12.05.2023, 21:00 ✶
![[Obrazek: merlin_34760037.jpg]](https://cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/23256340/merlin_34760037.jpg)
Babcia Bagshot posiada aż dwie sowy w przypadku zamówień na malunki lub gobeliny.
Nazywają się Kapcia i Laczek.
Typowa czarownica starszej daty. Wciąż potrafi się schylać i wyginać, by namalować Ci drzewo na ścianie.
160cm || pulchna || siwe włosy || piwne oczy
12.05.2023, 21:00 ✶
![]() Babcia Bagshot posiada aż dwie sowy w przypadku zamówień na malunki lub gobeliny. Nazywają się Kapcia i Laczek.
14.05.2023, 22:49 ✶
Do Pani Radelli Bagshot, Piszę w odpowiedzi na Pani ogłoszenie dotyczącego odtwarzania drzew genealogicznych. Jestem bardzo zainteresowany lepszym poznaniem swoich przodków, a w szczególności zależy mi bardzo na potwierdzeniu, że jestem potomkiem Godryka Gryffindora. Przygotowując się do odegrania tej historycznej postaci w sztuce, zdałem sobie sprawę, że muszą mnie łączyć z nim więzy krwi. Osoby postronne obserwujące mnie na scenie również zgodnie uznają, że moja naturalna zdolność do wcielenia się w tę postać nie może być przypadkiem. Z tego miejsca zapraszam Panią bardzo serdecznie na nasze próby. Kiedy zobaczy Pani na scenie na własne oczy kwintesencję tego, w co wierzył Gryffindor, to nie będzie potrzebowała Pani ŻADNYCH innych dowodów. Obawiam się jednak, że oczywisty fakt mojego wielkiego dziedzictwa może nie być dobrze udokumentowany w papierach. Jestem przekonany, że moi przodkowie byli bardzo zajęci byciem herosami, stawaniem po stronie dobra w trakcie wojen, ratowaniem niewinnych przed potworami i czarnoksiężnikami, przez co pewnie nie mieli czasu na uzupełnianie drzew genealogicznych oraz pilnowania dokumentacji. W razie, gdyby moje obawy się potwierdziły, a prawda o moich korzeniach została zatarta przez czas, to czy dałoby się w dyskretny sposób wszystko załatwić, by wyszło, że jednak jestem zaginionym potomkiem Godryka Gryffindora? BARDZO by mi na tym zależało. Pozdrawiam, Theodore Lovegood Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:*
Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.
27.03.2024, 00:49 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.03.2024, 01:45 przez Isaac Bagshot.)
Manchester, 10.07.1972
Droga ciociu Radello!
Mam nadzieję, że cieszysz się dobrym zdrowiem. Kilka tygodni temu w końcu po jedenastu latach wróciłem do Anglii. Na własne nieszczęście, dostałem pracę w Ministerstwie Magii w departamencie Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów (okropna nuda. Praca na etacie zdecydowanie nie jest dla mnie). Kiedy byłem za granicą, napisałem dwie książki (może obiły Ci się gdzieś o oczy w którejś księgarni), a teraz zabieram się za pracę nad trzecią. Dużo rzeczy na raz wydarzyło się w moim życiu i jestem zaniepokojony tym, co dzieje się w naszej polityce. Może znalazłabyś trochę czasu, żebym mógł Cię odwiedzić i sprawdzić jak się czujesz, oraz czy niczego Ci nie brakuje? Jeśli potrzebujesz żeby zrobić Ci zakupy albo naprawić płot, to napisz mi list, a bardzo chętnie pomogę! P.S Twój bratanek aktualnie mieszka w Norwegii. Jeśli się spotkamy, to obiecuję że nie będę wspominał o mojej matce. P.S II Jeśli chodzi o płot, to najlepiej będzie jeśli wezwę fachowca! Kłaniam się nisko, Isaac Bagshot |
|