• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Wolf in sheep's clothing
"There are no strange creatures, only blinkered people."
krew
genetyka
zawód
Szczupła, niewysoka młoda kobietka, o kędzierzawych, rudobrązowych włosach i zielono-niebieskich oczach oraz twarzy upstrzonej piegami. Ze swoim wyglądem może uchodzić za Weasleyównę. Wygląda na kilka lat młodszą, niż jest w rzeczywistości. Zwykle ma na sobie praktyczny i wygodny, ale znoszony strój podróżny oraz zielonkawą szatę czarodzeja. Mówi szybko, zwykle unikając kontaktu wzrokowego, lub przestępując z nogi na nogę. Na jej dłoniach i przedramionach można znaleźć liczne, mniej lub bardziej zagojone, blizny.

Jackie Carrow
04.04.2023, 17:03  ✶  
To i ja mam pytanko:
Odnośnie genetyki Jackie, sama mogę zdecydować kiedy emocje są na tyle silne, żeby wymagały rzutu na przemianę, czy to powinnam skonsultować z MG?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.04.2023, 22:21  ✶  
(04.04.2023, 03:20 )Danielle Longbottom napisał(a): Czy aurowidzenie pozwala na określenie położenia innego czarodzieja/wykrycie jego obecności? W sensie, np. w gęstej mgle, gdzie nie widzę innej osoby, ale poświata aury jest widoczna?
Nie.

Cytat:Plus, czy istnieje możliwość wykrycia aur większej ilości czarodziejów niż tylko jednego, np. obszarowo?
Na jakimś dużym obszarze - nie, ale jeżeli spróbujesz dostrzec aurę np. dwóch osób stojących przed tobą i wypadną ci dobre kostki, to ci to uznam. W sesjach bez Mistrza, takich prywatnych i dogadanych - graj se to jak chcesz.

Cytat:Odnośnie genetyki Jackie, sama mogę zdecydować kiedy emocje są na tyle silne, żeby wymagały rzutu na przemianę, czy to powinnam skonsultować z MG?
Generalnie ty o tym decydujesz. Mistrz gry wykona taki rzut za ciebie tylko w sytuacji, kiedy piszesz z nim sesję i tego nie zrobisz, a według niego powinnaś.
Stary Zabójca
krew
genetyka
zawód

Trevor Yaxley
04.04.2023, 23:41  ✶  
Czy byłaby możliwość dodania do przewag wagi I fotografii? Bo mamy muzykę, sztuki plastyczne i pisanie kreatywne, które mogą być elementem profesji postaci i hobby dla innych.
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
07.04.2023, 22:38  ✶  
[Obrazek: jU4nGBZdQCC8hjjpyHj4bg.png?width=1025&height=465]
Na moim profilu widnieje taki komunikat, wskazujący na to, że nie mam przyjętej postaci lub jest specjalnym kontem fabularnym. To jakiś błąd czy coś? Bo profil swój widzę, ale mnie to zastanawia.
Widmo
To the days of Avalon
Where magic rules as king
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Potężna czarownica, nieznanego statusu krwi, żyjąca w czasach średniowiecznych. Specjalizowała się w uzdrowicielstwie, a także była animagiem, potrafiącym zmienić się w ptaka. Rządziła również jako królowa Wyspy Avalon. Uważana za żeński odpowiednik samego Merlina. Była przyrodnią siostrą króla Artura, którego później zabiła.

Morgana le Fay
08.04.2023, 00:49  ✶  
(07.04.2023, 22:38 )Philip Nott napisał(a): [Obrazek: jU4nGBZdQCC8hjjpyHj4bg.png?width=1025&height=465]
Na moim profilu widnieje taki komunikat, wskazujący na to, że nie mam przyjętej postaci lub jest specjalnym kontem fabularnym. To jakiś błąd czy coś? Bo profil swój widzę, ale mnie to zastanawia.

Poprawione.
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
14.04.2023, 07:53  ✶  
Czy w każdej kolejce podczas eventu powinnam rzucać na klątwę?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
14.04.2023, 20:44  ✶  
Jeżeli jakieś zdarzenie tobą wstrząśnie to rzucasz.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
14.04.2023, 20:48  ✶  
(04.04.2023, 23:41 )Trevor Yaxley napisał(a): Czy byłaby możliwość dodania do przewag wagi I fotografii? Bo mamy muzykę, sztuki plastyczne i pisanie kreatywne, które mogą być elementem profesji postaci i hobby dla innych.
Myślę, że pomysł jest spoko, nawet mam do niego ciekawe rozwinięcie. Dorzucę to tej puli nowych, które pojawią się w aktualizacji.
Stary Zabójca
krew
genetyka
zawód

Trevor Yaxley
15.04.2023, 04:07  ✶  
Proszę o przeniesienie tego wątku do archiwum/usunięcie, gdyż nie będzie kontynuowany
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
15.04.2023, 12:48  ✶  
(15.04.2023, 04:07 )Trevor Yaxley napisał(a): Proszę o przeniesienie tego wątku do archiwum/usunięcie, gdyż nie będzie kontynuowany
Zrobione.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 33 34 35 36 37 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa