• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Genealoga

Sowa Genealoga
Genealog
„Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku teraźniejszości, ani nie ma prawa do przyszłości.” – Józef Piłsudski
Typowa czarownica starszej daty. Wciąż potrafi się schylać i wyginać, by namalować Ci drzewo na ścianie. 160cm || pulchna || siwe włosy || piwne oczy

Radella Bagshot
12.05.2023, 21:00  ✶  
[Obrazek: merlin_34760037.jpg]
Babcia Bagshot posiada aż dwie sowy w przypadku zamówień na malunki lub gobeliny.
Nazywają się Kapcia i Laczek.
Lekkoduch
Wszystko jest możliwe, kiedy kłamiesz.

Theodore Lovegood
14.05.2023, 22:49  ✶  
Do Pani Radelli Bagshot,

Piszę w odpowiedzi na Pani ogłoszenie dotyczącego odtwarzania drzew genealogicznych. Jestem bardzo zainteresowany lepszym poznaniem swoich przodków, a w szczególności zależy mi bardzo na potwierdzeniu, że jestem potomkiem Godryka Gryffindora. Przygotowując się do odegrania tej historycznej postaci w sztuce, zdałem sobie sprawę, że muszą mnie łączyć z nim więzy krwi. Osoby postronne obserwujące mnie na scenie również zgodnie uznają, że moja naturalna zdolność do wcielenia się w tę postać nie może być przypadkiem. Z tego miejsca zapraszam Panią bardzo serdecznie na nasze próby. Kiedy zobaczy Pani na scenie na własne oczy kwintesencję tego, w co wierzył Gryffindor, to nie będzie potrzebowała Pani ŻADNYCH innych dowodów.
Obawiam się jednak, że oczywisty fakt mojego wielkiego dziedzictwa może nie być dobrze udokumentowany w papierach. Jestem przekonany, że moi przodkowie byli bardzo zajęci byciem herosami, stawaniem po stronie dobra w trakcie wojen, ratowaniem niewinnych przed potworami i czarnoksiężnikami, przez co pewnie nie mieli czasu na uzupełnianie drzew genealogicznych oraz pilnowania dokumentacji. W razie, gdyby moje obawy się potwierdziły, a prawda o moich korzeniach została zatarta przez czas, to czy dałoby się w dyskretny sposób wszystko załatwić, by wyszło, że jednak jestem zaginionym potomkiem Godryka Gryffindora? BARDZO by mi na tym zależało.

Pozdrawiam,
Theodore Lovegood
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
27.03.2024, 00:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.03.2024, 01:45 przez Isaac Bagshot.)  
Manchester, 10.07.1972

Droga ciociu Radello!

Mam nadzieję, że cieszysz się dobrym zdrowiem. Kilka tygodni temu w końcu po jedenastu latach wróciłem do Anglii. Na własne nieszczęście, dostałem pracę w Ministerstwie Magii w departamencie Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów (okropna nuda. Praca na etacie zdecydowanie nie jest dla mnie).
    Kiedy byłem za granicą, napisałem dwie książki (może obiły Ci się gdzieś o oczy w którejś księgarni), a teraz zabieram się za pracę nad trzecią. Dużo rzeczy na raz wydarzyło się w moim życiu i jestem zaniepokojony tym, co dzieje się w naszej polityce. Może znalazłabyś trochę czasu, żebym mógł Cię odwiedzić i sprawdzić jak się czujesz, oraz czy niczego Ci nie brakuje? Jeśli potrzebujesz żeby zrobić Ci zakupy albo naprawić płot, to napisz mi list, a bardzo chętnie pomogę!

P.S Twój bratanek aktualnie mieszka w Norwegii. Jeśli się spotkamy, to obiecuję że nie będę wspominał o mojej matce.

P.S II Jeśli chodzi o płot, to najlepiej będzie jeśli wezwę fachowca!

Kłaniam się nisko,
Isaac Bagshot
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa