![]() |
|
Rozliczenia lata 1972 - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85) +---- Dział: Rozliczenia (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=100) +---- Wątek: Rozliczenia lata 1972 (/showthread.php?tid=4071) |
RE: Rozliczenia lata 1972 - Icarus Prewett - 21.11.2024 (wciąż czekam na zmianę pierwszokwartałową) I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: link1, link2, link3, link4, link5, link6, link7 II. Krótki opis kwartału: Icarus spędził lato nie na wakacjach, lecz w dużej mierze na obowiązkach związanych z prowadzeniem baru. Nie znaczy to, że nie poznawał nowych ludzi, lecz najwięcej czasu spędzał ze swoim rodzeństwem. III. Dokonania fabularne: Dla Icarusa lato było okresem "pomiędzy". Z jednej strony prowadzenie baru szło mu bardzo dobrze - radził sobie z pojawiającymi się wyzwaniami, a Convivium stało się miejscem wielu ciekawych spotkań. Z drugiej strony, Icarus musiał mierzyć się z własnymi wyzwaniami, które obracały się wokół wpływu jego zmarłego ojca na jego życie, kształtowaniem relacji z rodzeństwem i własnej tożsamości. Poza tym, spotkał swoją dawną miłość - Monę Rowle. Jej powrót z pewnością wpłynie na działania Icarusa w nadchodzącym kwartale. IV. Postępy: Kwartał letni był dla Icarusa w głównej mierze okresem radzenia sobie w z własnym zdrowiem psychicznym. Jednak, w kwartale jesiennym może, wraz z poradzeniem sobie z traumą, ponownie zajrzeć do historycznych ksiąg i własnych rękopisów sprzed lat. Jednocześnie, będzie zapewne musiał radzić sobie z rodzinnymi sprawami związanymi z Okiem. W ten sposób pojawi się potrzeba polepszenia swoich magicznych umiejętności: najprawdopodobniej poprzez szkolenie u lepszego czarodzieja. V. Poziom spaczenia: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Icarus nie podejmował się niczego czarnomagicznego podczas tego kwartału. VI. Rozpoznawalność: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Icarus wciąż jest przedstawicielem znanej, czystokrwistej rodziny i prowadzi cieszący się powodzeniem bar. To w połączeniu z nieznaną tożsamością jego matki daje mu umiarkowaną popularność. 3. Nowy opis rozpoznawalności: - VII. Zmiany w statystykach: brak VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: brak Łączna suma przewag i zawad po zmianach: nie robię zmian IX. Zmiany w lokacjach: 1. Dodanie zabezpieczenia: Matczyna troska X. Aktualizacja treści karty: brak XI. Nowe wskazówki dla mistrzów:- brak XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - link 2. Zawada Nałogowy hazardzista - - 3. Cecha lokacji Przestępstwa - link 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - - 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - sesja, zadanie 6. Cecha lokacji Szczury - - XIII. Sprawdzenie obecnej KP: Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam. 1. opis w polu Edukacja - mam dobrze 2. opisy przewag i zawad - mam dobrze 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze 4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze 5. opis w polu Cechy szczególne - czekam na zmianę pierwszokwartałową (jak będzie wprowadzona, to będzie wszystko ok. 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze 7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze (Popularność) 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy 10. zawada Uczulenie - nie dotyczy 11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Icarus Prewett RE: Rozliczenia lata 1972 - Electra Prewett - 21.11.2024 Zaznaczam, że czekam jeszcze na akceptację tych zmian pierwszokwartałowych. Edit zmiany zostały zaakceptowane I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1800, 1891, 2454, 2379, 3916 = 12440 II. Krótki opis kwartału: Lato upłynęło Electrze w miarę spokojnie; poza pracą jako modelka w niemagicznym Londynie, dziewczyna spędzała czas głównie na spotkaniach z bliskimi, szyciu oraz lataniu na miotle. Prewettówna miała też okazję poznać ludzi pochodzących z różnych środowisk, co otworzyło jej oczy na okrucieństwo czarodziejskiego społeczeństwa. Kolejną ważną lekcją był nie do końca udany wieczorek singli, który nauczył ją, że nie zawsze wie, co jest dobre dla innych. Jednak mimo tych doświadczeń, Electra nie straciła swojego pozytywnego podejścia do życia i patrzy z nadzieją w przyszłość. III. Dokonania fabularne: Electra skupiła się latem na swojej pracy, rozwijaniu zainteresowań i zawieraniu nowych znajomości. Do najistotniejszych osiągnięć można zaliczyć pomoc przy organizacji wieczorku singli w Convivium oraz rozpoczęcie współpracy z Charlesem Mulciberem przy promocji jego biznesu. IV. Postępy: Aktywność fizyczna: jako modelka Electra musi dbać o swoją formę, stara się więc regularnie ćwiczyć i latać na miotle (zwłaszcza, że i tak ciężko jej usiedzieć na miejscu). Charyzma: choć Electra nie przepada za kłamaniem, czasami musi to robić dla swojego bezpieczeństwa. Umiejętność prezentowania się w towarzystwie i bycia czarującą jest też bardzo przydatna w jej pracy. Rzemiosło: obecnie Electra szyje hobbystycznie, ale nie porzuciła marzenia o założeniu własnego butiku. W swoich kreacjach stara się łączyć magiczne elementy z nawiązaniami do mody mugolskiej. Wiedza o świecie: Nie dość, że Electra na co dzień pracuje dla mugoli, to jest też bardzo zainteresowana ich kulturą (zwłaszcza modą i muzyką). Stara się też lepiej zrozumieć otaczający ja świat i magiczne społeczeństwo. Transmutacja: Electra zaczęła ćwiczyć tę dziedzinę magii z Basilem, kiedy zorientowała się, jak przydatna jest przy szyciu. Zainteresowała się transmutacją też po to, by nadawać swoim kreacjom nietypowe efekty. V. Poziom spaczenia: I 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Electra dalej nie zaatakowałaby nikogo (chyba, że w samoobronie) i nie korzysta z czarnej magii. VI. Rozpoznawalność: IV 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Electra dalej lubi pokazywać się w towarzystwie i pojawia się w mugolskich magazynach modowych, ale nie jest jeszcze na tyle znana by poziom jej rozpoznawalności wzrósł. 3. Nowy opis rozpoznawalności: - VII. Zmiany w statystykach: 1. dodanie drugiej kropki w transmutacji (100 pd) VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: 1. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: - 2. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: - 3. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III - 4. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III - Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 7/7 IX. Zmiany w lokacjach: 1. - X. Aktualizacja treści karty: 1. - XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: zostawić te, które są wpisane XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy 2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy 3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy 6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy XIII. Sprawdzenie obecnej KP: Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam. 1. opis w polu Edukacja - mam dobrze 2. opisy przewag i zawad - mam dobrze 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze 4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze 5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - nie dotyczy 7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy 10. zawada Uczulenie - nie dotyczy 11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Electra Prewett RE: Rozliczenia lata 1972 - Lyssa Dolohov - 21.11.2024 I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1517, 2240, 360, 230, 290, 410, 290, 270, 395, 375, 489, 228, 320, 400, 432, 280, 300697, 678 = 10201 II. Krótki opis kwartału: To kwartał dalszego pokazywania się u boku ojca, dochodzenia do porozumienia ze sobą w stosunku do rodziny jej matki, ale też intensywnego rozwoju artystycznego. Dziewczyna wciąż ma niespokojne serce, ale jego zrywy zostały nieco przytłumione przez rytuał Beltane, który przerwała w lipcu. III. Dokonania fabularne: Lyssa pokazała się razem z Dolohovem na Honorowym Pojedynku czy Czarnym weselu. Poznawała też nieco lepiej rodzinę swojej matki co szybko poskutkowało dojściem do wniosku, że chce mieć z nimi wspólnego jak najmniej, a przynajmniej nie chce by bezpośrednio kojarzono ją poprzez nazwisko, dlatego oficjalnie zmieniła je w połowie sierpnia po uzgodnieniu tej kwestii z ojcem. Oprócz tego malowała. Dużo i często, ćwicząc rzemiosło i umiejętność zaklinania obrazów. Zainspirowana książką wydaną przez Lockharta, której początek dał ich taniec podczas Ostary, stworzyła do niej parę ilustracji, z której jedna trafiła do autora, a inna znalazła się podczas prac prezentowanych na spotkaniu zorganizowanym przez organizację Muza - do której też dołączyła w sierpniu. IV. Postępy:
V. Poziom spaczenia: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Lyssa nie zrobiła nic co wpłynęłoby na jej poziom spaczenia VI. Rozpoznawalność: 1. podniesienie 2. Uzasadnienie: Pokazywała się dalej z tatą, ale też zaprezentowała swoje obrazy na wernisażu i zostały one nawet kupione, a w Czarownicy pod koniec lata pokazał się artykuł Lady Whistleground gdzie pojawił się akapit o jej zmianie nazwiska. 3. Nowy opis rozpoznawalności: Rozpoznawalność Lyssy żeruje przede wszystkim na tej, którą posiada jej ojciec. Dziewczyna chętnie pokazuje się w jego towarzystwie, dotrzymując mu kroku w prezentowaniu się z pewnością siebie i próbami pozostawania idealną dla obserwujących ją oczu. Zdobyła trochę nowych znajomości, tym samym powiększając grono znajomych, ale też wychodząc nieco dalej do świata i dołączając do Muzy, pod której patronatem zaczęła prezentować swoje prace. Dlatego też można ją kojarzyć zarówno jako córkę Mistrza Dolohova, jak i samodzielną artystkę. VII. Zmiany w statystykach: 1. dodanie kropki w rzemiośle (300 pd) 2. dodanie kropki w zauroczeniu (800 pd) VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: 1. dodanie przewagi Występowanie I: Obserwowanie i przebywanie w towarzystwie Vakela zaowocowało opanowaniem trudnej sztuki odpowiedniego prezentowania się przed tłumem. Kod: [Przewaga="[PRZEWAGA] Występowanie I"]Obserwowanie i przebywanie w towarzystwie Vakela zaowocowało opanowaniem trudnej sztuki odpowiedniego prezentowania się przed tłumem.[/Przewaga]Kod: [Zawada="[ZAWADA] Primadonna I"][i] jedyne czego chciała to świat[/i]. Lyssa ma bardzo wysokie poczucie własnej wartości i z niezwykłą łatwością przychodzi jej zauważanie niedoskonałości innych i ich wypunktowywanie.[/Zawada]Kod: [Przewaga="[PRZEWAGA] Popularność 0"]lubi być zauważana i przyciągać spojrzenia, a rosnąca rozpoznawalność wcale jej nie przeszkadza.[/Przewaga]IX. Zmiany w lokacjach: 1. nie dotyczy X. Aktualizacja treści karty: 1. Miejsce pracy; Córka Vakela Dolohova na pełen etat, malarka 2. Cechy szczególne: brak 3. Poprawa opisu zdolności: Kod: Nigdy nie posiadała trudności z nauką. Co więcej, ukończyła szkołę, jako jedna z najlepszych uczniów, a wszystko za sprawą nieprawdopodobnej pamięci, która jest jej błogosławieństwem, ale także przekleństwem. Wytchnienie od natłoku myśli wydaje się przynosić jej sztuka. Rysik czy pędzel w dłoni odpręża, a przeniesienie na papier tego, co widzi, w dziwny sposób uwalnia. Nauczyciele w szkole mówili jej, że posiada prawdziwy talent i z ochotą zawsze się tego kurczowo trzymała i przede wszystkim go rozwijała, nieco opuszczając się w reszcie dziedzin. Z dziedzin magicznych przodowała zawsze w zauroczeniu, które chyba leżało jej tak dobrze przez wzgląd na jej przewrotną naturę - mieszała w głowach dla własnej rozrywki i własnym zachowaniem, więc czemu też nie w magicznym sensie? Wszystkiemu tylko pomagał fakt, że był to rodzaj magii który mogła wplatać w pociągnięcia pędzla, zamykając w barwnych kształtach przelewanych na płótna. Nigdy nie przyznawała się też do tego, z czego była naprawdę słaba - transmutacja z jakiegoś powodu sprzeciwiała się jej na każdym kroku, a wiedza przyrodnicza ograniczała do pustych faktów, bo Lyssa nigdy nie miała do tego serca, jakby umierające pod jej opieką rośliny i niechęć zwierząt szczególnie ją dotykały.XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Wizje przeszłości, artystyczne dokonania i uniesienia serca to motywy przewodnie dla tej postaci, więc chętnie popracowałabym nią nad dalszym rozwojem widmowidzenia, ale także spełnianiem się w artystycznym świecie i rozwijaniem rzemiosła. Wszelkie wernisaże, plenery i tworzenie bardzo mile widziane. XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - link 2. Zawada Nałogowy hazardzista - Nie dotyczy 3. Cecha lokacji Przestępstwa - Nie dotyczy 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - Nie dotyczy 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - Nie dotyczy 6. Cecha lokacji Szczury - Nie dotyczy XIII. Sprawdzenie obecnej KP: Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam. 1. opis w polu Edukacja - mam dobrze 2. opisy przewag i zawad - mam dobrze 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - poprawiam 4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrz 5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze 7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawiam 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - mam dobrze 10. zawada Uczulenie - mam dobrze 11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Lyssa Mulciber RE: Rozliczenia lata 1972 - Jessie Kelly - 24.11.2024 I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach:2066, 1522, 2450, 4972 II. Krótki opis kwartału: Krótki czerwiec, dziwny lipiec, rodzinny sierpień - w ten sposób można by krótko opisać letni kwartał Jaspera. Jessie dużo czasu spędzał z rodziną, udało mu się odnowić kilka szkolnych znajomości. Nie można jednak powiedzieć, że w ciągu tych trzech miesięcy nie działo się nic - spotkanie z wampirem, które, na szczęście, skończyło się jedynie niegroźnym ugryzieniem, atak roślin na cmentarzu, pogoń za złodziejem. III. Dokonania fabularne: Kwartał letni był czasem, w którym starał się spędzać czas wolny z bliskimi, wychodząc gdzieś z matką, wujami lub przyjaciółmi. Podczas jednej z wycieczek z matką pomógł jej zdjąć klątwę z jednego z cmentarnych grobowców i rozprawić się w przeklętymi roślinami, a także pomógł wujowi pozbyć się klątwy w jego nowym domu. IV. Postępy: W czasie trwania kwartału nie wychodził poza zakres swoich umiejętności, w swoich działaniach wykorzystując wiedzę i doświadczenie, które do tej pory posiadał. V. Poziom spaczenia: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Nie wydarzyło się nic, co mogłoby zmienić poziom spaczenia VI. Rozpoznawalność: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Nie zdarzyło się nic, co mogłoby zmienić poziom rozpoznawalności 3. Nowy opis rozpoznawalności: - VII. Zmiany w statystykach: 1. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd) 2. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd) VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: 1. dodanie przewagi Niewidzialność 0: Został trochę przyćmiony przez bardziej wygadane i bardziej popularne rodzeństwo, ale nigdy mu to nie przeszkadzało. Nigdy nie szukał atencji i z zażenowaniem patrzył na popularniejsze osoby, uwikłane niejednokrotnie w jakieś intrygi. Niewiele zmieniło się od czasów dzieciństwa - Jessiego nietrudno jest przeoczyć w tłumie. Kod: [Przewaga="[PRZEWAGA] Niewidzialność 0"]Został trochę przyćmiony przez bardziej wygadane i bardziej popularne rodzeństwo, ale nigdy mu to nie przeszkadzało. Nigdy nie szukał atencji i z zażenowaniem patrzył na popularniejsze osoby, uwikłane niejednokrotnie w jakieś intrygi. Niewiele zmieniło się od czasów dzieciństwa - Jessiego nietrudno jest przeoczyć w tłumie.[/Przewaga]Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 7/7 IX. Zmiany w lokacjach: 1. brak lokacji X. Aktualizacja treści karty: 1. tutaj wypisz nowe treści pól takich jak stan cywilny, doświadczenie, miejsce pracy, zamieszkanie, cechy szczególne, opis przewag, zawad, aura, zwierzę totemiczne itd. 2. tutaj wypisz nowe treści pól takich jak stan cywilny, doświadczenie, miejsce pracy, zamieszkanie, cechy szczególne, opis przewag, zawad, aura, zwierzę totemiczne itd. XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: wpisz tu XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy 2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy 3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy 6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy XIII. Sprawdzenie obecnej KP: Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam. 1. opis w polu Edukacja - mam dobrze 2. opisy przewag i zawad - mam dobrze 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze 4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze 5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - nie dotyczy 7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy 10. zawada Uczulenie - nie dotyczy 11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Jessie Kelly RE: Rozliczenia lata 1972 - Roselyn Greengrass - 24.11.2024 I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 4776, 1993, 3494 Razem 10263 II. Krótki opis kwartału: Lato było dla Roselyn wyjątkowo łaskawe, przynajmniej na początku. Greengrassówna oddała się niemalże w całości swojej pracy i badaniom nad przyspieszeniem wzrostu drzewka wiggenowego. Jej życie prywatne zostało zachwiane, gdy przypadkiem w lipcu zaręczyła się z Anthony Borginem - wyszło to przypadkowo (naprawdę), ale wieść poniosła się echem po Londynie, pozbawiając Rose niechcianych adoratorów. Gorzej, że przywlekło jej jednego, który irytuje ją do granic możliwości. Przez ten związek na pokaz została również zachwiana jej więź z bratem, Ambroise. Znalazła też swoją bratnią duszę w zupełnie nieromantycznym sensie. Oboje z Samuelem przysięgli przed sobą, że podejmą walkę z widmami, które zalęgły się w Kniei, by uwolnić ją spod panowania Czarnej Magii. III. Dokonania fabularne: Rose skupiła się głównie na uporządkowaniu zamieszania, związanego z życiem prywatnym - czyli z przypadkowymi zaręczynami z Anthony Borginem. Oprócz tego wzięła udział w spotkaniu Towarzystwa Herbologicznego, a także udało jej się wyhodować drzewko wiggenowe, które urosło dwukrotnie szybciej, niż normalnie. Nikomu oprócz brata nie zdradziła jeszcze sekretu, który skrywała nawet przed własną rodziną. Póki nie będzie pewna, nie opublikuje badań. Oprócz tego Roselyn odpowiedziała na wezwanie od Kniei Godryka - przodków, którzy prosili ją o pomoc w walce z widmami. To, co zobaczyła, sprawiło jednak, że jakaś część jej duszy umarła tak, jak umarł Dąb. IV. Postępy: Udało jej się wyhodować drzewko wiggenowe, które urosło dwukrotnie szybciej, niż normalnie. Razem z bratem, Ambroise, przeprowadzili na pozostałych drzewkach eksperyment sprawdzając, czy oprócz szybszego wzrostu ma także silniejsze właściwości, co byłoby przełomem jeśli chodzi o tworzenie eliksiru wiggenowego. Roselyn tego lata wzmocniła swoją percepcję, obserwując to, co się wokół niej działo oraz skupiając się jeszcze mocniej na powierzonych jej zadaniach w pracy i poza nią. Zaczęła dostrzegać inne wskazówki i tropy, sprawniej łącząc je we wnioski. Roselyn weszła do Kniei Godryka i zostawiła tam część swojej duszy, gdy zobaczyła jak widmo wysysa życie z pradawnego Dębu, będącego jej przodkiem. V. Poziom spaczenia: II 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: postać nie zrobiła nic, by podnieść spaczenie VI. Rozpoznawalność: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: postać nie zrobiła nic, by podnieść lub obniżyć rozpoznawalność 3. Nowy opis rozpoznawalności: - VII. Zmiany w statystykach: 1. dodanie kropki w percepcji (100 PD) VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: 1. dodanie przewagi xxx I-III: opis do KP 2. usunięcie zawady xxx I-III Łączna suma przewag i zawad po zmianach: - IX. Zmiany w lokacjach: 1. - X. Aktualizacja treści karty: 1. status związku: zaręczona 2. zmiana cech szczególnych na: Bardzo chuda, na granicy niedowagi. XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: - XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy 2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy 3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy 6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy XIII. Sprawdzenie obecnej KP: Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam. 1. opis w polu Edukacja - mam dobrze 2. opisy przewag i zawad - mam dobrze 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - cechy szczególne do zmiany 4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze 5. opis w polu Cechy szczególne - zmiana wklejona wyżej w aktualizację karty postaci 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze 7. opis w polu Stan cywilny - zmiana na: zaręczona 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy 10. zawada Uczulenie - nie dotyczy 11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Roselyn Greengrass RE: Rozliczenia lata 1972 - Scarlett Mulciber - 24.11.2024 I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 2538+ 1961+ 2479+ 1987+ 2639= 11604 II. Krótki opis kwartału: Po śmierci swojej mentorki wraz początkiem sierpnia Scarlett postanawia dołączyć do rodziny w Londynie. Już w progu dowiaduje się o rodzinnym skandalu związanym z chujoświeczkami autorstwa jej brata. Chcąc odnaleźć się w nowych realiach i poukładać życie nawiązuje nowe znajomości i spotyka się z ukochanym wujem, który oferuje jej pomoc, aby ta mogła się usamodzielnić. Sierpień mijał dość beztrosko, chociaż coraz częściej postanawiała nocować poza domem, spędzając noce u bliskiego przyjaciela. Nikt nie spodziewał się nadciągającej burzy, którą wywołała nagła śmierć Roberta. To wydarzenie zdawało się odbić na całej rodzinie, a z pewnością na tej części, która zamieszkiwała kamienice. III. Dokonania fabularne: Nawiązała kilka nowych znajomości, odnowiła kontakt z ukochanym wujem oraz zaczęła poznawać część rodziny o której dotychczas jedynie słyszała. Przewijała się po lesie wisielców w celach spirytystycznych. Ponadto skupiła się na przewartościowaniu wartości. IV. Postępy: Lato minęło zadziwiająco szybko i większość umiejętności pozostała na tym samym poziomie. Rzemiosło - Pleść bransoletki czy wisiorki nauczyła się jeszcze w Norwegii - to Frida pokazała jej pierwsze sploty i zaszczepiła w niej miłość i wiarę w kamienie - które były nieodłączną częścią plecionych talizmanów. Mimo, iż nie posiadały magicznych mocy czy zaklętych w sobie zaklęć - to wierzono, że coś w nich magicznego jest, wierzyła że mają i pełnią swoje funkcję. Po przybyciu do Londynu dziewczyna na nowo złapała bakcyla - a jej pierwszą motywacją był jej nowy przyjaciel. Miała powód aby wyciągnąć odziedziczony kufer i spleść pierwszą bransoletkę, której jednak nie otrzymał od razu. Potem ruszył efekt domina. Każde swoje rękodzieło stara się przygotować z myślą o danej osobie - aby jak najlepiej uzupełnić braki, czy to przynieść szczęście, czy fortunę, pomóc z pewnością siebie lub w rozterkach miłosnych - w końcu Ona wierzy, że turmalin chroni, kryształ górski oczyszcza, a cytryn przyciąga pieniądze. Też dlatego zawsze na spotkania z pewnym jegomościem nosi na ręku uplecioną bransoletkę z różowym kwarcem, udając przed samą sobą, że to tylko przypadek, że akurat nakłada ją na lewej ręce. V. Poziom spaczenia: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Nic takiego nie zrobiła VI. Rozpoznawalność: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Nie stała się bardziej sławna VII. Zmiany w statystykach: 1.Dodanie dwóch kropek w Rzemiosło (150PD) VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: ---- IX. Zmiany w lokacjach: 1. --- X. Aktualizacja treści karty: 1. ---- XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Kod: Otwarta na wszystko. Byłabym też szalenie wdzięczna, aby znalazł się powód używania częściej umiejętności rodowych (nici) - mam na myśli, by szło za tym coś więcej niż sama ciekawość.XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - link 2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy 3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy 6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy XIII. Sprawdzenie obecnej KP: Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam. 1. opis w polu Edukacja - dobrze 2. opisy przewag i zawad -dobrze 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - dobrze 4. opis w polu Zamieszkanie - dobrze 5. opis w polu Cechy szczególne - dobrze 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej -nie dotyczy 7. opis w polu Stan cywilny - dobrze 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - dobrze 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy 10. zawada Uczulenie -nie dotyczy 11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Scarlett Mulciber RE: Rozliczenia lata 1972 - Dægberht Flint - 24.11.2024 I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 3414, 2206, 227, 461 + 2776, 1150 II. Krótki opis kwartału: Dægberht dopiero wrócił do Londynu po dalekomorskiej wyprawie, z której wrócił po otrzymaniu wiadomości od Victorii. Wciąż mieszka razem z Vioricą w mieszkaniu przy Alei Horyzontalnej. Powoli nadrabia to, co ominęło go podczas długiej nieobecności. III. Dokonania fabularne: Po powrocie Flinty rozesłał listy do wszystkich znajomych i spędził trochę czasu z rodziną. Podczas licznych rozmów starał się nadrobić wątek Beltane, jego powikłań i dalszych zdarzeń, które miały miejsce w Anglii. Ze względu na późne zawitanie do Londynu, nie wziął udziału w żadnym z sabatów, nad czym głęboko ubolewa, ale nawet mimo tego robi się coraz głośniej o tym, że Flinty wrócił i zostaje na dłużej. Zwłaszcza że zdążył już napisać swój pierwszy donos do kowenu. IV. Postępy: Wypędził z mieszkania Victorii upierdliwego ducha, korzystając z popularnych świeczek w kształcie penisa, stając się tym samym pierwszym egzorcystą, który zarumienił się na widok poltergeista. V. Poziom spaczenia: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: brak fabularnych przesłanek VI. Rozpoznawalność: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: obecny opis jest cały czas aktualny - nie miałam dużej szansy na pokazanie tego na fabule przez małe okienko czasowe, ale wszedł w kwartał z przytupem - masa listów, prezentów, donos do kowenu, wypędzanie poltergeista świeczkami z afrodyzjakiem... VII. Zmiany w statystykach: - VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: - IX. Zmiany w lokacjach: - X. Aktualizacja treści karty: - XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: zostawić to co jest XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - nie mam 2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie mam 3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie mam 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie mam 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie mam 6. Cecha lokacji Szczury - nie mam XIII. Sprawdzenie obecnej KP: Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam. 1. opis w polu Edukacja - poprawne 2. opisy przewag i zawad - poprawne 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - poprawne 4. opis w polu Zamieszkanie - poprawne 5. opis w polu Cechy szczególne - poprawne 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - poprawne 7. opis w polu Stan cywilny - poprawne 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - poprawne 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - poprawne 10. zawada Uczulenie - poprawne 11. lokacja poziomu 0 - poprawne adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Dægberht Flint RE: Rozliczenia lata 1972 - Eden Lestrange - 24.11.2024 I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: tu jest 3466 słów, tu jest 3034 słów, tu jest 3861 słów = razem 10361 słów w trzech sesjach II. Krótki opis kwartału: Lato przyniosło Eden niepokój i przebudzenie. Choć jej związek z Alastorem trwał, a on sam był dla niej wsparciem, wewnętrzne rozterki przybierały na sile. Coraz trudniej było jej ignorować szaleństwo ojca, którego fanatyczne działania jako Śmierciożercy budziły w niej wstyd i zwątpienie w człowieka, za którego wierną kopię zawsze uchodziła. Dostrzegając własne nieszczęście i brak pewności co do własnej tożsamości, podjęła pierwsze, choć niepewne próby zmian - drobne gesty, małe kroki ku wyzwoleniu z okowów przeszłości. Lato stało się dla niej początkiem przemiany, gorączkowym poszukiwaniem drogi, która mogłaby zaprowadzić ją do prawdziwego życia. III. Dokonania fabularne: Lato było dla Eden czasem pytań, niepokojów i pierwszych prób zmiany. Jej związek z Alastorem trwał, pełen skomplikowanych niuansów i pytań, które zaczęła zadawać sama sobie. Był jej oparciem i jednocześnie wyzwaniem - każdy dzień spędzony z nim zdawał się być krokiem ku przewartościowaniu życia, które dotąd przyjmowała za pewnik. Nieudana próba uratowania małżeństwa z Williamem uświadomiła jej, że walczyła nie o miłość, lecz o zachowanie pozorów - nawet jeśli doskonale wiedziała, że sama przyczyniła się do jego upadku. Równocześnie niepokoiły ją coraz bardziej fanatyczne działania ojca jako Śmierciożercy - widziała w nim cień dawnego człowieka, z przerażeniem obserwując, jak ideały czystej krwi przemieniają go w kogoś obcego. Zaczęła poważnie się zastanawiać, czy ślepe podążanie za jego słowami przez całe życie nie oznaczało, że zbudowała je na kłamstwach, iluzjach oraz zwyczajnej głupocie. Dostrzegając pustkę swojego życia, zaczęła podejmować nieśmiałe próby zmian - rozmowy z ludźmi, których wcześniej ignorowała, czy odwiedzanie miejsc, w których czuła się jak ryba wyjęta z wody. Lato stało się dla niej czasem gorączkowych przemyśleń i poszukiwań, jeszcze nie rewolucji, ale wyraźnych kroków ku wyrwaniu się z mroku rodzinnych tradycji. Alastor był jej latarnią w tym chaosie, a jego wsparcie dawało jej odwagę, by spojrzeć w oczy własnym lękom. W głębi duszy wiedziała, że przed nią długa droga, ale pierwszy krok został postawiony. I to się liczyło. IV. Postępy: Rozproszenie - rozumiejąc, że znalazła się pomiędzy młotem a kowadłem, jeśli chodzi o sytuację polityczną, zaczęła częściej ćwiczyć obronę przed magią, która mogłaby wpłynąć na jej umysł, a co gorsza, wedrzeć się do niego. Uczyniła w tym kierunku widoczne postępy, ale nadal nie posiadła zdolności oklumencji; zamierza poprosić o pomoc Anthony'ego, z którego pomocą aktywnie ćwiczyła dotychczas. Toksyczna rodzina - w miarę nierozsądnych działań terrorystycznych swojego ojca, a także pobłażającej temu matki, przestała traktować ich słowa jak prawdy objawione. Choć czuje nadal wpływ swojej rodziny we własnym zachowaniu, nie będzie już nigdy na każde jej zawołanie, a już na pewno nie skoczy za nimi w ogień. Magia bezróżdżkowa - po randce z Alastorem, podczas której obydwoje utopili swoje różdżki na dnie jeziora, uznała, że więcej w takiej sytuacji się nie zamierza znaleźć. Jednak zamiast unikać łódek oraz zbiorników wody uznała, że woli nauczyć się, jak posługiwać się magią bez pomocy różdżki. Zaczęła spędzać sporo godzin na nauce metodą prób i błędów, ale jeszcze nie jest na tyle odważna, by ruszyć się z domu bez różdżki. V. Poziom spaczenia: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Nic nowego na froncie moralnym. VI. Rozpoznawalność: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Choć zaczęła się pojawiać na większej ilości wydarzeń publicznych, nadal woli pozostawać poza radarem, głównie ze względu na swoją relację z Alastorem. Jest rozpoznawana, ale brukowce nie zabijają się, aby poznać jej opinię. 3. Nowy opis rozpoznawalności: n/a VII. Zmiany w statystykach: 1. dodanie kropki w Rozproszeniu (800PD) VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: Dopisanie wag: Kod: [b]Blondynom się nie podskakuje 0: [/b]1. usunięcie zawady Toksyczna rodzina II 2. usunięcie przewagi Teleportacja II Łączna suma przewag i zawad po zmianach: jeśli dobrze liczę, to 6 (przy akcepcie kupiłam 2 wagi za 200PD i miałam łączną wagę 8, więc teraz powinno mi wrócić na konto 200PD) IX. Zmiany w lokacjach: n/a X. Aktualizacja treści karty: 1. Pochodzenie, usunięcie końcówki zdania:[...]Jest małżonką Williama Lestrange, naukowca. i wynalazcy leku na Nocną Marę. 2. n/a XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: nie mam nic nowego do powiedzenia XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - nie mam 2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie mam 3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie mam 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie mam 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie mam 6. Cecha lokacji Szczury - nie mam XIII. Sprawdzenie obecnej KP: Sprawdź, czy masz w swojej KP dobrze wpisane następujące rzeczy. Jeśli coś jest źle, zgłoś poprawną wersję w części VIII. i/lub X. tego rozliczenia. Odpowiedz na te kwestie słowami: nie dotyczy/mam dobrze/poprawiam. 1. opis w polu Edukacja - jest git 2. opisy przewag i zawad - jest git 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - jest git 4. opis w polu Zamieszkanie - jest git 5. opis w polu Cechy szczególne - imo jest git, bo dobrze wspomnieć kolor włosów, gdyż aktywuje kartę pułapkę (przewagę Blondynom się nie podskakuje) 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - wywalone wyżej 7. opis w polu Stan cywilny - jest git 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - jest git 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie mam 10. zawada Uczulenie - nie mam 11. lokacja poziomu 0 - jest git adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Eden Lestrange RE: Rozliczenia lata 1972 - Sebastian Macmillan - 24.11.2024 I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 8 315 + 5 432 = 13 747 II. Krótki opis kwartału: W trakcie sezonu letniego Sebastian skupiał się przede wszystkim na swoim rozwoju zawodowym. Regularnie stawiał się na miejsce wezwań dotyczących wszelkiego rodzaju paranormalnych fenomenów związanych z pracą w Departamencie Kontroli nad Magicznymi Stworzeniami, nawiązując przy okazji współpracę z pracownikami innych wydziałów Ministerstwa Magii. Co więcej, w obliczu niepokojących zdarzeń związanych z losem osób dotkniętych konsekwencjami wejścia do Limbo podczas Beltane, Macmillan zajął się intensywniej pielęgnacją swojej relacji z kowenem Whitecroft. Oprócz typowej dla niego pracy na rzecz organizacji w ramach obchodów Lithy oraz Lammas Sebastian zobowiązał się również do zmniejszenia liczby przepracowywanych godzin w Ministerstwie Magii, aby móc efektywnie wspomagać kowen po zmianach na szczycie związanych z aresztowaniem Isobell Macmillan. III. Dokonania fabularne: Większość osiągnięć Sebastiana z okresu letniego jest nierozerwalnie połączona z jego pracą na rzecz Ministerstwa Magii oraz kowenu Whitecroft. Przez lwią część wakacji mężczyzna skupiał się na rozwiązywaniu spraw związanych z opętaniami, wyganianiem poltergeistów oraz badaniu magicznych anomalii m.in. w Stonehenge, oraz w mugolskim ośrodku Windermere. Dopuszczanie do informacji na temat Zimnych oraz śledztw toczących się w sprawie konsekwencji wydarzeń na Beltane, Sebastian zaangażował się w sprawę personalnie, podejmując próbę zrozumienia tego, z czego wynikają problemy nękające Zimnych poprzez skontaktowaniem się z nowym arcykapłanem kowenu i zawarciem z nim umowy umożliwiającej dostęp do nowych źródeł wiedzy. Udział w festynach sabatowych oraz obecność na imprezie Brenny Longbottom w Dolinie Godryka ośmieliła go nieco w kwestii nawiązywania bardziej poważnych kontaktów z ludźmi. IV. Postępy: Pomimo tego, że w trakcie wydarzeń fabularnych Sebastian był zmuszony do nawiązania bardziej regularnych kontaktów z innymi członkami magicznej społeczności, tak trzymał się wyjątkowo daleko do wszelkiego rodzaju mediów. Nie brał udziału w żadnym wywiadzie oraz nie wyszła z jego strona żadna inicjatywa związana z podzieleniem się ze światem swoimi opiniami na temat swojej pracy i wydarzeń związanych z ostatnimi kontrowersjami dotyczącymi kowenu Whitecroft, oraz kultu Matki. W ramach rozgrywek fabularnych Sebastian miał okazję skorzystać parę razy z magii w chwilach stresu (m.in. wydarzenia w ośrodku wypoczynkowym Windermere), jednak z uwagę na specyfikę swojego zawodu zapewne najbardziej rozwijał swoją Charyzmę z uwagi na regularne wykonywanie Egzorcyzmów oraz zwiększanie swojego obycia w zwykłych kontaktach międzyludzkich. V. Poziom spaczenia: 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: brak działalności fabularnej, która umożliwiłaby mu podniesienie poziomu spaczenia VI. Rozpoznawalność: 1. spadek 2. Uzasadnienie: Z wyjątkiem tego, że Sebastian asystował kowenowi Whitecroft podczas obchodów Lithy i Lammas, nie podjął jakichkolwiek działań mających na celu pojawienie się na językach czarodziejskiej socjety. Czarodziej trzymał się z dala od wszelkiego rodzaju wystąpień medialnych i publikacji artykułów w czasopismach specjalistycznych, jakich można by było się po nim spodziewać z uwagi na jego pracę Egzorcysty w Ministerstwie Magii czy rozległą wiedzę naukową. Chociaż angażował się w swoje obowiązki zawodowe oraz pomoc kowenowi, tak nie walczył zaciekle o to, by wylądować w świetle fleszy. Nie zawiązał dużej ilości nowych znajomości podczas sezonu letniego, a jeśli już zjawiał się w miejscu, gdzie było dużo ludzi, to zachowywał się uprzejmie, acz dosyć pasywnie. 3. Nowy opis rozpoznawalności: Kod: [Rozpoznawalność] Poziom III — Zwykły czarodziejVII. Zmiany w statystykach: — — — VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: — — — IX. Zmiany w lokacjach: — — — X. Aktualizacja treści karty: 1. Zmiana przewagi Popularność na Niewidzialność AKTUALNA WERSJA: Kod: [Przewaga="◀▶ [PRZEWAGA] Popularność [0]"][/Przewaga]Kod: [Przewaga="◀▶ [PRZEWAGA] Niewidzialny [0]"][/Przewaga]2. Aktualizacja zawady Samotnik AKTUALNA WERSJA: Kod: [Zawada="◀▶ [ZAWADA] Samotnik [1]"][/Zawada]Kod: [Zawada="◀▶ [ZAWADA] Samotnik [1]"][/Zawada]3. Aktualizacja zawady Nerwica natręctw AKTUALNA WERSJA: Kod: [Zawada="◀▶ [ZAWADA] Nerwica natręctw [1]"][/Zawada]Kod: [Zawada="◀▶ [ZAWADA] Nerwica natręctw [1]"][/Zawada]4. Aktualizacja zawady Wada wzroku AKTUALNA WERSJA: Kod: [Zawada="◀▶ [ZAWADA] Wada wzroku [1]"][/Zawada]Kod: [Zawada="◀▶ [ZAWADA] Wada wzroku [1]"][/Zawada]6. Aktualizacja pola Edukacja AKTUALNA WERSJA: Kod: [Edukacja]Kod: [Edukacja]6. Aktualizacja pola Aktualne miejsce pracy Kod: [Aktualne miejsce pracy]6. Dodania pola Cechy szczególne Kod: [Cechy szczególne] Rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza)7. Dodania pola Zamieszkanie Kod: [Zamieszkanie] Mieszkanie na Ulicy Śmiertelnego Nokturnu w LondynieXI. Nowe wskazówki dla mistrzów: brak, proszę tylko o usunięcie punktu drugiego, ponieważ podczas kwartału letniego Sebastian nie miał większego wpływu na fabułę grupy Cathala po swoich początkowych wizytach. XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność — nie dotyczy 2. Zawada Nałogowy hazardzista — nie dotyczy 3. Cecha lokacji Przestępstwa — nie dotyczy 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia — nie dotyczy 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi — nie dotyczy 6. Cecha lokacji Szczury — nie dotyczy XIII. Sprawdzenie obecnej KP: 1. opis w polu Edukacja — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci) 2. opisy przewag i zawad — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci) 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci) 4. opis w polu Zamieszkanie — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci) 5. opis w polu Cechy szczególne — poprawiam (w Aktualizacjach Karty Postaci) 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej — mam dobrze 7. opis w polu Stan cywilny — mam dobrze 8. przewaga Niewidzialność / Popularność — mam dobrze 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex — nie dotyczy 10. zawada Uczulenie — mam dobrze 11. lokacja poziomu 0 — nie dotyczy adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Sebastian Macmillan RE: Rozliczenia lata 1972 - Baldwin Malfoy - 25.11.2024 I. Podstawa rozliczenia: 1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji 2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link 3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 4469, 1995, 3117, 927 = 10 508 II. Krótki opis kwartału: Kwartał letni minął Baldwinowi bez zbędnych rewelacji. Większość czasu spędzał na podtrzymywaniu mniej lub bardziej poprawnych relacji rodzinnych, włóczeniu się po Podziemnych Ścieżkach, ignorowaniu wiszącego w powietrzu konfliktu i zwyczajnym cieszeniu się życiem w towarzystwie bliskich sobie osób. Nawiązał kilka nowych przyjaźni. Ale przede wszystkim malował - czasem ściany, mury na Nokturnie, głównie obrazy. I grał - zwykle w teatrze, dużo częściej ludziom na nerwach. III. Dokonania fabularne: O dziwo nie spowodował żadnego większego skandalu - choć zdaje się, że było całkiem blisko po bardzo niefortunnym “nieporozumieniu” z Anthonym S. na początku czerwca. Praktycznie przez całe lato siedział dość cicho i nie wtykał różdżki w mrowisko- jedynym większym wydarzeniem, na którym Baldwin się pojawił był Sen Nocy Letniej organizowany przez Towarzystwo “Muza”. Głównie dbał o to, aby Malfoy’owie nie zapomnieli o jego istnieniu. Spędzał sporo dużo czasu na Nokturnie, pomagając Lorraine w prowadzeniu zakładu pogrzebowego, występował na mniejszych scenach w “The Globe”. IV. Postępy: Nie pracował przez lato nad niczym szczególnym, ale na każdym kroku kusi go słodki szept bardziej zakazanych obszarów magii. Dlatego spędza więcej czasu w towarzystwie swojego stryja zwanego w tutejszych stronach Orfeuszem, trenując tajniki hipnozy i sztuki. Sztuką i religią Baldwin Malfoy żyje i oddycha. Zaczął więc podchodzić do tego z mniejszą ignorancją, a coraz częściej się tego uczyć. Wraz z ubiegającym latem zdaje się też coraz częściej myśleć o nadciągającej nieubłaganie śmierci, a z tymi myślami pojawia się chęć uniknięcia jej za wszelką cenę. Żyje w cichym, narcystycznym przekonaniu, że Bogowie przygotowują go do roli mesjasza Ars Moriendi. V. Poziom spaczenia: III 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: w kwartale letnim Baldwin nie praktykował czarnej magii w takim stopniu, by podnieść poziom spaczenia VI. Rozpoznawalność: III 1. zachowanie 2. Uzasadnienie: Pojawił się na jednym wydarzeniu artystycznym dając znać, że żyje i nadal jest aktorem. Nie brał jednak udziału w żadnych publicznych skandalach, które mogłyby poziom rozpoznawalności podnieść. 3. Nowy opis rozpoznawalności: - VII. Zmiany w statystykach: - 1. dodanie kropki w WOŚ (100 PD) VIII. Zmiany w przewagach i zawadach: - Łączna suma przewag i zawad po zmianach: bez zmian (11/11) IX. Zmiany w lokacjach: 1. Zakup lokacji na poziomie 0 - Galeria Sztuki “Eurydyka” Kod: [Nazwa lokacji] Galeria Sztuki EurydykaX. Aktualizacja treści karty: 1. Cechy szczególne: Proszę o zmianę z: Kod: Jego pochodzenie zdradza bardzo jasny, platynowy kolor włosów. Poza tym nie ma żadnych tatuaży, blizn czy znamion.Kod: Wnętrze jego obu dłoni szpecą blizny po głębokich rozcięciach.XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Chciałabym w przyszłym kwartale częściej rzucać Baldwina na Nokturn i Podziemne Ścieżki (współpraca z big bossami). Może postawić go przed większymi dylematami moralnymi, zmusić choć na moment do kwestionowania podejścia do niektórych spraw. XII. Rozliczenie cech: 1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy 2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy 3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy 4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy 5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy 6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy XIII. Sprawdzenie obecnej KP: 1. opis w polu Edukacja - mam dobrze 2. opisy przewag i zawad - mam dobrze 3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze 4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze 5. opis w polu Cechy szczególne - poprawiam 6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - nie dotyczy 7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze 8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze 9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy 10. zawada Uczulenie - nie dotyczy 11. lokacja poziomu 0 - zakupiona w rozliczeniu adnotacja moderatora
Zaakceptowane. @Baldwin Malfoy |