• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kelpiea - sowa Stanleya

Kelpiea - sowa Stanleya
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
01.11.2023, 20:06  ✶  
08.07.1972, Londyn

Stanleyu,

Mam dość nietypową prośbę… Na pewno zauważyłeś, że Sauriel ostatnio dziwnie się zachowuje. Nie mam pojęcia ile Ci powiedział, czy w ogóle cokolwiek, ale próbował pod koniec czerwca wyjść na słońce. Czy mógłbyś mieć na niego oko kiedy będziecie się ze sobą widzieć? Tylko tak, żeby go nie zirytować dodatkowo… Strasznie się o niego martwię, co chyba widać, bo bym w innym wypadku nie pisała. To delikatna sprawa.

Victoria
Królowa Nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe (prawie czarne) włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. W ostatnim czasie często wybiera eleganckie spodnie i nie mniej drogie koszule w nie wpuszczane, oraz pantofelki na cienkiej szpilce – a wszystko najczęściej w czerni. W pracy obowiązkowo nosi przepisowy mundur aurora. Lubi się malować, choć stara się to robić stonowanie; najczęściej wybiera przydymienie i podkreślenie oczu i rzęs, czerwoną szminkę na ustach i bordo na paznokciach. Nie nosi zbyt dużo biżuterii: czasami jakieś kolczyki czy bransoletki, prawie zawsze ma na sobie wisiorek z zawieszką w kształcie róży z drobnym kamyczkiem, za to nigdy nie ma pierścionków. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, konwalii, wanilii i cytrusów.

Victoria Lestrange
01.11.2023, 20:18  ✶  
08.07.1972, Londyn

Stanley,

jeśli będzie pytał i się denerwował, to po prostu powiedz mu prawdę, nie chcę robić wielkiej konspiracji, bo to niczemu nie służy.

Bardzo Ci dziękuję.

PS. Daj spokój z tą szanowną panią. Piliśmy razem wódkę, możesz się do mnie zwracać normalnie.

Victoria
Dama z Lumos
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
02.11.2023, 13:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.11.2023, 13:35 przez Florence Bulstrode.)  
Panie Borgin,

na wizytę w klinice należy umówić się bezpośrednio przez rejestrację. Łamaniem klątw - oraz, w tym przypadku rytuałów - które nie są klasyfikowane jako pilne przypadki, zajmuję się obecnie w poniedziałki, środy oraz piątki.

Z wyrazami szacunku
Florence Bulstrode
Klątwołamaczka Kliniki Magicznych Chorób i Urazów
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.11.2023, 22:45  ✶  
Rachunek Sumienia - Jeździec bez głowy

12 czerwca 1972 roku

Zapisz tę datę w swoim kalendarzu jako jedną z najbardziej pechowych w całym swoim życiorysie. Nie od wczoraj pracowałeś w Brygadzie, więc dobrze już wiedziałeś, jaka jest atmosfera tego miejsca, kiedy coś się święci, a kiedy wieje nudą tak, że pozostaje jedynie parzyć sobie coraz to kolejne kawy, spalać papierosy oraz składać papierowe samolociki (o ile nie zostało się na tym nakrytym). Nie dało się nie zauważyć pewnego poruszenia, jakie zataczało coraz większe kręgi, gęstniejącego napięcia w powietrzu.

Kojarzyłeś ją – młoda, trochę nieogarnięta, aczkolwiek starała się zapanować nad płynnością działania biurokratycznej machiny, której była trybikiem – tego dnia przyglądała się tobie wyjątkowo intensywnie. Poppy Vance, wiecznie obgryzająca paznokcie pracownica biurowej części Brygady, wyjątkowo nieporadna, utrzymująca się na stanowisku prawdopodobnie głównie z litości (i dlatego, że parzyła najlepszą kawę na świecie), dzisiaj przypomniała sobie o czymś naprawdę ważnym (a może wreszcie namyśliła się, że to naprawdę było tak ważne?) i widziałeś jak znika za drzwiami gabinetu Harper Moody. To jeszcze nie musiało być dla ciebie szczególnie podejrzane, ale w trakcie rozmowy Moody zasunęła roletę i nie można już było podglądać jej miny przez wielkie okno, a później wezwała do siebie dwójkę pracowników, którzy wyszli z wnętrza pomieszczenia bardzo szybko i ruszyli w kierunku twojego biurka.

Napisz post fabularny w reakcji na to i oznacz mistrza gry (Eutierria). Wiadomość jest częścią wielowątkowego wydarzenia, jakim jest rachunek sumienia. Wiadomość przygotowana w porozumieniu Eutierrii i Morgany.

there is mystery unfolding
Lekarz śmieciojadów
Patrzysz na mnie? Na pewno? Nie wyróżniam się z tłumu, taki o czarodziej o wiecznie zgubionym i strachliwym spojrzeniu.

Ezechiel von Jundegingen
05.11.2023, 18:50  ✶  
[List przekazał Borginowi losowy sługus Śmierciożerców. Przekazano mu, że kopertę znaleziono w gabinecie wiadomo-jakiego-uzdrowiciela.]

Szanowny Vulturisie

Nadszedł oto dzień, kiedy mogę roześmiać Ci się w twarz. Opuszczam oto cały ten grajdołek, w który zostałem wepchnięty przez pannę Rookwood. Już nigdy więcej nie zabierzesz mnie ze sobą na swoje chore eskapady.

Bóg szykuje dla Ciebie wielką karę i nie wypuści Cię z dna Szeolu.

Serdecznie pozdrawiam,
John

PS Moi rodzice byli mugolami a sam rozpocząłem naukę magii dopiero 7 lat temu. Mam nadzieję, że nieźle Cię ta wieść uradowała. Cieszysz się, że Ty i Twoi koledzy faszyści składali swoje życie i zdrowie w ręce Mugolaka?
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
06.12.2023, 12:42  ✶  
Londyn 05.05.1972r.

Stanley,

Nie widziałeś ostatnio gdzieś Theona? Dawno go nie widziałam, próbuję z nim nawiązać kontakt od Beltane, jednak nie odpowiada. Nie ma go w domu, nie ma u rodziców, już nie wiem, gdzie szukać. Strasznie się o niego niepokoję. Wiem, że na sabacie wiele osób straciło życie, martwię się, że mój brat był jedną z nich. Nie słyszałeś może o czymś? Piszę, bo z tego, co pamiętam, to nadal pracujesz w BUM. Kuzynie, czy mógłbyś mi pomóc? Nie wiem, co robić.

Pozdrawiam,

G.A.Y.
femininomenon
I'm feeling amazing,
I'm fucking amazing;
I'm high as a kite,
I'm sat here picturing you naked

Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
11.12.2023, 14:26  ✶  
Londyn, 11 VI 1972
Stachu,

czy ty jesteś jakiś pojebany????

W poważaniu,
Mewa

Londyn, 11 VI 1972
Stachu,

sorki, odpisałam od ręki na to pierwsze, zanim przeczytałam drugie. W każdym razie moje poprzednie pytanie wciąż jest aktualne.

Jeśli chodzi o zmianę w kogokolwiek - wystarczy na samą myśl, ale musiałabym wpierw tę osobę kiedykolwiek widzieć, żeby to było wierne odwzorowanie. Najlepiej na żywo, ale zdjęcie też się zda.

Aha i jeszcze tylko zaznaczę z góry, że zamiana w czyjąś matkę i mówienie "kocham cię, synku" jest dodatkowo płatne, bo mi się potem śni po nocach i się budzę spocona jak świnia.

Daj znać, jak już wydumasz cały misterny plan.

Tym razem z poważaniem,
Mewa

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
femininomenon
I'm feeling amazing,
I'm fucking amazing;
I'm high as a kite,

Nie da się Mewy opisać, bo jest metamorfomagiem. Nikt nie wie, jak tak naprawdę wygląda, bo zmienia wygląd jak rękawiczki. Nie tylko wybitnie często podszywa się pod innych, ale też manipuluje aparycją nawet gdy pozostaje przy własnej tożsamości, bo chce w oczach innych utrzymać pewne wrażenie. W jej codziennym wyglądzie da się znaleźć kilka cech wspólnych: azjatyckie rysy, zwykle czarne włosy średniej długości, chłopięcy ubiór. Nosi się - i poniekąd zachowuje - jak bad boy, ewidentnie nie próbując nigdy być damą. Zawsze da się ją poznać po zadziornym spojrzeniu oraz ostrym sposobie wypowiedzi. No i tej bezczelnej pewności siebie.

Maeve Chang
11.12.2023, 16:42  ✶  
Londyn, 11 VI 1972
Stasiu,

mordo, mordeczko, mordunio, mordini. Twój charakter pisma rozpoznam wszędzie. Opanowałam go do perfekcji wręcz, biorąc pod uwagę, że nikt się nie kapnął, że to nie ty pisałeś własne testy z zielarstwa. Mógłbyś nasrać na kartkę i wiedziałabym, że to od ciebie laurka.

Jeśli chodzi o pogłaskanie po głowie, to ciebie mogę za darmo. Mogę cię nawet przytulić, zrobić kanapki i ululać do snu. Chyba że to nie chodzi o ciebie?

Wracając jednak do wycieczki, plan brzmi naprawdę git, kocham podróże wszelakie; czy opowiadałam ci, jak raz jeden z typów od Madame Fontaine miał przebłysk empatii i mi taką zafundował? Jak nie, to ci przy tej wódzie ogórkowej opowiem.

Mam jednak jedno pytanie. Czy w tym całym Związku Radzieckim to nie jest straszna bieda i ogólnie terror, tyrania i jakiś inny stan umysłu? Wiesz, wjechać to jedno, wyjechać to inna sprawa. Co jak nas dzikusy napadną? Odkryją, że się podajemy - w zasadzie ja się podaje - za jakiegoś Cara Mikołaja, czy który tam obecnie rządzi, a potem nas wsadzą do ichniejszej wersji Azkabanu? Ja słyszałam, że oni mają jakieś kołchozy na Syberii, a wiesz, że ja ledwo przeżywam londyńskie zimy.

A no i co z dokumentami? Chcesz podrobione, czy idziemy do prawdziwego urzędu jak nudziarze?

Pozdro,
Maevs

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
femininomenon
I'm feeling amazing,
I'm fucking amazing;
I'm high as a kite,

Maeve Chang
12.12.2023, 01:12  ✶  
Londyn, 11 VI 1972

Ale ja słyszałam, że podobno według nich prezenty przynosi jakiś Dziadek Mróz. Nie sądzisz, że gdyby Święty Mikołaj nimi rządził, to mieliby turbo spinę i Mróz niechybnie edyktem tyrana pożegnał się z fuchą? To chyba inny Mikołaj, przecież niejednemu psu na imię Burek.

Mówisz, że Antek nam ogarnie dokumenty? Ale bierzesz w takim razie go pod uwagę jako ewentualnego towarzysza naszej podróży? Bo nie sądzę, że jak usłyszy ten fenomenalny pomysł, to nas puści samych.

Swoją drogą, znasz jakichś ważniaków rosyjskich, czy mam pisać do Lorraine?

Całusy,
Mae

I wanna skin you alive
I wanna wear your flesh
— like a costume —
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
183cm wzrostu. Brązowe oczy i włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki. Często widnieje u niego zarost. Ogolony gładko jest tylko wtedy, kiedy brat każe mu się "ogarnąć". Ubiera się zawsze odpowiednio do sytuacji.

Richard Mulciber
26.12.2023, 01:48  ✶  
Sowa została wysłana z samego rana.
Londyn 18.06.1972r.

Drogi Stanleyu,

Odpowiadając na Twoją prośbę.

Jeżeli 19 czerwca, godziny wieczorne, masz wolne, możemy się spotkać.

Richard Mulciber
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (20): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 20 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa