• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
fireheart
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
aurorka, twórczyni eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, ciemnobrązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy. Bije od niej lodowate zimno, w dotyku jest jak bryła lodu.

Victoria Lestrange
11.09.2026, 21:35  ✶  
Siemanko to znowu ja Złoość jako, że wyczerpały nam się opcje dialogowe, to poszłyśmy do arcykapłana go wypytać o Sprawy™, o tu w tym poście. Pliska o zerknięcie tam jednym oczkiem Pwease
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
wytwórczyni amuletów
Czarne włosy, około metr siedemdziesiąt wzrostu, ciemne oczy, ciemniejsza karnacja, zdradzająca mieszane pochodzenie.

Kate Barclay
13.09.2026, 10:51  ✶  
Zajebałam się w akcji i zapomniałam, że już dla jednej osoby zrobiłam zamówienie, i zrobiłam je drugi raz. Czy mogę po prostu w postach dodać adnotację, że Kate jest głupia, zapomniała się i wali do kosza to co zrobiła drugi raz?
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
14.09.2026, 14:18  ✶  
tu poproszę o zmianę daty na 25.10

learn the rules
then
break some
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
14.09.2026, 16:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.09.2026, 16:35 przez Eutierria.)  
@Kate Barclay

Zrób tak lub po prostu usuń posty będące pomyłką (i nie zgłaszaj ich do wydarzenia).
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
14.09.2026, 16:35  ✶  
@Astoria Avery

Zmienione!
Gówniara z miotełką
Nie strasz, nie strasz, bo się zesrasz.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
15.09.2026, 20:51  ✶  
Pytanie z serii nie umiem czytać ze zrozumieniem,
czy jak na początku edytowałam posty z zadaniami na Samhain i tam je doklejałam to jest przypał? Teraz jestem już grzeczna i wrzucam pojedynczo.
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
15.09.2026, 23:27  ✶  
jeszcze odnośnie tego zadania:
Cytat:Czarny Pan zapewni ci jego wspomnienia lub szczątki

czy muszę wysyłać list o te szczątki, czy mogę uznać narracyjnie, że je dostała?

learn the rules
then
break some
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
16.09.2026, 01:06  ✶  
@Heather Wood

Nic strasznego sie nie stało, ja proszę o dodawanie zadań w osobnych postach żeby widzieć nowe rzeczy i reagować w sytuacjach kiedy ktoś na pierwszy rzut oka się pomylił i np. dał złą datę. Normalnie rozdam punkty za takie dopisane sesje.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
16.09.2026, 01:08  ✶  
@Astoria Avery

Uznaj narracyjnie że je dostałaś.
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
16.09.2026, 08:23  ✶  
(03.06.2026, 08:20 )Dora Crawford napisał(a):
(31.05.2026, 21:11 )Czarny Pan napisał(a):
@Atreus Bulstrode

Podaj mi dokładny efekt jaki chcesz uzyskać, bo tam jest albo i wypisałaś bardzo dużo umiejętności, niekoniecznie powiązanych ze sobą w sposób który od razu od razu rozumiem. Wtedy ci odpowiem tak/nie na podstawie tego czy to jest sensowne mechanicznie i czy nie nakłada się przypadkiem na to co sama przygotowałam.

Porozmawiałam z głosami w mojej głowie i doszłam do wniosku, ze chyba chciałabym spróbować odtworzyć rytuał, którym posługiwaliśmy się podczas Beltane. Czy mogę to zrobić od tak (skoro robiliśmy go wtedy i znamy recepturę) czy muszę się nad tym jakoś specjalnie pochylić?

Hejka, ja przychodzę w tej sprawie co ją zacytowałam, a raczej chciałabym dopytać, czy mogę ten rytuał dalej przeprowadzić. Z naszej wcześniejszej rozmowy wynikło, że możliwe będzie zadanie pod to (ja to tak zrozumiałam), ale zadania wleciały chyba inne – przynajmniej ja się tego rytuału tam nie dopatruje, więc wolę dopytać czy jestem ślepa czy uciekło i mogę działać na własna rękę Dorą.

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (7): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa