca w zamyśleniu srebrny pierścionek z emblematem rodu Malfoy. Obyta towarzysko, zawsze wie, co powiedzieć, i jak się zachować. Bez względu na okoliczności dba o zachowanie nienagannej postawy. Ubiera się w otrzymane w spadku po bogatszych kuzynkach, klasyczne, mocno zabudowane suknie, na których wprawne oko dostrzeże ślady poprawek krawieckich. W naturze półwili leży przyciągać cudze spojrzenia, może dlatego Lorraine nosi się bardzo konserwatywnie, nigdy niemal nie odsłaniając ciała. Najczęściej spowita jest od stóp do głów w biel, choć chętnie stroi się również w odcienie zieleni i błękitu. Zawsze otula ją mgiełka ciężkich perfum, których nieznośnie wręcz słodki zapach służy tuszowaniu klejącej się do Lorraine mdłej woni śmierci.

Lorraine Malfoy
31.05.2026, 13:44  ✶  

—16/09/1972—

Victorio,

Pokładam nadzieję w Matce, że Ty i Twoja Rodzina powoli regenerujecie siły, nadszarpnięte wydarzeniami Spalonej Nocy. Zwłaszcza Ty, stojąca na pierwszej linii frontu. Wybacz mi więc, proszę, że zwracam się o przysługę w takim momencie… Nie robiłabym tego, gdybym nie była powodowana potrzebą. Czy pośród swoich rozlicznych obowiązków miałabyś może czas, aby wykonać eliksir leczniczy? Trudno mi o to prosić, gdy wokół wciąż jeszcze otaczają nas pozostałości po Spalonej Nocy, ale w aptekach nieustannie brakuje dobrej jakości leków. Bądź pewna, że znajdę sposób, aby odwdzięczyć Ci się w stosownym czasie.

Niech Matka Cię strzeże,
Lorraine

Yes, I am a master
Little love caster
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
wytwórczyni amuletów
Czarne włosy, około metr siedemdziesiąt wzrostu, ciemne oczy, ciemniejsza karnacja, zdradzająca mieszane pochodzenie.

Kate Barclay
07.06.2026, 09:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2026, 10:04 przez Kate Barclay.)  

Panno Lestrange,

przesyłam gwoździe, pojemnik oraz zamówiony lampion. Cena może wydawać się wysoka jak na takie zamówienie, ale wynika z faktu, że zwykle pracuję nad większymi zleceniami, a obecnie przed Samhain otrzymałam nawał próśb.

Z pozdrowieniami

Do rachunku, rzeczywiście wysokiego, dołączono absolutnie prześliczny, drewniany pojemnik na prochy, bardzo ładny zestaw gwoździ i pomysłowo wycięty lampion. Podpisu brakowało, bo pewnie Kate zapomniała go dopisać.
Biznesmen - Uzdrowiciel
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Laurence Lestrange
14.06.2026, 23:23  ✶  
Odpowiedź na ten list.

Londyn 24 września 1972r.

Victorio,

Sytuacja nie jest na tyle mocno pilna, aby porzucić obecne obowiązki. Jednakże wymaga uwagi i nie można tego problemu z Czarnymi Różami zbagatelizować. Jeżeli znajdziesz czas i zaczniesz szukać informacji, poinformuj mnie, co uda Ci się znaleźć o tym statku i gdzie.

Gdybyś miała jakieś problemy, czy potrzebowała pomoc, daj znać.
Jeżeli sam trafię na jakieś informacje w tym temacie, przekażę Ci je.

Laurence
Biznesmen - Uzdrowiciel
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Laurence Lestrange
14.06.2026, 23:25  ✶  
Odpowiedź na ten list.

Victorio,

Zgadza się. Pytanie tylko, czy mimo tego, co opisałaś, mandragora dla naszej magimedycyny, nie została czasem zmodyfikowana w przeciwnym kierunku – szkodliwym. Jeżeli okaże się iż można będzie ją użyć do eksperymentowania nad eliksirem, wyleczającym kaszel, z jakim się męczysz Ty i pozostali mieszkańcy, to będziemy o krok do przodu.

Poinformuję Cię, kiedy będę planował pierwsze spotkanie komisji z twórcami eliksirów. Jeżeli czas Ci pozwoli, to dołączysz.

Laurence
mały książę
Parle-moi de la mort, du songe qu'on y mène,
De l'éternel loisir,
Où l'on ne sait plus rien de l'amour, de la haine,
Ni du triste plaisir;
sława
II
krew
czysta
genetyka
wampir
zawód
prywatny detektyw
186cm | 83 kg | szczupła, atletyczna sylwetka | nienaturalnie blada skóra | lekko falujace włosy, ciemny blond | błękitne, zdystansowane oczy | w mowie zwykle silny francuski akcent, ale kiedy chce może z powodzeniem naśladować akademicki brytyjski

Gabriel Montbel
21.06.2026, 11:03  ✶  
17.10

Droga Victorio,

z sentymentem wspominam nasze spotkanie sprzed miesiąca w różanym ogrodzie Twojej familii. Muszę przyznać, że jest to niezwykłe miejsce, które na myśl przywodzi mi mój własny dom, który byłem że zmuszony opuścić. Odwiedzałem je jeszcze później kilka razy, próbując zrozumieć jego naturę i powody, dla których rośliny zmieniły swoją barwę. Nie wiesz tego zapewne, ale dysponuję umiejętnością intuicyjnego wyczuwania potrzeb roślin, zastanawiam się więc, czy nie mógłbym przeprowadzić małego eksperymentu i spróbować jeden z pomniejszych krzaków hodować poza habitatem Maida Vale, aby móc ustalić jego potrzeby drogą obserwacji moich własnych wobec niego poczynań. Wiem, że sprawa jest dość niezwykła zważywszy na krótki czas trwania naszej znajomości, nie mam zbyt wiele do zaoferowania w zamian ponad swój czas i umiejętności magipsychiatryczne. Liczę jednak, że nasza znajomość choć dopiero jest ziarnem rzuconym na ziemię, rychło się ukorzeni.

Byłbym szczerze zobowiązany, gdybyś dała znać zarządczyni ogrodu, że jestem przyjacielem pragnącym pomóc.

Z niecierpliwym wypatrywaniem odpowiedzi,

hrabia Gabriel Montbel
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Strony (26): « Wstecz 1 … 22 23 24 25 26 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa