• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa; Maya Chang

Sowa; Maya Chang
Poison Girl
– You're a poison and –
I know that is the truth
Maya wygląda bardzo młodo i krucho. Jest niska, bo mierzy tylko 146 centymetrów i warzy niecałe 38 kilogramów. Dziewczyna ma niedowagę, bardzo mało je i jest to widać na pierwszy rzut oka. Jest drobnej budowy i dosłownie ginie w tłumie. Czasami można jej nie zauważyć. Kiedyś ubierała się w długie suknie i szaty czarodziejskie. Starała się zawsze biec za modą czarodziejską, ale wplatała w swoje stroje odrobinę chińskiej kultury, aby z pozoru dawać złudzenie osoby zagranicznej. W lipcu jak poznała Leo zaczęła nosić szerokie spodnie i duże swetry, pod które nakłada ładne, białe koszule lub po prostu koszulki lub koszule z krótkim rękawem jeśli jest cieplejszy dzień. Wokół niej unosi się woń jaśminu, paczuli, cytrusów, granatu – jest to olejek, który sama nauczyła się robić.

Maya Chang
29.05.2023, 19:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.01.2024, 23:12 przez Maya Chang.)  

Sowa Xifeng

Jest niczym złoty wiatr

Xifeng to spokojna sowa, mimo niewielkiego rozmiaru jest w stanie przewieść sporo paczek. Maya jednak nie wysyła przez nią zbyt wielu przedmiotów, a głównie listy. Sówka ma swój charakter i jest bardzo związana z młodą Chang. Często bez powodu siada jej na ramieniu towarzysząc w czynnościach dnia codziennego. Maya jest do niej przywiązana i dostała ją już w wieku dziewięciu lat. Xifeng lubi być miziany pod dziobem do czego zapewne przyzwyczaiła go Maya.

Gatunek: Pójdźka zwyczajna (Athene noctua) 

Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn 13.09.33[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]

[podpis="xx"][/koperta]
Świnkowa panienka
I’m sorry I said you cheated…even though you DID cheat!
Ślicznie ubrana dziewczyna o nieskazitelnym upięciu jasnych włosów i zadartym nosku. 169cm || przeciętna budowa ciała || bardzo jasne włosy || ciemnoniebieskie oczy

Peppa Potter
02.10.2023, 09:39  ✶  
Nabazgrane na szybko i wysłane sową James'a.

Napisałam do Jane z pytaniem o połączenia Potterów z Lestrange'ami. Mam nadzieję że mi szybko odpisze bo chyba umrę.
I nie chodzi mi o Sama-Wiesz-Kogo tylko o tego faceta z Departamentu Katastrof którego spotkałam na targach pracy. Może to jakiś mój wujek czy coś. Trzeba wiedzieć takie rzeczy.

PP
Świnkowa panienka
Ślicznie ubrana dziewczyna o nieskazitelnym upięciu jasnych włosów i zadartym nosku. 169cm || przeciętna budowa ciała || bardzo jasne włosy || ciemnoniebieskie oczy

Peppa Potter
05.11.2023, 18:55  ✶  
5.08.1972

Mayu, zepsułam strasznie moją rozmowę kwalifikacyjną.
Nigdy się tak nie zbłaźniłam.
Moja stopa nie może przekroczyć progu Ministerstwa już nigdy więcej. Ani nawet progu Londynu.
Właśnie się pakuję.
Trzeba wcielić w życie nasz plan awaryjny. Czyli lecimy do Australii i tam staramy się otworzyć filię kosmetyków Potterów.
Bądź mi przyjaciółką i nawet jeśli nie zdecydujesz się lecieć ze mną (czego Ci nie wybaczę), to chociaż spotkaj się ze mną na lotnisku.

P.

PS Oczywiście, że Ci wybaczę, nawet jak się nie pojawisz.

Do koperty dołączono bilet lotniczy do Sidney na 6.08.1972.
Kot z tendencją do głupoty
kici kici miau
będę ciebie brał
Ma wzrost 174. Gibki, żwawy, skory do zabawy. Oczy jasnobrązowe, ale włosy ciemniejsze. Jest wysportowany, bo dużo biega i się wspina. Mięśnie ma, ale nie jest jakimś Pudzianowskim. Zyskał je ze swojego aktywnego trybu życia, a nie przez ciągłe ćwiczenia. Z reguły ciepły albo cwany uśmieszek ma na pyszczku. W WERSJI KOCIEJ: rudo umaszczony kot domowy, nieprzeżarty. Ma kompletnie inne zwyczaje niż Garfield.

Leo O'Dwyer
21.01.2024, 23:23  ✶  
Kartka przyszła 4 lipca późnym porankiem. Z tyłu był napisany adres Klubokawiarni Nora Nory z dopiskiem Przypominam i zapraszam!!! Gdybyś miała ochotę na ciastko, to ja zawsze  Serduszko

[Obrazek: f406aad65a2cbad1cc35c1ea4f76385d.jpg]
Kot z tendencją do głupoty
kici kici miau
będę ciebie brał
Ma wzrost 174. Gibki, żwawy, skory do zabawy. Oczy jasnobrązowe, ale włosy ciemniejsze. Jest wysportowany, bo dużo biega i się wspina. Mięśnie ma, ale nie jest jakimś Pudzianowskim. Zyskał je ze swojego aktywnego trybu życia, a nie przez ciągłe ćwiczenia. Z reguły ciepły albo cwany uśmieszek ma na pyszczku. W WERSJI KOCIEJ: rudo umaszczony kot domowy, nieprzeżarty. Ma kompletnie inne zwyczaje niż Garfield.

Leo O'Dwyer
18.02.2024, 12:39  ✶  

Mam super pomysł, taki pomysł, że możemy go dziś wprowadzić w życie Mayka. Czy masz dziś czas? Powiedz, że masz dziś czas i chęci na psoty, to będę zbawiony.

Leo

Obok imienia widniał odcisk kociej łapy.
Świnkowa panienka

Peppa Potter
18.02.2024, 16:33  ✶  
04.07.72

CHYBA ŻARTUJESZ.

Nie wierzę, że znowu przyczepił się do Ciebie jakiś dziwak. Oczywiście, nic dziwnego, że masz duże powodzenie i onieśmielasz facetów, ale chyba aż za bardzo, że tylko takie jednostki zbierają się na odwagę, żeby do Ciebie zagadać.

Twoja mama ma świętą rację i absolutnie zakazuję Ci się z nim spotykać.

Chyba, że pójdę z Tobą do tej kawiarni, usiądę w pobliżu i będę Was obserwować. Wtedy będę czuła się bezpiecznie. I Ty pewnie też.

Kawiarnie nie są nudne, cóż, zależy kto zaprosi. Ale ten tutaj bardzo dziwnie postępuje, że zaprasza Ciebie po prostu do kawiarni.

U mnie nic nowego. Czekam z niecierpliwością na Targi Pracy, liczę na dobrą zabawę w Ministerstwie. Jeszcze nie wiem, w co się ubiorę, ale na pewno wezmę moją skórzaną teczkę. Przeglądam też wszystkie Proroki, które ojciec ma na swoim stosiku. Może akurat wpadnie mi jakiś artykuł, o którym będę mogła wspomnieć podczas spotkania z jakąś osobistością na Targach.

Mam nadzieję, że poza tym dziwakiem wszystko u Ciebie w porządku.

PP

Odpowiedź na wiadomość
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa