• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kliper - sowa Erika

Kliper - sowa Erika
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
22.02.2023, 15:00  ✶  
Pokłosie tej wiadomości

Na twoim biurku w domu leżało parę ciasteczek i liścik.
NIE KUPIŁAM ICH.
Nie kupowanie słodyczy okazało się trochę łatwiejsze niż oczekiwałam, bo Nora ma zwyczaj dawania mi ich za darmo. (Wyobrażam sobie twój wzrok. Wcale nie chcę brać od niej za darmo słodyczy, ale jeśli będę nalegać na zapłatę, to ją urazi. Coś wymyślę. Może zrobię piknik brygady. Jeśli przeżyję. I zamówię o niej dostawę czy coś.)
Przesłała to dla nas. Doceń, jak wspaniałą siostrą jestem, skoro się z Tobą niby dzielę.

Bren

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
27.02.2023, 01:57  ✶  
Notatka leżąca na biurku Erika z powodu tej sesji

Erik
Tegoroczne Beltaine spędzam z Wami. Będę w pobliżu, gdybyście czegoś potrzebowali.
Pamiętaj, że możesz na mnie liczyć.

Buziaki
Dani

P.S Nie próbuj mi niańczyć, bo się obrażę. Jestem samodzielną, dojrzałą dorosłą czarownicą i umiem o siebie zadbać.
Chichot losu
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
27.02.2023, 11:37  ✶  
Papierowy samolocik wpadł do twojego pokoju.

kwiecień, 1972

Erik,
Rozmawiałam z P. Zgodziliśmy się, że mogą być nam potrzebni uzdrowiciele. D. chce się zaangażować. Nie mówiłam jej wiele, ale wyjaśniłam niebezpieczeństwo. Sugerowałam, by pozostała po prostu w pobliżu, ale chyba ten pomysł się jej nie spodobał.
Poprosiłam, aby trzymała się w takim wypadku blisko ciebie. L. przy niej się nie skupi, a nie chcę też, by była tam, gdzie ja, w centrum. Pewnie się do Ciebie zgłosi.

B.

Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
12.03.2023, 02:31  ✶  
List od Patricka był lakoniczny i wyglądał na pośpiesznie napisany. Spłonął chwilę po tym, jak został odczytany.

30.04.1972
B.; E.
L.V. wykradł z posiadłości Shafiqów kamień runiczny. Ponoć pochodzi on z kosmosu i potrafi wchłaniać magię. W taki to sposób L.V. spróbuje posiąść moc ognisk Beltaine. Jeśli mu się uda, konsekwencje wstrząsną całym światem. Nie tylko tym magicznym.
Nie możemy do tego dopuścić.
P.
Chichot losu

Brenna Longbottom
01.04.2023, 21:26  ✶  
21.04.72
Kochany braciszku!

Załączam portret pamięciowy twojego cichego wielbiciela...
...żartowałam. Pamiętasz, jak wspominałam wczoraj, że znaleźliśmy bliżej niezidentyfikowaną liczbę trupów? Oto sprawca. Podejrzewam, że nie zostawiłby swoich obszarów łownych bez nadzoru, więc pewnie kręci się koło Little Hangleton. Jeśli go kojarzysz, daj koniecznie znać. Mam zamiar dorwać drania.

Twoja najwspanialsza siostra

PS. Zostawiam ci sałatkę na drugie śniadanie.

Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
20.04.2023, 23:13  ✶  
Londyn 13.03.1972

Erik,

Nie uwierzysz. Zupełnie przypadkiem wylądowałam na treningu z Twoją siostrą. Powiedziała, że wydaje jej się, że mogę być lepsza od Ciebie. Dasz wiarę?

Może byśmy to sprawdzili na jakimś sparingu i pamiętam, że w pełnię jesteś niedysponowany, niewielu jest czarodziejów, którzy cenią szermierkę,

Gerry
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
20.04.2023, 23:35  ✶  
Londyn 13.03.1972

Erik,

Nie wypominaj jej tylko tego, bo jeszcze się na mnie wkurzy, a tego bym nie chciała. Zresztą kto normalny chciałby mieć na pieńku z którymkolwiek Longbottomem?
Oczywiście, wszystko to fory. Myślę, że nie mogło być inaczej, chociaż chętnie to sprawdzę.
Napisz mi tylko kiedy dokładnie Ci odpowiada. Wiem, że jesteś zarobiony, wy psy tak macie. Ja się zjawię kiedykolwiek, nadal pozostaję w Londynie.

Stoi, jak najbardziej, już może przygotuje list do Brenny

Gerry
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.

Geraldine Yaxley
21.04.2023, 11:03  ✶  
Londyn 13.03.1972

Erik,

Dziękuję! Uwielbiam tajemnice.
20 marca brzmi idealnie, spotkajmy się tam gdzie zwykle.

Nie karm go więcej, bo będzie gruby, sam musi polować, bo się rozleniwi.

Gerry
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
03.05.2023, 17:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.05.2023, 17:32 przez Alastor Moody.)  
Jedziesz z nami w czerwcu na ryby?

Moody

Ta jakże bezpośrednia i zawierająca wszystkie niezbędne informacje notatka została pozostawiona na biurku Longbottoma jakoś w kwietniu. Kiedy dokładnie? I z „nami” czyli z kim dokładnie - kogo to w ogóle obchodzi?

fear is the mind-killer.
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
30.06.2023, 09:44  ✶  
Mungo, 3 maja
Erik
Rozmawiałeś być może z moim tatą? Nie rozmawiałam z nim od czasu sabatu, zaczynam się martwić

Dani

List dotarl 3 maja w godzinach popołudniowych

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (16): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 16 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki