Może lew jest silniejszy od wilka, ale wilka nigdy nie widziałem w cyrku.
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.
Sowa przyniosła 16 czerwca dużą paczkę z kruchymi ciasteczkami w kształcie psich łapek.
Tęskniłeś? Wróciłam na dłużej, Sopelku.
Ściskam GORĄCO,
Fay
Leśna powsinoga
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.
nie bądź taki chłodny i nie ignoruj mnie. Wiem doskonale, że żyjesz, mama mi mówiła że z Tobą wszystko w porządku. Udawanie martwego na mnie nie działa, Słoneczko. Jak dalej będziesz mnie ignorował, to przyjdę Cię obwąchać, czy nie śmierdzisz trupem bardziej niż zazwyczaj, lojalnie uprzedzam.
Wiem, że jesteś zajęty babraniem się w tajemnicach Ministerstwa, ale znasz mnie: upór to coś, co nas łączy. Jeżeli dalej będziesz mnie ignorował, podejdę na Wasze piętro i będę czekać pod Departamentem.
PS Też współpracuję z MM, wiesz? Łapię dla nich żaby. Fajna sprawa, powinieneś kiedyś się ze mną wybrać na bagna.
PPS Mam nadzieję że ciastka smakowały, piekłam je cały dzień z myślą o Tobie.
Mokry buziak,
Fay
Leśna powsinoga
tęsknię za Tobą, czy to coś złego? Mam wrażenie, że od naszego ostatniego spotkania minęły wieki. Wiem, że nie poszedłbyś dobrowolnie na bagna po żaby, to był żart, głuptasie. Zwłaszcza że te żaby, o których mówię, są mojej wielkości.
Ale może jakaś kawa? Albo obiad? Ja stawiam. Mogę Ci coś nawet ugotować. Wiem że jesteś zajęty, nie mówię że koniecznie teraz, braciszku. Znajdź po prostu dla mnie miejsce w swoim napiętym kalendarzu, okej? Może być nawet za miesiąc, ale uwzględnij mnie w swoim terminarzu.
Buziaczki,
Najlepsza siostra pod słońcem
List został napisany na obrzydliwie różowej papeterii w serduszka. Serduszka magicznie powiększały się i pomniejszały co kilka sekund. Każda kropka nad i miała również serduszko, a pod spodem znajdował się własnoręczny rysunek, przedstawiający dwa ludziki.
Leśna powsinoga
nawet nie wiesz jak się cieszę! Prześlij adres to będę jutro czekać.
Widzisz? To nie było takie trudne! Spotkasz się ze mną raz i masz mnie z głowy na kolejny miesiąc! Albo 2 tygodnie, ostatnio mi się coś nudzi, ale nie obiecuję, że nie zniknę na dłużej. Postaram się nie, bo pewnie będziesz za mną strasznie tęsknił
Buziaczki,
Fay
Leśna powsinoga
3 lipca sowa przyniosła karteczkę. Nie było na niej odpowiedzi tylko odręcznie namalowane, wielkie serduszko.
Leśna powsinoga
złamałam obietnicę. Nie wiem jak Ci to wyjaśnić, ale coś sprawiło, że się przemieniłam na oczach mugoli w Dolinie Godryka - to coś wezwało mnie do Kniei. Nie byłam w stanie oprzeć się temu uczuciu. Tak mi przykro, nie chciałam by ktokolwiek miał przeze mnie kłopoty... Gdy odbierzesz sowę, ja już będę na przesłuchaniu w Ministerstwie Magii - zgłoszę się sama. Nie mam pojęcia, co się stało, przysięgam Ci - przemiana nastąpiła samoistnie.
Co ważniejsze jednak: ja oraz czarodziej, który przemienił się w niedźwiedzia, odkryliśmy w Kniei dziwny krąg. Powstrzymywał te straszne istoty, przez które nie wolno wchodzić do Kniei. Jeśli chcesz, mogę po przesłuchaniu wpaść do Departamentu Tajemnic i Ci wszystko powiedzieć - wystarczy, że na mnie poczekasz albo wpadniesz do mnie do mieszkania, z tyłu listu zostawiam adres. Nie martw się, naprawię to.
Faye
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.
Przez najbliższych kilka dni będę bywał w mieszkaniu sporadycznie. Daj znać, kiedy na początku września na pewno się nie miniemy - musimy porozmawiać.
RL
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.