• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
02.09.2026, 20:46  ✶  
@Victoria Lestrange @Atreus Bulstrode

Nie widzę w sesji rozmowy z Percivalem ani tych rzeczy, które opisałam (jeśli to jednak jest to, czy mogłybyście mi to wskazać?), więc musicie dać mi czas na przeczytanie całości i zrozumienie tego, jaki postacie miały cel i co robią (uczynię to wraz z resztą postów MGowskich).
fireheart
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
aurorka, twórczyni eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, ciemnobrązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy. Bije od niej lodowate zimno, w dotyku jest jak bryła lodu.

Victoria Lestrange
02.09.2026, 21:06  ✶  
Od początku naszym planem było rozejrzeć się po kowenie, a arcykapłan to była dla nas ostateczność (pada to w dialogu u Victorii oraz Atreusa, który mówi, że jeśli nie musi, to woli do niego nie iść), stąd pytałyśmy, czy mamy sobie tam coś powymyślać.

Nie zrobiłyśmy nic ponad to, co opisałam w moim poprzednim poście: zamysł był taki, by powęszyć w kowenie i zobaczyć reakcje innych, którzy będą to widzieć i/lub tych, z którymi rozmawiałyśmy. Dosłownie nasze posty wyglądają tak, że postaci rozglądają się po światyni, żeby wybadać, czy ktoś się denerwuje na ich widok (poszedł rzut na aurowidzenie i klasyczne na percepcje), czy da się coś wyciągnąć z kapłanki, którą zna Atreus, a następnie idziemy do biblioteki i tam robimy to samo., z tym że to Victoria gada, a Atreus obserwuje reakcje.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
03.09.2026, 20:24  ✶  
@Victoria Lestrange

Oki, już kumam. To zerknę za moment i dodam wam na dole postów adnotacje.
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki o krótkich włosach blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego spojrzenie niebieskich oczu, często przedstawia chłód, powagę, tajemniczość, a nawet strach. Trudny do odczytania pod względem emocji i uczuć, gdzie tych drugich nie posiada. Nie potrafi okazać współczucia i miłości. Powiadają, że zsynchronizował się ze swoim zawodem w Komnacie Śmierci. Tak też się ubiera. Czerń jest jego życiem i codziennością.

Nicholas Travers
04.09.2026, 11:51  ✶  
Nie wiem, czy pytania jakie zadam już padły, ale od wprowadzanie "Ciszy przed Burzą II" trochę czasu minęło, a potrzebujących odpowiedzi nie mogę znaleźć.

Realizację zadania, mamy zacząć jako nowy wątek (jeżeli sesja będzie samodzielna), czy kontynuować go w temacie zleconego zadania, dając w poście odpowiednią datę?

Czy wykonanie zadania od Czarnego Pana, mamy gdzieś zgłosić?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.09.2026, 12:31  ✶  
@Nicholas Travers

Realizację zadania, mamy zacząć jako nowy wątek (jeżeli sesja będzie samodzielna), czy kontynuować go w temacie zleconego zadania, dając w poście odpowiednią datę?
Robicie dokładnie tak jak wam wygodnie. Możecie od razu wykonać zadanie w tym wątku, możecie zacząć nowy, możecie też założyć kilka różnych wątków związanych z zadaniem. Gdybyś potrzebowała żeby zmienić datę w tytule (żeby na przykład dodać tam kolejny dzień) to wystarczy dać mi znać i zrobię edit.

Czy wykonanie zadania od Czarnego Pana, mamy gdzieś zgłosić?
Tak, zgłaszasz mi to tutaj (zadanie to „inne zadania od mistrzyni gry”).
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
06.09.2026, 13:40  ✶  
Czy w ramach Ciszy przed burzą jako inny pomysł gracza mam szansę napisać sesję z użyciem eksterioryzacji, w której ze dwa dni przed sabatem rozejrzę się za tym, jak wyglądają działania taktyczne bezdusznych aparatczyków Ministerstwa pod Knieją? Idk, czy oni mają tam jakiś namiot albo punkty patrolowe, skoro czatują w okolicach lasu już od pół roku. Albo może gdzieś zmieniają warty, żeby poszlajać się za nimi i posłuchać, o czym mówią.
Chciałabym generalnie zobaczyć, co u nich słychać, jakie mają trasy patrolowe, czego się spodziewać, jeśli podejdę w to miejsce w Samhain, itd.

dotknij trawy
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
Wczoraj, 23:03  ✶  
Rzut Z 1d100 - 58
Sukces!
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
Wczoraj, 23:05  ✶  
@Helloise Rowle

- Nie widzisz z zewnątrz żadnego namiotu.
- Udało ci się wyłapać gdzie mniej-więcej osoby powiązane z ministerstwem wchodzą do lasu (gdzie przekraczają granicę).
To dotyczy obserwacji gołym okiem.
Wszystko inne musisz wyciągnąć fabularnie (tak, możesz zrobić to w ramach Ciszy, ale będziesz musiała czekać na mój odpis).
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
3 godzin(y) temu ✶  
to tak też uczyniłam tutaj

dotknij trawy
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
3 godzin(y) temu ✶  
@Helloise Rowle

Witam na mojej tablicy kanban.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny