• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Victorii - sowa Hestia

Poczta Victorii - sowa Hestia
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
18.04.2025, 19:27  ✶  
20.07.1972, Londyn

Nic jej nie zrobiłem, właśnie w tym cały problem. Może jej się nie podoba zapach pieniędzy na człowieku. W każdym razie, mam wrażenie że Patrick też odpada, bo one się obie z nim przyjaźnią, więc też mogiła. Trzeba znaleźć jakiegoś śmierdziucha który był w limbo i na nim robić eksperymenty. Miej oczy otwarte.

STAŁA CZUJNOŚĆ

Atre
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
19.04.2025, 00:25  ✶  
20.07.1972
STAŁA CZUJNOŚĆ!!!
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
28.04.2025, 23:12  ✶  
9 września 1972

[+]Kochana siostrzyczko, otwórz jak będziesz sama
[Obrazek: harry-potter-hermione-granger.gif]

VICTORIA!!! NASZ DOM SPŁONĄŁ, ROZUMIESZ TO??? OGIEŃ STRAWIŁ WSZYSTKO (OPRÓCZ NASZYCH RODZICÓW)??? ZOSTAŁO TYLKO JAKIEŚ PIERDOLONE KRZESŁO!!!

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
22.05.2025, 09:32  ✶  
Brudny kawałek pergaminu, oddarty od większej całości, trafił 9 września na twoje biurko w ministerstwie - być może Brenna uznała, że w takich warunkach aurorów będą trzymać w biurze.

Nic ci nie jest?
B.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
13.06.2025, 14:42  ✶  

—07/09/72—

Wiadomość dostarczona wczesnym popołudniem.

Londyn, 07.09.72

Victorio,

powróciłem już z Egiptu i zastała mnie spora niespodzianka. Wydaje mi się, że nasza rozmowa nabierze nieoczekiwanych rumieńców z powodu listu od Ministry Jenkins. Mam z nią spotkanie w jutro przedpołudniem i będę znać więcej szczegółów, ale może się okazać, że znajdzie się sposób na nasze rozterki miejsca i finansowania szybciej niż planowaliśmy. Dziś muszę odpocząć w winiarni po tym wszystkim, zaraz opuszczam Anglię nie chcę też strzępić stalówki bez konkretów, ale musiałem się tym z Tobą podzielić. Niedzielne śniadanie w Little Hangleton?

Pozostańmy w kontakcie.

wuj Anthony
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
23.06.2025, 09:51  ✶  
8.09.1972 - list dostarczony przez feniksa
Będę u Florence. Mam nadzieję, że jesteś - i będziesz - bezpieczna.

○ • ○
his voice could calm the oceans.
la mauvaise foi
worlds change where
eyes meet
Piękna młoda kobieta o sięgających ramion, czarnych, falowanych włosach i złotych oczach, które w gniewie rozpalają się czerwienią. Jej twarz jest delikatna, przyjazna, ale poza urodą nieszczególnie zapada w pamięć. W towarzystwie uchodzi za kobiecą, chociaż zadziorną. Dzięki metamorfomagii potrafi zmieniać swój wygląd jednym kaprysem, przybierając postaci od mugolskich profesorów po indyjskiego arystokratę Amritesha. Mierzy 173 centymetry wzrostu.

Primrose Lestrange
25.06.2025, 18:51  ✶  
Odpowiedź na list.

Rodziców nie było w domu, wszyscy wyszliśmy do pracy. Ptaki uciekły. Nie wiem gdzie jest Daphne.

Utknęłam w przeklętej Lecznicy Dusz. Lovegood nie dał mi spać w sadzie (poza tym sad też częściowo spłonął - taka ciekawostka!!!) i przygotował mi tutaj łóżko. W przejściu. Nie mogę się teleportować, a wszyscy mówią, żeby nie korzystać z kominków, no to nie korzystam.

Jesteś pierwszą, która mi odpisała. Nie zamierzam udawać, że wiem, co robić. Będę tutaj pomagać i czekać, nie zamierzam sama zwiedzać tego pogorzeliska, bo mi drżą ręce ze stresu i bąblogłowy wychodzi gorzej niż w piątej klasie. Nic się nie uchowało. Absolutnie nic. Chyba nawet Warownia tak nie oberwała jak nasz dom.

Zakrapiałam dzisiaj oczy dzieci sadowników, którym iskry poszły prosto w twarz i mi trochę gorzej.

Primrose

The truth may be out there, but the lies are inside your head.
— motyw muzyczny —
Chichot losu
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
25.06.2025, 19:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.06.2025, 19:01 przez Brenna Longbottom.)  
11.09

Cieszę się, że nic Ci nie jest. Heather mówiła mi, że razem działałyście na ulicach. Przykro mi, że Wasz dom przepadł.

Nie dolega mi nic, czego nie załatwiłyby eliksiry i parę dni odpoczynku, ot trochę się poparzyłam przy gaszeniu i ewakuowaniu budynków. Jeśli chodzi o nasz dom, to jego spora część spłonęła i najwyraźniej w jakiś sposób przeklęto też to, co zostało - trzeba przyznać, że mają rozmach, przebili wszystkie zaklęcia ochronne. Ale najważniejsze, że wszyscy włącznie ze zwierzakami zdążyli się ewakuować, zanim ogień wdarł się do środka.

B.

the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
10.07.2025, 10:16  ✶  

—09/09/72—

Posłaniec odnalazł Victorię późnym popołudniem. Kruk wyglądał na zmęczonego, jego lśniące futro pokrywał osad z unoszącego się wciąż nad pogorzeliskiem pyłu. Łatwo było rozpoznać piszącego po charakterze pisma i mieniącym się srebrzystą mikką lazurowym atramencie - nawet jeśli pismo to było chwiejne w pośpiechu i zamaszystości.

Victorio! Czy jesteś cała? Czy obowiązki aurorskie nie sprowadziły na Ciebie zguby, przed którą tak chyżo umykałaś przez te wszystkie lata? Zaklinam Cię - daj znać proszę. Mój apartament na Horyzontalnej cudem ocalał i tam mnie możesz znaleźć, jeśli czego było Ci trzeba. Pomogę jak zawsze, na ile starczy mi sił i możliwości. Jeśli nawet nie znajdujesz czasu, nakreśl staremu wujowi kilka słów otuchy, daj znać co z Twoimi siostrami, z rodziną...

Z nadzieją na słowa od Ciebie,

Anthony

Chichot losu

Brenna Longbottom
13.07.2025, 21:32  ✶  
12.09.72

Chwilowo udało się nam wszystko zorganizować, zobaczymy, jak będzie wyglądała sprawa długoterminowo. Wiele osób jest w gorszej sytuacji, więc to znacznie pilniejsze.
Uważaj na siebie. Po Beltane nie sądziłam, że może być gorzej, a nie mogłam bardziej się mylić. Cholera wie, co jeszcze nas czeka.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (22): « Wstecz 1 … 18 19 20 21 22 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa