• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Zwis - nietoperz Maddoxa.

Zwis - nietoperz Maddoxa.
pies wojny
I get mean when i'm nervous
just like a bad dog
Krótko przystrzyżony szatyn, o gęstych brwiach i dłuższych bokobrodach. Bez zarostu za to niedokładnie ogolony, jakby od tępej brzytwy. W rozciągniętym swetrze w dodatku podziurawionym. Sprawia wrażenie bezdomnego, jednak dobrze zbudowanego, wysokiego[187] i o pełnym, bielutkim uzębieniu. Niesie za sobą nieprzyjemną woń wilgoci i zmokłego kundla. Zielone oczy ze smutnym spojrzeniem, zwykle wbitym gdzieś pod nogi.

Maddox Greyback
09.09.2024, 01:11  ✶  
Pod sufitem se powiewa i nietoperz się nazywa.
nefelibata
oh, how can we atone
for the secrets
we've been shown?
Specyficzna, nieco dziwna, filigranowa panienka z jeszcze ciekawszą fryzurą - z przodu, po obu stronach twarzy, dwa dłuższe pasma opadają na wysokość obojczyków, natomiast reszta brązowych włosów sięga nieco dalej niż broda. Mierzy niewiele ponad metr sześćdziesiąt, co najwyżej parę centymetrów, czym bardzo kontrastuje z resztą rodzeństwa. Posiada duże sarnie oczy, patrzące na świat z naiwnością dziecka - tak jakby wzrok uciekał gdzieś dalej, hen poza horyzont. Ubiera się dziewczęco, próbuje być elegancka, ale żyje skromnie - zwykle można spotkać ją we wszelakich sweterkach, spódnicach i sukienkach w kratę, które utrzymuje w palecie wszelakich odcieni brązu i beżu. Uwielbia motywy nawiązujące do natury, nadruki z kwiatkami, grzybami i liśćmi.

Scylla Greyback
09.09.2024, 01:18  ✶  
Londyn, 12 sierpnia 1972

Mads,

Wiem, co planujesz.
Tak się nie robi : (

Zjedz trochę ciastek i ci przejdzie.

Ja prosim,

Scylka

Wiadomość przyszła rano. Do listu dołączono opakowanie ciastek z kawałkami czekolady.

i poklękli spóźnieni u niedoli swej proga
by się modlić o wszystko, lecz nie było już Boga
Leśna powsinoga
Może lew jest silniejszy od wilka, ale wilka nigdy nie widziałem w cyrku.
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.

Faye Travers
08.12.2024, 19:49  ✶  
Dolina Godryka, 1.09.1972

Maddox,

jesteś jeszcze w Anglii? Pod koniec sierpnia stało się ze mną coś... dziwnego. Powiedz mi, proszę, czy 30 sierpnia też poczułeś dziwny zew, który nakazał Ci się przemienić, czy takie rzeczy przytrafiają się ostatnio tylko mnie?

PS Nie wiem dlaczego, ale skojarzył mi się z Tobą.

Faye

Do listu dołączona była maleńka ramka, za której szkłem znajdował się ususzony kwiat Anturium.
Leśna powsinoga
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.

Faye Travers
10.12.2024, 16:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.12.2024, 16:40 przez Faye Travers.)  
Dolina Godryka, 1.09.1972

Kto wie, gdzie Cię może ponieść? Spodziewałam się, że będziesz robił survival na bagnach - jakoś to mi do Ciebie pasuje: dużo błota, liści i cisza.

Nie jestem pewna, czy jestem cała. Fizycznie jest w porządku, odwiedziłam Ministerstwo i wyjaśniłam im wszystko, nie poniosę konsekwencji, ale... Brat mnie ostrzegał, że Dolina Godryka nie jest bezpieczna. Myślałam, że to tylko takie jego gadanie, wiesz jak to bywa z rodziną. Obawiam się jednak, że mógł mieć rację, ale nie mogę z nim o tym porozmawiać: nic mi nie powie, jak to Niewymowny. Szlag mnie trafia z tymi ich zakazami, łatwiej jest mi się dogadać z kłodą niż z nim.

Spotkamy się? Tęsknię.

PS dziękuję, jest śliczny i taki w Twoim stylu. Będę nosić przy sobie, szczególnie gdy znowu wywieje mnie na Nokturn. Ostatnio zadławiłam się proszkiem Fiuu i trafiłam przypadkiem do Rejwachu, to jakaś knajpa, ale pewnie nie będę potrafiła tam trafić. Dupki mnie okradły zanim tam weszłam, ale właściciel był całkiem miły. Dał mi nawet wino za darmo, bo nie miałam pieniędzy.

Faye
Leśna powsinoga

Faye Travers
23.12.2024, 00:13  ✶  
2.09.1972, Dolina Godryka

Biorę to za tak. Spotkajmy się w Lesie Wisielców 5 września o 3 po południu. Nie powinno być jeszcze ciemno, a ktokolwiek wtedy nas usłyszy, i tak będzie już martwy, więc nikomu nie powie.

Buziaki,
Faye
Leśna powsinoga

Faye Travers
09.03.2025, 23:07  ✶  
Nad ranem, 7 września, ptaszor należący do Faye rzucił Maddoxowi miękki pakunek na kolana. Do paczki dołączony był liścik.

Hati wrócił. Myślisz że mnie zabije, jak dostarczę mu do lokalu kilka ton ananasa?

Faye

Pod papierem krył się mięciutki, czarny sweter, wymiarami idealnie pasującymi na Maddoxa. Na prawym rękawie, przy brzegu, miał wyszyte srebrną nicią symbole księżyca
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa