• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
Franz Kawka - poczta Cadogana

Franz Kawka - poczta Cadogana

Cadogan Weasley
23.02.2023, 11:03  ✶  

Franz - Kawka

[Obrazek: dd4ad0f08da9a9ecf46a89c0646fac14.jpg]

Nazwany na cześć mugolskiego autora, Franza Kafki, ptak pocztowy Cadogana. Jest odpowiednio głośny, wydaje z siebie charakterystyczne 'ka' 'ka', aby obwieścić adresatowi, że przybywa do niego nowa korespondencja. Nie dziobie po rękach, ale lubi gdy się na niego zwraca uwagę, więc może się o nią ubiegać.

Kod:
[Poszukiwania][h1]—XX/XX/1972—[/h1]
[h2]xyz[/h2]

[koperta]

[align=right]Serdecznie pozdrawiam[/align]

[podpis="C.W."]
[/koperta]

[h2]odpowiedź na [url=]wiadomość[/url][/h2]
[/Poszukiwania]
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
23.02.2023, 23:52  ✶  
List przyniosła ci jedna z ministerialnych sówek. Był od Patricka Stewarda i wyglądał jak typowy list od Patricka Stewarda. Z jednej strony kartki został zapisany niestarannym, drobnym pismem a na jej odwrocie narysowano bardzo udany portret ponurego czarodzieja w zniszczonej ramie.

20.04.1972
Cad,
czy w Twoim antykwariacie znalazłaby się rama do obrazu? Wymiary płótna to 70x100. Najlepiej coś wyglądającego majestatycznie. Ma pasować do portretowanego, a portretowany to stary, zgorzkniały i trochy złośliwy czarodziej. Dobrze by było, gdyby rama była w rozsądnej cenie.
Jakbyś wiedział też cokolwiek na temat renowacji obrazów to byłbym wdzięczny za wszystkie informacje. A najlepiej za jakiś kontakt do renowatora. Obraz długo wisiał w rozpadającej się chacie pośrodku Mglistych Mokradeł. Nie wiem czy nie zjada go od środka pleśń.
A przy okazji, masz może ochotę na jakiś wspólny wypad do mugolskiego pubu w najbliższy weekend?
Patrick
Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
16.04.2023, 03:21  ✶  

—07/04/1972—

odpowiedź na list trafiła do Cadogana kilka godzin po wysłaniu oryginalnej wiadomości. drobna sówka po dostarczeniu listu, pogrzebała parę minut dziobem wśród swoich piór, a następnie odleciała w tylko sobie znanym kierunku.

Londyn, 7 kwietnia 1972

Mam nadzieję, że wyszedłeś z tego spotkania bez szwanku. Wbrew pozorom, nie wszystkie duchy chcą spędzić resztę swojego nieżycia na cmentarzu czy w rodowych katakumbach. Skoro nie zdołały jeszcze przejść na drugą stronę, to naturalnie przyciąga je życie. Emocje, inni ludzie, ciepło ludzkich osad. Jeśli zginęła w okolicy, to możliwe, że ciągnie ją do miejsca, które po prostu żyje.

Kto wie, może po kryjomu obserwuje żyjących i w ten sposób próbuje zrekompensować sobie przedwczesną śmierć; życiem poprzez innych ludzi na odległość. Zapewne spotkałeś w swoim życiu kilka osób, które nie były w stanie ruszyć ze swoim życiem do przodu, ale za to byli wyjątkowo zainteresowani tym, co się dzieje u innych, nawet obcych ludzi. Z duchami bywa podobnie. W końcu kiedyś były nami.

Skoro zdecydowałeś zgłębić się sprawę, to dobrze, że szukasz po archiwach. Skoro to dziedziczka posiadłości w okolicy, to warto namierzyć miejsce, w którym przechowują lokalne dokumenty. Nadmienię tylko, że „Trzy miotły” to wprawdzie jeden z najstarszych budynków miasteczka, ale za wiejską przechowalnię dokumentów raczej nie służył. Musisz pogrzebać gdzie indziej.

Jeśli sobie tego życzysz, mogę popytać w Biurze Rejestracji Post-istot i ich historii. Jeśli ta dziewczynka nie umknęła dotychczas służbom Ministerstwa to możliwe, że ma założone jakieś akta, które potwierdzają jej tożsamość. To powinno pomóc w złożeniu jej historii do kupy.

Z wyrazami szacunku,

Sebastian

PS. Myślę, że duch dziewczynki nie ma nic wspólnego z klozetem Jęczącej Marty. Marcie daleko do zamożnej dziedziczki. Tak, Cadoganie, za spowiedź się płaci. Sowicie. Obyczaj każe, aby przynieść spowiednikowi skromny podarek w formie posiłku lub słodkiej przekąski.

PPS. I owszem, mogę spowiadać, chociaż dawno tego nie robiłem. A ty?

odpowiedź na wiadomość

Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
16.04.2023, 10:53  ✶  
7.04.72

Cadoganie,

prawdopodobnie faktycznie spotkałeś ducha. Jak wynika z tej opowieści albo płatającego figle żywym, albo - nieświadomego swojej śmierci. Jeżeli chodzi o Dwór Cape, z tego, co mi wiadomo, został opuszczony ostatecznie pod koniec XVIII lub na początku XIX wieku. Pod koniec XIX wieku w dobrym stanie ostały się wyłącznie tereny przyległe.

Znam pewnego wywoływacza duchów - nazywa się Jamil Anwar i załączam jego adres. Nie sądzę jednak, aby był w stanie przywołać to dziecko. Jamil łączy się z drugą stroną i duchy przemawiają przez niego, a z Twoich słów wynika, że ten duch pozostaje po naszej stronie. Być może jednak zdoła skontaktować się z kimś innym z rodziny Cape? Na cmentarzu w pobliżu Hogsmeade znajduje się grobowiec, na którym wyryto to nazwisko.

Morderstwo nie jest wykluczone, ale obawiam się, że doszło do niego dość dawno, skoro dwór Cape od setek lat leży w ruinie.

Cathal
Twoja domowa syrena
I'm on the other side
Trying to break through
I can hear the sirens
krew
genetyka
zawód
Pierwsze, co rzuca się w oczy, to jej włosy: ciemne, długie niemal do pasa i splecione w warkocze. Dopiero po dłuższej chwili można również dostrzec, że milczy. Wyraża się w gestach i dość bogatej mimice twarzy. Jej spojrzenie jest w stanie zabić, naprawdę. Dość wysoka, mierząca metr siedemdziesiąt, zazwyczaj elegancko ubrana. Uwielbia biżuterię, im więcej, tym lepiej.

Rhea Parkinson
16.04.2023, 13:09  ✶  
Londyn, 8 kwietnia 1972r.

Cadoganie,

widząc Franza, rzeczywiście spodziewałam się prośby o kolejny podręcznik do nauki wymarłego języka. Nawet nie wiesz, jak bardzo mnie zdziwiłeś. Wybacz moją zwłokę w odpowiedzi, ale nie chciałam posyłać sowy z niczym. Hogsmeade ma swoją renomę, sam o tym wiesz, więc znalezienie map okolicznych terenów czy nawet książek historycznych nie będzie stanowiło żadnego problemu. Jeśli zjawisz się w bibliotece, możemy je przeanalizować w kontekście potrzebnych dla Ciebie danych. Problem zaczyna się z rodziną. Jeśli to rzeczywiście mugole, nie będziemy posiadać rejestru urodzin, zwłaszcza z XVIII wieku, chyba że mieli w rodzinie czarodziejów albo byli z nimi powiązani. Musiałabym pogrzebać głębiej w archiwach, chociaż nie wiem, czy tego rodzaju dane nie znajdą się prędzej w Ministerstwie Magii, a nie Maeve. W kwestii tych informacji nie mogę Ci zbyt wiele obiecać. Mapy i historię oraz geografię terenów otaczających Hogwart mam już przygotowane, więc możesz do mnie zajrzeć w wolnej chwili.

Z wyrazami szacunku

Rhea A. Parkinson

PS Znalazłam też podręcznik z XVII wieku do greki homeryckiej, niestety po francusku, ale jeśli przysiądziemy do tego razem, może coś z tego będzie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa