[koperta]
[align=right]Londyn 13.09.33[/align]
xx,
x
[align=right]xx,[/align]
[podpis="xx"][/koperta]
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.
07.11.2023, 09:00 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.06.2024, 14:19 przez Olivia Quirke.)
![]() Olivia Quirke Kulka Mała, puchata sówka, której wszędzie pełno. Łasa na jedzenie, łasa na głaskanie. Lubi jak drapie się ją po łebku. Gdy czeka na odpowiedź w sprawie listu, lubi buszować po mieszkaniu osoby, u której akurat się zatrzymała. Kod: [koperta] Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana.
Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty.
W tłumie łatwo może zniknąć.
Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.
13.11.2023, 12:47 ✶
Livy,
dziękuję, nasze psy się niewątpliwie ucieszą. Mój ojciec mniej. Ma do tej pory traumę po tym, jak wracając do domu w środku nocy stanął na piszczącym kurczaku i dźwięk stawania rozniósł się po calutkiej Warowni w tej głuchej, nocnej ciszy, a potem dźwięk schodzenia z kurczaka zrobił to drugi raz. Zaproponowałabym, że jej poszukam, ale w mugolskim Londynie mogłoby to być bardzo trudne. Sama jeśli mam marynarkę, noszę w kieszeni prawie pusty portfel, a sakiewkę w wewnętrznej kieszeni, jeżeli nie, to mam drugą schowaną w głębi plecaka. Polecam zwłaszcza na Pokątnej, ostatnio mamy zatrzęsienie zgłoszeń odnośnie kieszonkowców. PS. Zobaczyłam to i pomyślałam o Tobie! Brenna Do listu dołączono ciasteczko w kształcie pociągu. Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.
21.11.2023, 14:38 ✶
Londyn 07.06.72
Olivia... Spotkajmy się w The Loft o 20. Musimy pogadać. PRAWIE ZROBIŁAM COŚ GŁUPIEGO. POTRZEBUJE ALKOHOLU I CIEBIE. Avelina
P.S. Jeśli nie masz czasu to daj znać, zrozumiem. ![]() List napisany bardzo szybko na jakiejś kartce wyrwanej z notesu i dostarczony przez niezawodną Bonnie. Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.
24.11.2023, 23:31 ✶
Londyn, 1506.1972
Livy, Pójdziesz ze mną na Lithę? Przyszedłbym po Ciebie przed południem i razem udalibyśmy na najbliższy świstoklik do Stonehenge, co Ty na to? Leon Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.
25.11.2023, 00:18 ✶
Londyn, 15.06.1972
Livy, Cieszę się, że się zgodziłaś. Możesz być o to spokojna. Także o moje buty. Ja również! Ściskam,
Leon Wysoki brunet, mierzący 193 cm o zielonych oczach. Ubierający się jak zwyczajni mugole, nie rzucając się w oczy. Szczupły, z dobrze zbudowaną sylwetką.
09.12.2023, 23:58 ✶
Londyn 23.06.1972
Olivio, Plan? Podejrzewam, że najszybciej uda mi się załatwić dwa pełne dni wolne na początku lipca. W weekend, 1 i 2. Tristan Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana.
Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty.
W tłumie łatwo może zniknąć.
Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.
12.12.2023, 21:37 ✶
22.07.72 Livy, wybacz opóźnienie, ale wczoraj nie miałam możliwości wysłania paczki. Wspominałaś coś o adoptowaniu kotów. Wszystkiego najlepszego! Brenna Sowa poza listem przyniosła woreczek herbaty oraz srebrną zawieszkę w kształcie kota. Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.
16.01.2024, 11:03 ✶
25.07.1972, New Forest
Droga Olivio, nie chciałem sprawić ci zawodu ani przykrości, ale je sprawiłem. Zraniłem Cię, chociaż chciałem dać ci radość i oderwanie od codzienności. Nie ma usprawiedliwienia dla człowieka za złamanie czyjegoś serca. Nie masz mnie za co przepraszać. Nie przeprasza się za prawdę. To raczej ja jestem winien Ci przeprosiny, a i tak to słowo to za mało. Również za to, że zostałaś narażona na spotkanie z moją matką. Twój list jest jak miód na spękane usta. Nie jestem pewien, czy zasługuję na takie słowa. Spotkanie z Tobą będzie dla mnie czystą przyjemnością, jeśli tylko znajdziesz czas. Z najlepszymi życzeniami,
Laurent Prewett
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.
173cm wzrostu, smukła sylwetka, nieco zbyt blada cera, której jasny odcień potęgowany jest tylko przez ciemne włosy i oczy. Nie nosi zarostu, ubiera się zwykle elegancko. W słowach często przebija się jego skandynawski akcent.
27.08.2024, 19:17 ✶
Londyn, 24.07.1972 Olivio, Dziękuję za Twój list i za ciastka. Moja sowa zdążyła się do nich dobrać przede mną, ma nadzieję, że czekolada jej nie zaszkodzi. Nie przepraszaj. Jeśli ktokolwiek miałby przepraszać, jestem to ja. Zapominam, że kobiety w Anglii nie są takie same, jak w Norwegii, czy nawet Szwecji. Od teraz będę trzymał ręce przy sobie. Pozdrawiam, Charles Mulciber |
|