• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
02.04.2023, 11:16  ✶  
Cześć, mam pytanie, może głupie, może nie, ale wolę zapytać.
Czy rzut na klątwę żywiołów jest traktowany jako akcja podczas eventu? Jakby nie patrzeć, jest to coś na co postać nie ma wpływu i zostaje wymuszone emocjami.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
02.04.2023, 11:19  ✶  
Bren, zbuduję wam taką instrukcję i listę przykładowych spelli na event jak skończę pisać ostatnie dwie grupy. Mam nadzieję, że rozmyje to wasze wątpliwości. I tak - zamknięta lista zaklęć jest w przygotowaniu, skończę ją po wyszlifowaniu nowych tematów organizacji. Mam nadzieję, że mimo lekkich obaw, które widziałam w związku z tym, spodoba wam się to, nad czym pracowałam.

Pasku, nie. Jeżeli wybierzecie opcję z dwiema turami zamiast jednej, to możesz rzucić na klątwę w tej pierwszej, wydaje mi się, że tak będzie nam łatwiej to ogarnąć.
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
02.04.2023, 14:34  ✶  
Dzień dobry, to znowu ja. Czy jeśli korzystam z przewagi rodowej: Prawie jak zwierzątko - Miotły tworzone przez Wrightwood przylatują do właściciela zawołane i potrafią same wrócić do domu, to jest to traktowane jako akcja? Szeroki uśmiech
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
02.04.2023, 14:36  ✶  
Nie, miotła po prostu do ciebie przyleci.
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
02.04.2023, 14:45  ✶  
Heloł, czy na tym etapie Beltane teleportacja działa (przynajmniej na razie xd) normalnie?

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
02.04.2023, 14:51  ✶  
(02.04.2023, 14:45 )Erik Longbottom napisał(a): Heloł, czy na tym etapie Beltane teleportacja działa (przynajmniej na razie xd) normalnie?
Twoja postać widziała obie wersje - części osób udawało się teleportować na początku tego wszystkiego, ale im więcej mijało czasu, tym gorzej z tym było - nie bez powodu czarodzieje uciekają w stronę lasu, żeby teleportować się tam. To czy Erik zaryzykuje jest twoim wyborem, ale rozsądek podpowiada mu raczej, że może być z tym kiepsko.
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
02.04.2023, 21:45  ✶  
Hej, mam pytanie odnośnie tego co dzieje się na evencie w poście zbiorczym http://secretsoflondon.pl/showthread.php...7#pid10607 oraz tym co jest pisane u mnie w grupie http://secretsoflondon.pl/showthread.php...pid=0#pid0

Zakładam, że w poście zbiorczym jest odniesienie do akcji Śmierciożerców – jakieś odepchnięcie czarodziejów od ognisk „Atak ciemnych sił się powiódł – krąg czarnego ognia rozlał się wokół ognisk, a odepchnięci z niego czarodzieje musieli przebić się do środka udanymi zaklęciami”, a potem w naszym grupowym „Po odepchnięciu was przez zamaskowanego Śmierciożercę, to wciąż wasza grupa znajdowała się najbliżej ściany czarnego ognia.” A to przypadkiem nie miało być tak, że gracze nie mieli atakować innych graczy? Jeśli to jest działanie jakichś NPC no to ok, ale z tych postów to nie wynika tak do końca, tym bardziej, że czytałam posty innych graczy i stąd moje niezrozumienie co się dzieje – zwłaszcza też, że było rzucane udane zaklęcie rozpraszające w razie ataku (a odepchnięcie chyba atakiem właśnie jest...).
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
02.04.2023, 21:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.04.2023, 21:51 przez Eutierria.)  
(02.04.2023, 21:45 )Victoria Lestrange napisał(a): Hej, mam pytanie odnośnie tego co dzieje się na evencie w poście zbiorczym http://secretsoflondon.pl/showthread.php...7#pid10607 oraz tym co jest pisane u mnie w grupie http://secretsoflondon.pl/showthread.php...pid=0#pid0

Zakładam, że w poście zbiorczym jest odniesienie do akcji Śmierciożerców – jakieś odepchnięcie czarodziejów od ognisk „Atak ciemnych sił się powiódł – krąg czarnego ognia rozlał się wokół ognisk, a odepchnięci z niego czarodzieje musieli przebić się do środka udanymi zaklęciami”, a potem w naszym grupowym „Po odepchnięciu was przez zamaskowanego Śmierciożercę, to wciąż wasza grupa znajdowała się najbliżej ściany czarnego ognia.” A to przypadkiem nie miało być tak, że gracze nie mieli atakować innych graczy? Jeśli to jest działanie jakichś NPC no to ok, ale z tych postów to nie wynika tak do końca, tym bardziej, że czytałam posty innych graczy i stąd moje niezrozumienie co się dzieje – zwłaszcza też, że było rzucane udane zaklęcie rozpraszające w razie ataku (a odepchnięcie chyba atakiem właśnie jest...).
W tej grupie znajdują się inne postacie, nie znacie ich tożsamości. Mogłam się w tym faktycznie zgubić, bo miałam przed oczami plan śmierćków a wy nie, za co przepraszam. Przejrzę te posty i zobaczę czy nie powinnam tego doprecyzować odrobinę lepiej.

Edit: przez inne postacie chodzi mi właśnie o NPC, zostałam poproszona o dołączenie ich właśnie do tej grupy przy ognisku.
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
03.04.2023, 00:08  ✶  
Wiem, że pytanie porządnie spóźnione, ale jednak jakoś dopiero teraz nas naszły wątpliwości.

1. "Patrick - nie do końca wiedziałeś, co próbujesz przesunąć. Translokowanie ziemi zakończyło się rozlaniem się światła na boki, niczym lawy." - tyle że my szliśmy do kamienia, który Theonowi wypadł na trawę i nie został pogrzebany, czyli powinien być na wierzchu - gwoli ścisłości, i tak nadal nie wiemy, że kamień to kamień?

2. "Magiczne żyły zaczęły podążać w twoim kierunku, ale w porę wyciszyło je zaklęcie rozpraszające Victorii." - rozumiem, że wygaszone zostały tylko same żyły, kamyk nadal robi za lampkę?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
03.04.2023, 00:09  ✶  
(03.04.2023, 00:08 )Mavelle Bones napisał(a): Wiem, że pytanie porządnie spóźnione, ale jednak jakoś dopiero teraz nas naszły wątpliwości.

1. "Patrick - nie do końca wiedziałeś, co próbujesz przesunąć. Translokowanie ziemi zakończyło się rozlaniem się światła na boki, niczym lawy." - tyle że my szliśmy do kamienia, który Theonowi wypadł na trawę i nie został pogrzebany, czyli powinien być na wierzchu - gwoli ścisłości, i tak nadal nie wiemy, że kamień to kamień?

2. "Magiczne żyły zaczęły podążać w twoim kierunku, ale w porę wyciszyło je zaklęcie rozpraszające Victorii." - rozumiem, że wygaszone zostały tylko same żyły, kamyk nadal robi za lampkę?
1. Nadal nie wiesz, że to kamień - wg posta mg było wam ciężko iść to zbadać.
2. Zgasło całe światło generowane przez ten kamień.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 31 32 33 34 35 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa