Treść wybranej wskazówki: To jest mój najlepszy przyjaciel. Mówiąc najlepszy przyjaciel, mam na myśli, że czasami chrząkamy i patrzymy na siebie niezręcznie. Czasem nawet prawie rozmawiamy
Treść wybranej wskazówki: To jest mój najlepszy przyjaciel. Mówiąc najlepszy przyjaciel, mam na myśli, że czasami chrząkamy i patrzymy na siebie niezręcznie. Czasem nawet prawie rozmawiamy
is mercy upon ourselves.
Treść wybranej wskazówki: Czy gwiazdy patrzą na nas tak jak my na nie? To dopiero pytanie!
Treść wybranej wskazówki: Podejmujesz milion decyzji, które nic nie znaczą, a pewnego dnia zamawiasz na wynos i to zmienia twoje życie
Zrealizowane prompty i sposób, w jakie je zrealizowano:
Scena: dach wieżowca
Prompty: spadanie, bycie pod wpływem czegoś, oczekiwania, bezsenność, bujanie w obłokach
Specjalne wyzwania sesji:
- Postacie rozmawiają o stanie zakochania się i swojej idealnej, wyśnionej miłości.
- Użyte cytaty:
3) Nie masz wrażenia, że latanie jest beznadziejne?
4) Dziękuję za obiad. Nigdy wcześniej nie widziałam tak ugotowanych ziemniaków.
Wydarzenie rozegrano na dachu wieżowca "Euston Tower", znajdującego się w niemagicznej części Londynu. Na którym rodzina Renigalda zorganizowała przyjęcie, w ramach pokazu mody nowej kolekcji ubrań Rosierów, wychodzącej od strony jego matki.
Renigald pod pewnym przymusem ze strony koleżanki, zgodził się zabrać ją na wspomniane przyjęcie. Mieli iść jako kolega z koleżanką... Wyszli jako narzeczeni.
Penny jako że na przyjęciu bogatej osobistości pojawia się pierwszy raz, Renigald stara się koleżankę wprowadzić w tutejszą społeczność. Celem panny Weasley jest spotkanie się z dziennikarką, aby móc poprosić ją o odwiedziny w swoim sklepie, żeby nadało to lepszej reklamy. Jako że kobieta była zajęta rozmową z matką Renigalda, oboje przeszli w stronę szwedzkiego stołu.
Tam od czapy Renigald zaczął nawiązywać o lataniu cytując: "Nie masz wrażenia, że latanie jest beznadziejne?". Przy czym, wspaniała i troskliwa koleżanka, zapytała Renigalda o to, czy dobrze się czuje, mając podejrzenia o to, że może być pod wpływem czegoś.
Następnie Penny postanowiła skomentować nieznane dla niej potrawy kuchni francuskiej, komentując cytatem: "Dziękuję za obiad. Nigdy wcześniej nie widziałam tak ugotowanych ziemniaków". Wspaniałomyślny Malfoy wyjaśnił, że te ziemniaki, to ślimaki.
Mając okazję porozmawiania z dziennikarką, Penny popełniła jeden reprezentacyjny błąd, ogłaszając swoje zaręczyny z Renigaldem w sposób mówiący "przyszła pani Malfoy", oczekując może lepszego zwrócenia na kształtowanie swojej kariery założonego w ostatnich miesiącach sklepu. Zwróciła również uwagę na potencjalne oczekiwania względem partnera, jakoby Renigal w takowego się nie wpasowywał.
Penny wobec swojego kolegi, była bardziej otwarta. W przypadku nieprzemyślanego pomysłu z zaręczynami, przyznała mu, że przez pewien impuls, poczuła że spada, szukając brzytwy której mogłaby się chwycić.
Na temat idealnej wyśnionej miłości, Penny była także jakby szczera pod względem opisywania swojego ideału, z kolei Renigald jedynie potwierdzał lub zaprzeczał pewnym cechom. Nie opisywał swojej idealnej miłości, choć w akcie gry aktorskiej, sprawił parę komplementów Penny, które być może były ukrytym przekazem jego "idealnej miłości".Plotka, jaka rozeszła się na tej randce
Bezsenność w Seattle
Ogólnym zadaniem jest wybranie się z drugą postacią na randkę. Niestety, jak to na SoLu bywa, nie wszystko idzie po waszej myśli...
Scena: dach wieżowca
Prompty: spadanie, bycie pod wpływem czegoś, oczekiwania, bezsenność, bujanie w obłokach
✶ Postacie rozmawiają o stanie zakochania się i swojej idealnej, wyśnionej miłości.
✶ W wypowiedziach postaci w formie niezmienionej zostaną użyte dwa z dobranych przez mistrza cytatów:
1) Przeznaczenie to coś, co wymyśliliśmy, ponieważ nie możemy znieść faktu, że wszystko, co się dzieje, jest przypadkowe.
2) Ty nie chcesz kochać, ty chcesz być w kimś zakochanym żyjąc w filmie.
3) Nie masz wrażenia, że latanie jest beznadziejne?
4) Dziękuję za obiad. Nigdy wcześniej nie widziałam tak ugotowanych ziemniaków.
Let no light see my black and deep desires
Treść wybranej wskazówki: Musisz być ostrozny. Piekne kobiety to raj da oczu i piekto da duszy. I czysciec dla portfela.
– to have someone see you.
Treść wybranej wskazówki: Nie chcę, żeby to zostało zgłoszone!... Rozumiesz angielski? Czy mógłbyś trzymać się z daleka od moich spraw...
Scena: wątek zaczęto w kinie, gdzie postacie poszły na randkę, ale że na SOL nic nie bywa proste i nie może się obejść bez problemów, już po wyjściu z filmu zauważyły kogoś, za kim pognały aż do obskurnego hotelu, gdzie się zameldowały, i gdzie miała miejsce reszta sesji.
Prompty:
- podróż: spod kina na obrzeża Londynu, do obskurnego hotelu
- fałszywe nazwiska: w hotelu przedstawili się jako Edgarsowie
- zniszczony środek transportu: auto zostało rozwalone w wyniku kolizji pod hotelem
- czarno-białe filmy: w kinie były ich plakaty + w pokoju hotelowym leciał czarno biały film
- Dodatkowe wyzwania sesji: postacie przedstawiły się recepcjonistce oraz pewnemu podejrzanemu mężczyźnie jako małżeństwo
pochodzę z długiej linii upartych idiotów: http://secretsoflondon.pl/showthread.php...6#pid41316
za twoją twarzą kryje się mózg, prawda? http://secretsoflondon.pl/showthread.php...7#pid38887
właśnie miałem nieprzyjemne uczucie, słysząc, jak nazywasz się twoim mężem: http://secretsoflondon.pl/showthread.php...0#pid37530
It happend one night
Ogólnym zadaniem jest wybranie się z drugą postacią na randkę. Niestety, jak to na SoLu bywa, nie wszystko idzie po waszej myśli...
Scena: obskurny motel
Prompty: podróż, fałszywe nazwiska, zniszczony środek transportu, romantyczna ucieczka, czarno-białe filmy
✶ Ubarwienie wieczoru w motelu, gdzie nikt was nie zna, poprzez udawanie kogoś, kim się nie jest - zabawa w odgrywanie ról!
✶ W wypowiedziach postaci w formie niezmienionej zostaną użyte dwa z dobranych przez mistrza cytatów:
1) Pochodzę z długiej linii upartych idiotów.
2) Właśnie miałam nieprzyjemne uczucie, słysząc, jak nazywasz mnie moim mężem.
3) Za twoją twarzą kryje się mózg, prawda?
4) Myślisz, że jestem głupcem i rozpieszczonym bachorem. No cóż, być może jestem.
violently happy
Treść wybranej wskazówki: Kiedy palec skierowany jest ku niebu, tylko głupiec patrzy na palec
![[Obrazek: 55rG7le.png]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=55rG7le.png)
please, dance with me in the dark