• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kloszard

Kloszard
Trickster
Come with me now,
I'm gonna take you down.
Samuel mierzy jakieś 185 centymetrów wzrostu. Jest bardzo wysportowany, lubi wszelkie aktywności fizyczne. Włosy ma jasne, zawsze czesane wiatrem, często zbyt długie i roztrzepane, pojedyncze kosmyki nachodzą mu na jasnoniebieskie oczy. Na jego twarzy zazwyczaj maluje się beztroski uśmiech. Pachnie smarem i tytoniem.

Samuel Carrow
19.03.2023, 22:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.03.2023, 22:12 przez Samuel Carrow.)  
[Obrazek: 3W72119s5BjWMGm4Xa2MvD5AT2bJsSA8F9WeC71v...&width=640]

Kloszard jest wroną Samuela. Tak jak jej właściciel lubi przynosić do domu różne rzeczy, więc zdarza mu się w między czasie (gdy dostarczy już pocztę) grzebać w śmietnikach w poszukiwaniu skarbów.
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
11.04.2023, 14:49  ✶  
Dolina Godryka 04.03.1972

Sami
Mam dobre wieści! Skontaktowałam się z moim kumplem fanatykiem wędkarstwa, obiecał że przetestuje Twój wynalazek. Z jego listu wynikało, że na ryby chodzi z kimś, dlatego może nawet uda się zwerbować dodatkową osobę do testów. Podkreśliłam, że to supertajny wynalazek, więc byle kto nie może mieć do niego dostępu - Alastor obiecał, że zabierze nasze tajemnice do grobu. Chyba mu ufa, więc i ja nie mam powodu do podejrzeń, że mógłby ukraść patent.
Wstępnie wspominał coś o czerwcu. Potrzebujesz więcej czasu? Mniej? Z przyjemnością przycisnę go, żeby wziął wolne dużo wcześniej. 

P.S Chyba przy okazji przez przypadek załatwiłam sobie przeszukanie domu w poszukiwaniu nielegalnych substancji. Hehe, ups...

Ściskam
Dani

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
the kind one
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
23.06.2023, 10:59  ✶  
Wiadomość przyszła nad ranem 2 maja, na wyrwanej niedbale, poplamionej kartce. Brak podpisu, ale niewyraźne, charakterystyczne pismo pozwalają na identyfikację nadawcy

Zdążyliście uciec?

beauty and terror
just keep going
no feeling is final
the kind one

Danielle Longbottom
22.07.2023, 22:59  ✶  
[Obrazek: RQWvIJV.png]

wiadomość pozafabularna
Więcej informacji

beauty and terror
just keep going
no feeling is final
⍜⌣⍜
Przyjazny ghoul z sąsiedztwa
Niepokojące spojrzenie bursztynowych oczu. Wygląda jakby nie spał całą wieczność. Burza srebrzystych włosów. Skóra w niepokojącym, sinym odcieniu. 178cm || chudy

Ururu Marquez
05.11.2023, 18:19  ✶  
11.06.1972

Samuelu

Muszę opuścić Wielką Brytanię. Nie wiem na jak długo.

Zataiłem przed Tobą istotną rzecz. Wszelkie formalności związane z Termomiciołkiem załatwialiśmy na Twoje nazwisko nie dlatego, że zgubiłem dokumenty i czekałem na ich ponowne wyrobienie. Prawdą jest, że zaginęły, ale nie z mojej winy.

Zostałem porwany w okolicach 1929 roku. Eksperymentowano na mnie i zapewne byłem w śpiączce przez cały ten czas. Obudziłem się dopiero 21.03.1971. Nie zgłosiłem tego do Ministerstwa w obawie przed tym, że będą chcieli zbadać mój przypadek i pozbawią mnie wolności. Sam bym tak zrobił na ich miejscu.

Nie posiadając dowodu tożsamości i unikając Ministerstwa nie mogę dłużej prowadzić legalnego biznesu.
Uciekam do Stanów Zjednoczonych.

Wiem, że poradzisz sobie bez mojej pomocy.

Nasz szef już wie o moim wyjeździe, ale zataiłem przed nim prawdziwy powód.

Pozdrawiam,
Ururu

PS Zniszcz proszę ten list. Nie chcę robić Ci kłopotów z mojego powodu.
Nie odpisuj i zachowaj treść listu w tajemnicy.
Poparzona
Nie prowadzę kursów wypowiadania mojego nazwiska.
Na pierwszy rzut oka — blizny po oparzeniach na twarzy. Na drugi — potężna niezręczność. Dopiero później możesz podziwiać nietypowy styl ubierania inspirowany mugolskim schyłkiem lat 60. 173cm || chuda, trochę mięśni || jasny blond || piwne

Ula Brzęczyszczykiewicz
11.02.2024, 21:49  ✶  
Ula potrzebowała dwóch dni na odpis, tak bardzo list od Samuela oderwał ją od rzeczywistości.

4.08.1972

Szanowny Samuelu,
Bardzo chętnie udam się na to wydarzenie.

Pozdrawiam serdecznie sąsiada,
Urszula Brzęczyszczykiewicz

Pismo Uli nie było szałowe, ale bardzo wyraźne, dlatego Samuel mógł zobaczyć, że jej nazwisko rzeczywiście jest cudaczne i nie jest to efekt pisma lekarskiego.

???
Poparzona
Na pierwszy rzut oka — blizny po oparzeniach na twarzy. Na drugi — potężna niezręczność. Dopiero później możesz podziwiać nietypowy styl ubierania inspirowany mugolskim schyłkiem lat 60. 173cm || chuda, trochę mięśni || jasny blond || piwne

Ula Brzęczyszczykiewicz
19.03.2024, 21:20  ✶  
6.08.1972

Szanowny Samuelu,

Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie. Potańcówka była naprawdę przemiłym wydarzeniem, które będę długo wspominać. Wyleczyło mnie też z lęku po Beltane. Jak miło wracać do domu bez pośpiechu, w ucieczce przed ogniem.

Zapomnieliśmy się umówić na wizytę w Gabinecie Luster, do którego bilet udało nam się wygrać. Nigdy nie byłam w tego typu miejscu, wycieczka więc brzmi intrygująco. Napisz mi proszę, kiedy pasowałoby Ci się tam wybrać. Jeśli chodzi o mnie, to preferowałabym niedziele, gdyż nie chciałabym rezygnować z pracy w tygodniu. Ale bez problemu się dostosuję!

Z wyrazami szacunku,
Ula Brzęczyszczykiewicz

???
Poparzona

Ula Brzęczyszczykiewicz
20.03.2024, 21:12  ✶  
6.08.1972

Szanowny Samuelu,

Jak najbardziej odpowiada mi najbliższa niedziela. Spotkajmy się o 11 przy Esach i Floresach. Wydaje mi się, że przed południem będzie tam mniej osób, ale chętnie spotkam się później, jeśli Tobie by bardziej pasowało.

Z wyrazami szacunku,
Ula Brzęczyszczykiewicz

PS Na biletach jest adres, ale nic mi to nie mówi. Mam nadzieję, że znasz Londyn lepiej ode mnie.

???
Widmo
Wit Beyond Measure Is Man's Greatest Treasure.
Czarownica czystej krwi; jedna z czworga legendarnych założycieli Hogwartu. Posiadaczka słynnego diademu, obdarzającego niezwykłą mądrością.

Rowena Ravenclaw
26.03.2024, 17:52  ✶  
Szanowny Panie Carrow,

Serce się raduje, kiedy kolejny młody czarodziej zaczyna szukać nowych rozwiązań. Z ogromną przyjemnością powitamy w naszych szeregach nowego członka. Zapraszamy na spotkanie klubowe, które odbędzie się w najbliższą sobotę o godzinie siedemnastej w siedzibie klubu w Little Hangleton, podczas którego dokończymy wszystkie formalności. Niżej podaję adres.

Z poważaniem,
Marcellus Slughorn

wiadomość pozafabularna
Od momentu otrzymania listu Samuel jest oficjalnym członkiem KLUCZA MAGICZNEJ MASZYNERII I INNYCH WYNALAZKÓW.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
29.05.2024, 12:14  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: KDxZafC.png]

Więcej informacji tutaj Słodziutki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki