• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Sowa Christophera

Sowa Christophera
edytka rokłudowa
— you're insane —
GOD FORBID a girl
carry on her FAMILY LEGACY

sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
amnezjatorka
mocny, niedbały makijaż oczu | długie, najczęściej rozpuszczone włosy prawie zawsze w nieładzie | neutralny wyraz twarz | dołeczki, gdy się uśmiecha | lekko odstające uszy | budowa szczupła, ale i kobieca | 170 cm wzrostu | blada skóra bez skazy oraz rumieńców | drogie szaty w kolorze głębokiej czerwieni, zieleni lub czerni | dużo pierścieni oraz srebrnych bransolet | pachnie świeżym praniem, owocami, ale i odrobiną dymu papierosowego

Edith Rookwood
11.09.2026, 18:56  ✶  
24.10.1972
Christopher,

Mam nadzieje, że pomimo napiętego grafiku, znajdziesz czas i dla mnie, ale nie ufam żadnemu innemu artyście w tym kraju, dlatego zwracam się do Ciebie z prośbą o wykonanie dla mnie Szat Stagnacji.

Pozdrawiam,
Edith Rookwood.

charm me. FURIOUSLY.
[Obrazek: 7a90f11105af48eb0dfbf06ddd0ce3052d8869b1.jpg]
torment me. IN DETAIL.
the charmer
Voulez vous coucher avec moi, ce soir?
sława
III
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
Handlarz sztuką
183 cm wzrostu, ciemnoblond włosy, piwne oczy. Jego niezwykła uroda fascynuje wszystkich wokół.

Vernon Mulciber
11.09.2026, 19:10  ✶  
26.10.1972

Monsieur Rosier,

wiele słyszałem o Pańskich zwinnych dłoniach oraz talencie w posługiwaniu się igłą i nicią. Chciałbym zatem złożyć zamówienie na szatę stagnacji, szczegóły projektu pozostawiając w Pańskiej gestii. W załączeniu przesyłam moje wymiary.

Bien à vous
Vernon Mulciber

His eyes are
like angels

his heart is cold
last responder
Are we magic or science?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
niewymowny, magimedyk
175 cm wzrostu, czarne oczy i włosy. Kiedy nie ma na sobie fartucha laboratoryjnego, nosi się raczej w męskim stylu. Czuć wokół niej woń papierosów. Jej głos jest dość niski jak na kobietę.

Odile Fawley
11.09.2026, 22:11  ✶  
27.10.1972

Szanowny Panie Rosier,

chciałabym złożyć zamówienie na jedną szatę stagnacji, najlepiej w czarnym kolorze. Poniżej załączam moje wymiary.

Z poważaniem,
Odile Fawley

It is not the
strongest of the
species that
survives

nor the most intelligent,
but the one most
responsive to change
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
13.09.2026, 14:27  ✶  
Papierowy samolocik przyleciał do pracowni Christophera 28 października.

Chris,

zjebałam nie dałam rady z zamówieniem na szaty dla dwójki moich znajomych klientów (nazywają się Henry i Hestia). Proszę, czy mógłbyś spróbować uszyć je za mnie? Odwdzięczę się jak chcesz, mogę nawet pomóc z Twoimi zamówieniami.

Electra

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
Dr Jekyll & Mr Hyde
o dwóch takich, co podzieliły księżyc
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
rozszczepieniec
zawód
stażystki w Mungu / kelnerki w mugolskim barze
Dość wysoka (173 cm) blondynka o niebieskich oczach. Wydaje się szczupła, ale w rzeczywistości jest dobrze umięśniona i szybko biega. Mówi z delikatnym akcentem. Najczęściej zakłada mugolskie ubrania, ceni sobie swobodę, ale na specjalne okazje ma kilka pięknych sukni i szat, odziedziczonych po matce.

Zelena Brekker
13.09.2026, 21:22  ✶  
25.10.1972

Szanowny Panie Rosier,

czy mogłabym zamówić u Pana szatę stagnacji? Dołączyłam dokładne wymiary i adres dostawy.

Z poważaniem,
Zelena Brekker
Czarodziej
Życie to sztuka, którą uprawia niewielu. Większość tylko wegetuje.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Złotnik / Kowal
Wysoki brunet, mierzący aż 193 cm wzrostu. Długość włosów często sięga mu karku. Zazwyczaj goli się na gładko, bądź pozwala sobie utrzymać zarost. Ostatnie wydarzenia spalonej nocy doprowadziły do tego, że zapuścił brodę. Twierdząc, że być może w ten sposób, nie zostanie rozpoznany przez oprawców. Ubiera zwyczajnie jak każdy mugol. Posiada bardzo dobrze zbudowaną sylwetkę, co zasługą jest wieloletnie ćwiczenie ciała.

Tristan Ward
17.09.2026, 11:59  ✶  
Odpowiedź na ten list nadeszła dnia następnego. Sowa przyleciała nie tylko z listowną odpowiedzą i rachunkiem zapłaty, ale i paczuszką.

Londyn 28 października 1972r.

Szanowny Panie Rosier,

Bardzo chętnie podjąłem się wykonania zlecenia dla Pana. Starałem się jak mogłem, ale nie wiem czy efekt końcowy Pana zadowoli. W natłoku licznych zamówień na tego rodzaju gwoździe, czasami coś nie wyjdzie odpowiednio estetyczne.

Jako zapłatę bym przyjął ofertę odzieży, o której Pan wspomniał w liście zamówienia. Jeżeli nie byłoby to możliwe, przyjmę zapłatę pieniężną.

Tristan Ward

@Christopher Rosier
Inkwizytor
"Bijące serce Zakonu" – cytat by Woody Tarpaulin (czyli twój stary najebany gada z kolegą o tym, jak był zomowcem i pałował księży na ulicach)
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Auror na pełen etat, majster na pół
Myślisz sobie, "ale skurwysyn", i masz w sumie rację. Szczupły, zawsze schludnie ubrany mężczyzna w średnim wieku o jasnobrązowych włosach. Niby chudy, ale jednak byk. Jak na kogoś raczej średniego wzrostu (mierzy dokładnie 1,78 m), podejrzanie mocno lubi patrzeć z góry na przestępców, których przetrzymuje w swojej sali przesłuchań. Wygląda na młodszego, aniżeli jest w rzeczywistości, chociaż na jego twarzy zaczynają już rysować się zmarszczki. Pod zmęczonymi, ciemnozielonymi oczyma, widać cienie od niewyspania. Nie jest kimś, kto przesadnie dba o swój wygląd, a jednak, przepisowy mundur aurora zawsze ma idealnie wyprasowany, kołnierzyk koszuli stoi sztywno, a buty — wydają się być świeżo pastowane. Wyważenie Aarona wynika z wtłoczonego przez lata służby aurorskiego rygoru, zaś wojskowa elegancja — z przekonania o potrzebie zachowywania wewnętrznej dyscypliny bez względu na okoliczności. Przynajmniej w godzinach pracy jest elegancki, bo po cywilnemu ubiera zwykle stare łachy robocze, w których jest mu najwygodniej. Widać po nim, że pracuje manualnie, ręce ma bowiem szorstkie, z widocznymi odciskami. Jego ruchy cechuje precyzja i pewność siebie. Na co dzień pachnie wodą po goleniu (od lat tą samą), roztaczając wokół siebie mdłą woń najtańszej kawy z ministerialnego automatu, zmieszaną z dymem papierosowym. Na prawej ręce ma dwa tatuaże, które zwykle chowa jednak pod zaklęciami maskującymi.

Aaron Andrew Moody
17.09.2026, 12:21  ✶  
List nadesłany 26.10.1972, zamawiam świąteczną szatę dla Lorien.

Szanowny Panie Rosier,

Zwracam się z uprzejmą prośbą o uszycie na miarę kobiecej szaty stagnacji w terminie możliwie przed zbliżającym się sabatem. Załączam dokładne wymiary, jak sądzę, jednej z pańskich stałych klientek. Opłatą proszę obciążyć moją skrytkę w banku Gringotta.

Z poważaniem,
A. A. Moody

I am the righteous hand of Justice
and I am ready to strike in her name
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
8 godzin(y) temu ✶  
23 X 1972

Szanowny Panie Rosier,

z polecenia niejakiej Mildred Moody, której kreacja zachwycała na przyjęciu weselnym państwa Black, pragnę złożyć zamowienie na szatę stagnacji. Nie oczekuję wymyślnego kroju, ale prosiłbym o przynajmniej dwie kieszenie, więcej jeżeli czas na to pozwoli.

Niechaj gwiazdy wiecznie jaśnieją nad Waszymi głowami,
Morpheus Longbottom

attempting to do some shibari stuff with the red string of fate
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa