• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Szpilka - ptaszysko Faye

Szpilka - ptaszysko Faye
Leśna powsinoga
Może lew jest silniejszy od wilka, ale wilka nigdy nie widziałem w cyrku.
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.

Faye Travers
04.09.2024, 08:51  ✶  
Faye Travers
Szpilka
Ułożony, niezwykle posłuszny jastrząb. Dużo szybszy niż zwykłe sowy - Faye zbudowała z nim więź, która pozwoliła na wytresowanie ptaszyska nie tylko w stopniu podstawowym, jeśli chodzi o różne komendy z sokolnictwa, ale również na dostarczanie listów i drobnych paczek. Nie przyjmuje jedzenia od obcych.

Kod:
[koperta]
[align=right]data[/align]

Adresat,

treść.

[podpis="Nadawca"][/koperta]
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
12.09.2024, 11:17  ✶  
Gdy dotarł do niego pierwszy list, zignorował go, a ciastka schował do szafy. Miał na głowie inne ważne sprawy, niż zajmowanie się siostrą.
Kolejnego listu nie mógł już zignorować.

Londyn 20 czerwca 1972r.
Faye,

Cieszy mnie niezmiernie, że się rozwijasz i łapiesz nowe zlecenia.
Skoro tak natrętnie domagasz się mojej uwagi, to przychodzi mi tylko jedno na myśl:
Czego chcesz?
Mam iść z Tobą na te cholerne bagna i łapać żaby?
Dorośnij...

Nicholas
Niewymowny
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.

Nicholas Travers
12.09.2024, 13:08  ✶  
Talent rysunkowy, Faye miała fatalny. Aż wstyd komukolwiek pokazywać. Jedynie wywrócił oczami, gdy go zobaczył. Jeszcze ten dziewczęcy papier... Widocznie nie da mu ona spokoju.
Londyn 21 czerwca 1972r.
Faye,

Odezwę się za kilka dni z terminem spotkania.

Nicholas

Dotrzymał słowa. Niecałe dwa tygodnie później, sowa Nicholasa przyleciała wieczorem 3 lipca.

Londyn 3 lipca 1972r.
Faye,

4 lipca mam wolne popołudnie.
Możemy spotkać się w kawiarni na Pokątnej.

Nicholas
Niewymowny

Nicholas Travers
12.09.2024, 13:19  ✶  
Londyn 3 lipca 1972r.

Godzina 4 p.m. (tu podany został adres kawiarni na Pokątnej).

Nicholas
Ancymon
"Niewierny jest ten, kto żegna się, gdy droga ciemnieje"
Nie jest ani wysoka, ani niska, mierzy dokładnie 168 cm. Włosy w kolorze jasnego blondu, ślepia kocie w odcieniu lodowego błękitu. Oczy duże, nosek mały i nieco zadarty, pełne usta na których często widnieje zaczepny bądź pogardliwy uśmiech. Pachnie słodko, lecz nie mdło, mieszanką wanilii, porzeczki i paczuli.

Scarlett Mulciber
10.11.2024, 22:36  ✶  

Droga Faye,
Czy dobrze ułożonej damie wypada brudzić swe szlachetne dłonie.... - dobra, kurwa, żartuje.
Plan brzmi zajebiście, Złotko.
Żreć za czyjesz w dobrej knajpie - Już ubieram buty i do Ciebie zapierdalam !!

Scar
PS: Wezmę nam coś do picia, byśmy nie uschły zbierając tę wodę całą.
pies wojny
I get mean when i'm nervous
just like a bad dog
Krótko przystrzyżony szatyn, o gęstych brwiach i dłuższych bokobrodach. Bez zarostu za to niedokładnie ogolony, jakby od tępej brzytwy. W rozciągniętym swetrze w dodatku podziurawionym. Sprawia wrażenie bezdomnego, jednak dobrze zbudowanego, wysokiego[187] i o pełnym, bielutkim uzębieniu. Niesie za sobą nieprzyjemną woń wilgoci i zmokłego kundla. Zielone oczy ze smutnym spojrzeniem, zwykle wbitym gdzieś pod nogi.

Maddox Greyback
09.12.2024, 12:55  ✶  

Ogonku,

a dokąd niby miałbym wyjechać? Poza Ścieżkami wszędzie czuję się jak turysta. Dla mnie był to spokojny dzień, na szczęście. Mam nadzieję, że nic poważnego z tego nie wynikło no i jesteś cała. Jeśli potrzebujesz pomocy, wiesz gdzie mnie szukać. Sfora i ojciec pomoże każdej hybrydzie, a Tobie w szczególności. Już mój w tym nos.

P.S. Wiesz że niewiele mam, ale to najpiękniejsza rzecz jaką posiadam. Tobie będzie lepiej pasować, niż mi.

Dox
do listu była dołączona niewielka paczka
Niewymowny

Nicholas Travers
02.01.2025, 13:50  ✶  
Odpowiedź przyszła na ten list

Londyn 30 sierpnia 1972r.
Faye,

Ostrzegałem Cię. Dlaczego musisz być taka uparta?

Jeżeli puszczą Cię po przesłuchaniu, przyjdź do mnie do biura. Poczekam.

Nicholas

@Faye Travers
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
09.01.2025, 01:38  ✶  
22 sierpnia 1972

Faye,
czekam na Ciebie w rezerwacie abraksanów w New Forest. Dzisiaj i jak najszybciej. Pośpiesz się.

L. Rowle
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
15.01.2025, 15:52  ✶  

—01/09/72—

Londyn, 01.09.72

Nie wiem jak mogłem wiadomość od Ciebie ominąć wzrokiem! Składam to na karb dopinania na ostatni guzik delegatury do podpisania kambodżańskiej umowy handlowej, przyjmij jednak moje uniżone przeprosiny. Domyślam się, że przemianie nie towarzyszyły wzmożone emocje? Moja droga, jakże mi przykro, że doświadczyłaś takiej sytuacji! Oczywiście, że się z Tobą spotkam, doceniam bardzo, że chciałaś mi dać znać pamiętając o moim dawnym temacie badawczym związanym z wilkołakami. Jutro jednak z samego rana wyruszamy do Egiptu, dopiero w okolicach 7,8 będę dostępny. Bardzo się niepokoję o Ciebie i Twoje sprawy. Czy ktoś to widział? Czy potrzebujesz pomocy adwokata? W razie potrzeby mogę udostępnić Ci swojego. Proszę, pisz - jeszcze dziś te wiadomości dotrą do mnie.

Anthony Shafiq

odpowiedź na wiadomość

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa