• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Poszukiwania Poszukiwania innych relacji

Poszukiwania innych relacji
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
02.11.2022, 20:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2026, 15:10 przez Eutierria.)  

Inne relacje

Temat dedykowany umieszczaniu wszystkich poszukiwań niepasujących do innych tematów. Możesz umieścić tutaj zarówno poszukiwania wielkiego wroga, jak i przypadkowej osoby, z którą stałeś w kolejce w warzywniaku sześć lat temu. Aby to zrobić uzupełnij poniższy kod lub z pomocą dodatkowych kodów stwórz swój oryginalny wygląd poszukiwania, pamiętając o zamieszczeniu w nim informacji o ich aktualności. Moderator usuwa ogłoszenia z datą nieaktualną od ponad trzech miesięcy, wcześniej przypominając o jej aktualizacji.

Proponowany kod

Kod:
[Poszukiwania][h1]duży napis[/h1]
[h2]malutki napis[/h2]

Ut commodo porta tincidunt. Vivamus sodales et velit non lacinia. Pellentesque rhoncus ante sit amet ultricies euismod.

[h2]aktualne na 23.09[/h2][/Poszukiwania]

Kod:
[Poszukiwania z obrazkiem="link do obrazka"][h1]duży napis[/h1]
[h2]malutki napis[/h2]

Ut commodo porta tincidunt. Vivamus sodales et velit non lacinia. Pellentesque rhoncus ante sit amet ultricies euismod.

[h2]aktualne na 23.09[/h2][/Poszukiwania z obrazkiem]
god (self-diagnosed)
shitposting comes to me
in divine visions
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, rektor
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
23.03.2026, 12:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2026, 09:35 przez Eutierria.)  

współpaca naukowa i nie tylko

czyli dołącz do mojego projektu

Pisane przeze mnie fabuły doprowadziły do miejsca, kiedy oficjalnie mogę ogłosić, że Dolohov otwiera swój instytut naukowy. Uczelnia wyższa zbiera stempelki od mistrzów gry, a co za tym idzie szukam osób, które chciałyby brać w tym udział. Mam już pierwsze pomysły na wątki uniwersyteckie, a otwarcie Ætherii będzie wiązało się małym eventem detektywistycznym (Coś w stylu murder mystery! Oczywiście bez obaw, tak naprawdę nikomu nie stanie się krzywda…), który przybierze formę imprezy towarzyskiej. Oprócz potencjalnych studentów i uczniów, chętnie zaangażuję w to również inne postacie w takim stopniu, jaki będzie was interesował. Pwease

[Obrazek: 3abb879a6c390e011552f37498f6e79b7c71a11e.pnj]

Działać będziemy w ramach katedr:
  • Neotyki i sztuk wyzwolonych
  • Atronomii i kosmologii
  • Chronomancji i energii magicznej

Kim potencjalnie możesz być:
  • Wykładowcą jakiegoś szalonego przedmiotu
  • Studentem lub badaczem pozyskującym granty
  • Pracownikiem administracyjnym (sekretarzem, prawnikiem, marketingowcem, bibliotekarzem – jestem otwarta na różne propozycje)
  • Wszechogarniaczem (poczynając na konserwatorach powierzchni płaskich, na opiekunach zwierząt kończąc – w formie stałego miejsca pracy i stabilnego zarobku)
  • Konsultantem w sprawach ONMS lub Zielarstwa – bo Vakel nakazał zbudować w kopule wielki ogród z drzewami i ptactwem wszelkiej maści, coby studenci mogli uczyć się w raju
  • Twórcą mechanizmów, malarzem, rzeźbiarzem – który chciałby przyjmować zlecenia na ulepszanie i upiększanie przestrzeni
  • Bogaczem, który chce rzucić projektowi trochę grosza

[Obrazek: 3abb879a6c390e011552f37498f6e79b7c71a11e.pnj]

Mam gotowe plotki, zostaną też przygotowane publikacje prasowe. Twoja postać mogłaby dowiedzieć się o projekcie z prasy, od Vakela, od innych naukowców. Mogła być zwyczajnie chętna, albo zostać zmuszoną przez rodziców, sytuację fabularną (dostać np. przykaz z Ministerstwa albo od organizacji, żeby się u Dolohova zatrudnić i szpiegować co oni tam w ogóle robią) i tak dalej. Wystarczy wyrazić na PW zainteresowanie wspólną grą, to coś się wymyśli. Zapraszam do kontaktu. Serduszko

[Obrazek: 2d02e45d6fd3005a9049283238ea63ca48527116.pnj]

aktualne (14.05)

with all due respect, which is none
sedulous
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
różdżkarz/snycerz/badacz
Smukła, dość wysoka jak na kobietę (172cm), niewyróżniająca się z tłumu. To co zapamiętasz po kilkusekundowej migawce, to jej ciemne włosy. Włosy, naturalnie przypominające puchową szopę, ujarzmia zaklęciami wygładzającymi. Niewielu wie, że jest pół-człowiekiem pół-pudlem, bo ten rytuał pielęgnacyjny odprawia już od 10 roku życia (dziękuję ci, świętej pamięci mamo!!) W półmroku niekoniecznie brzydka, ale dużo traci w starciu z bezlitosnym słońcem. Ujawni sińce pod oczyma i bladą, nawet trochę szarą cerę. Nie potrafi ubrać się stosownie do okazji, więc jeśli zauważysz, że w miejscu publicznym wygląda zaskakująco dobrze, to znaczy, że palce maczały w tym osoby trzecie. Głos ma raczej niższy, niż wysoki, ale wyjątkowo młody, trochę nawet dziecinny. Zawsze pachnie wiśnią. Prawdziwą czy jakimś syntetykiem magicznym, nikt nie jest w stanie stwierdzić.

Septima Ollivander
13.05.2026, 20:17  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.06.2026, 22:13 przez Septima Ollivander.)  

Tobie również wyślizgnął się z rąk

Postać o dowolnej płci i wieku, rodzina/bliski przyjaciel "Szczyla"

„Szczyla” poznała, gdy ten miał 14 lat – Ollivanderówna zaczęła udzielać mu korepetycji z kilku przedmiotów podczas letnich wakacji. Był miłym, ale problematycznym uczniem, który nie radził sobie w szkole, a przy okazji sprawiał liczne problemy behawioralne.
Miał swoje sekrety. W wielu aspektach było mu pod górkę.
Ale po ukończeniu Hogwartu zaczął wychodzić na prostą. Coraz bardziej interesował się „mniej konwencjonalną” magią. Nabrał pewności siebie, szkicował ambitne plany.
Gdy poprosił ją o różdżkę z egzotycznego drzewa, wyruszyła z nim w podróż na inny kontynent. Jak mogła odmówić dzieciakowi, który w końcu zaczął stawać na nogi i przed sobą miał nagle świetlaną przyszłość? Dzieciakowi…którego autorytetem myślała, że była.
Musiała przyznać, że nie wszystko się ze sobą kleiło. Znaki były rozpisane wszędzie. Coś przeczuwała, ale zawsze zbywała to podskórne uczucie.

Aż w końcu doszło do nieodwracalnego.
Szukam przede wszystkim rodziny/bliskich postaci pieszczotliwie nazywanej przeze mnie „Szczylem” – młodego chłopaka z promugolskiej rodziny, który z niejasnych powodów stał się poplecznikiem Sami Wiecie Kogo i z jego woli dopuścił się morderstwa. Musi być to ktoś zdewastowany losem postaci i brakiem odpowiedzi na mnożące się pytania.
Bardziej niż na przerabianiu motywu straty zależałoby mi na eksploracji problematyki radykalizmu, wpadania w ramiona ekstremizmu, groomingu oraz prób zrozumienia, kto i w jakim stopniu ponosi odpowiedzialność. Nie zależy mi na moralizatorskim filozofowaniu, a raczej na spojrzeniu szerszym okiem, z cudzej perspektywy, na niejednoznaczną i zniuansowaną sytuację.

Zakładam, że po Spalonej Nocy sam Szczyl zaginął i nikt od tamtej pory go nie widział.

aktualne na 28.06

constant vigilance
I have traveled far
beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
14.05.2026, 09:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2026, 12:23 przez Eutierria.)  

partners in fighting crime

kobieta w zbliżonym wieku, aurorka, potencjalnie członkini zakonu

Cztery alta po ukończeniu kursu aurorskiego zadrapał nas wilkołak.

Znaliśmy się z Brygady, wielokrotnie rzucaliśmy sobie wyzywające teksty i rozpoczęliśmy znajomość od rywalizacji. Kto szybciej ukończy to zadanie? Komu uda się uzyskać więcej punktów na teście sprawnościowym? To wszystko uczyniło nas najlepszymi w naszej grupie, więc przełożeni mieli wielkie oczekiwania odnośnie naszych przyszłych sukcesów. Masa nagród, spektakularnych aresztowań, nadgodzin... wszystko to po to, żeby cztery lata po ukończeniu kursu aurorskiego zadrapał nas wilkołak.

Nasza osobista tragedia stała się spoiwem wielkiej przyjaźni. Od 1968 roku jesteśmy w biurze nierozłącznymi partnerami, a poza biurem nie mam życia zdarza nam się spotkać przy piwie lub partyjce bilarda.

~ ✶ ~

Jako użytkownik szukam w tej relacji głębokiej przyjaźni (i potencjalnie dzielenia mieszkania). Ta postać istniała kiedyś na forum i nazywała się Ashling Greyback. Wymieniłam z nią bardzo mało postów, więc większość z opisanych tutaj wątków to moje osobiste fantazje dotyczące tego, jak ta relacja mogłaby potoczyć się w przyszłości. Wspominam o niej w postach jako o Ashling lub Ashe, ale to imię jak najbardziej można zmienić na inne. Mam po niej drobny detal w karcie: amortencja Alastora pachnie między innymi wiśniową czekoladą. Mogę poprawić to na coś bardziej twojego, zależnie od przyjętej koncepcji na postać. Co chciałabym wspólnie grać? Sesje skupione wokół likantropii, walki z nią i próbami powrotu do człowieczeństwa. Oczywiście nie wykluczam innych sesji (a nawet zachęcam do wyszarpania Alastora z dołu depresji), ale marzy mi się, żeby Alastor stał się klątwołamaczem, a Ashe mogłaby stać się alchemiczką lub badaczką, tak żeby połączyć nasze siły i wspólnie stworzyć działający lek. Mam na forum pełną rodzinę - siostrę, ojca i Bertiego Botta (lol), dziewczynę, przyjaciół. Wejdziesz więc do grupy osób z chaotyczną dynamiką. Wyobrażam ją sobie zwykle jako Amę de Armas, ale nie jestem do tego przywiązana.

Jako dodatkowy flavor, jeżeli masz na to ochotę, mogli grać przeciwko sobie w szkolnych drużynach Quidditcha - wtedy rozciągniemy to do ich dzieciństwa.

Gram tu aktywnie od trzech lat. Jestem osobą z epizodami depresyjnymi i zdarza mi się zawalić - czasami trzeba mnie szturchnąć, ale zawsze działam z miłością i serdecznością do moich współgraczy. Ostrzegam, że jestem jedną z tych osób, które odpisują wolno. Zapraszam do kontaktu. Mój discord: bezimienna.

aktualne na 14.05

fear is the mind-killer.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa